Categorie Kleuter

Of misschien bubbels? Wanneer kan cupping effectief zijn?
Kleuter

Of misschien bubbels? Wanneer kan cupping effectief zijn?

Bellen worden al eeuwen gebruikt. Dit is een oude en bekende methode waarmee je veel kwalen kunt genezen, van een langdurige loopneus, tot meer ernstige ontsteking van de luchtwegen en eindigend met pijn en vermoeidheid. Jarenlang werden ze behandeld met een korreltje zout, artsen ontraden het gebruik van bubbels, en maakten plezier van hun effectiviteit.

Lees Verder

Kleuter

Vakantievoorstel - boeken voor kleuters die lesgeven

Verhalen voor kinderen leren ons om onderscheid te maken tussen goed en kwaad, positieve attitudes vorm te geven, moed te geven en ons te helpen omgaan met elementaire angsten. Op een interessante manier brengen ze kennis over, die wij ouders vaak onbekwaam proberen in te brengen bij kinderen in de vorm van verboden en bevelen. Ze leggen uit wat onzorgvuldig gedrag bedreigt en hoe zich te gedragen in moeilijke situaties.
Lees Verder
Kleuter

Savoir vivre voor kinderen vandaag en morgen

Savoir Vivre, goede manieren, kleuterschool, bon ton, persoonlijke cultuur. Dit zijn slechts enkele termen voor gepast gedrag en een extreem breed onderwerp. We leren kinderen basis "beleefde" zinnen, zoals: bedankt, alsjeblieft, het spijt me, alsjeblieft of "tot ziens" vanaf een vroege leeftijd, zelfs maanden. Goedemorgen en tot ziens behoren ook tot de groep van dergelijke termen.
Lees Verder
Kleuter

Lichaamstaal - wat kun je je kind over haar vertellen?

Beweging, gelaatsuitdrukking, blik en gebaren betekenen vaak meer dan woorden die kunnen bedriegen en misleiden. Het vermogen om menselijke emoties op basis van lichaamstaal correct te herkennen, is daarom een ​​nuttige vaardigheid in het leven. De taak van elke ouder is om hun kind te leren leven en omgaan met de samenleving.
Lees Verder
Kleuter

Theater via de toegangspoort tot de verbeeldingswereld

Het theater van de meeste mensen wordt geassocieerd met schoolreisjes "bij het lezen". In één woord, de associatie is eenvoudig - NUDA. Zelden, die in de kindertijd contact hadden met het theater of met hun ouders naar het theater gingen, als kind of als tiener. Dit is onze generatie. Hoe is het vandaag? Heeft het gebrek aan theater in onze opvoeding invloed gehad op wie en wat we vandaag zijn?
Lees Verder
Kleuter

Moeilijk onderwerp: dood door de ogen van een kind

Dorota: Dood is een moeilijk onderwerp, vooral voor een klein kind ... Joanna Giereło: Dood is een moeilijk onderwerp voor zowel kinderen als volwassenen. Kinderen als gevolg van leeftijd hebben beperkingen van verliesperceptie bepaald door het stadium van ontwikkeling, terwijl volwassenen veel twijfels hebben over de initiatie van kinderen in het onderwerp van de dood uit angst voor negatieve gevolgen voor de ontwikkeling van kinderen, uit de noodzaak om het kind te beschermen tegen verdriet en pijn.
Lees Verder
Kleuter

"Plezier met verbeelding" - treinstation en boerderij

De zomer is de tijd die we met veel plezier in de frisse lucht doorbrengen. Het gebeurt echter dat de aura niet aan ons toevoegt, de ziekte ons kind heeft gevangen of de hitte ondraaglijk is. Hoe deze keer te wachten? Wat te doen kind, als er geen tv is, zijn bordspellen al verveeld, de rest van het speelgoed wekt ook geen interesse op?
Lees Verder
Kleuter

"Heb ik mooi getekend?", Iets over lof ...

Het zal niemand verbazen dat ouders een belangrijke rol spelen bij het opbouwen van het zelfvertrouwen van een kind. Welke berichten (verbaal en non-verbaal) een kind van een volwassene ontvangt, beïnvloedt het geloof in hoe belangrijk, competent en waardevol het is. Dat is de reden waarom zo'n grote rol wordt toegeschreven aan het formuleren van lof.
Lees Verder
Kleuter

Verbeeldingsspellen - muziekinstrumenten

Beste ouders, ik geef je nog een uitdaging. Het is niet bekend vanaf vandaag hoe grote invloed op de ontwikkeling van ons kind, van conceptie muziek heeft. Kalmeert niet alleen, maar ook zijn toekomstige smaak, niet alleen muzikaal, sensibiliseert en is een bron van veel plezier. Het is dus de moeite waard om wat tijd en keukenresten te investeren om een ​​magisch orkest met je kind te maken.
Lees Verder
Kleuter

8 mythen over driftbuien bij kinderen

Als ouders ontlenen we kennis aan twee bronnen. We vergelijken hoe we zijn opgegroeid met wat de media en moderne educatieve methoden verspreiden. Het resultaat is dat we vaak verdwalen in de jungle van alle verboden en bevelen, niet weten wat te doen en heel vaak leven onder druk en een groot schuldgevoel dat we onszelf niet als ouders bewijzen.
Lees Verder
Kleuter

Fantasierijke spellen - gerecycled speelgoed

De cultus van schoonheid is alomtegenwoordig. De volwassen wereld is verzadigd van cosmetica, oefeningen, kleding, programma's die bedoeld zijn om ons ons mooier te laten voelen en er mooier uit te laten zien. Er zijn overtuigingen van alle kanten dat we alleen in een bepaald product geluk zullen ervaren. Aan de andere kant wordt er veel gesproken over tolerantie voor verschillen, zowel in termen van handicap als uiterlijk.
Lees Verder
Kleuter

Plezier met verbeelding - bordspellen, kaartspellen, andere

Toen de wereld van computergames, op zijn zachtst gezegd, slecht ontwikkeld was, domineerde Atari met de onsterfelijke "Boulder Dash", de kinderen reikten naar verschillende spellen, waardoor ze hun vrije tijd diversifiëren. Naast buitenspellen domineerden bordspellen. Ieder van ons heeft vaak hotels gebouwd, "Monopoly" gespeeld of andere landen veroverd in "Magic and the Sword".
Lees Verder
Kleuter

Schaafwonden en verwondingen bij kinderen

Wanneer het kind in beweging is, brengt hij actief tijd door met zijn ouders of collega's, er is geen manier om vallen en kneuzingen te voorkomen. Wonden en schaafwonden komen in sommige huizen veel voor. Vooral in de zomer en vooral bij kinderen die extreem nieuwsgierig zijn naar de wereld. Dat is de reden waarom het de moeite waard is om hen voor te bereiden op het gebied van organisatie en om uw thuis medicijnkastje van tevoren aan te vullen.
Lees Verder
Kleuter

Hoofdluis bij kinderen - een probleem om te genezen

Veel mensen associëren hoofdluis met armoede, armoede en vuil. Daarom schamen ze zich wanneer hun kind door dit probleem wordt getroffen zich tot een arts of apotheker te wenden voor hulp. Ondertussen moeten hoofdluizen worden behandeld. Je moet hulp zoeken zonder schuldgevoel. Een kind kan op een eenvoudige manier besmet raken met een parasiet terwijl het speelt met andere kinderen, terwijl het knuffelt of hoofden aanraakt.
Lees Verder
Kleuter

Verbeeldingsspellen - gedeeltelijke samenvatting en uitbreiding

Als ervaren ontwerpers stel ik nu een echte test voor. We zullen proberen de tot nu toe geleerde elementen te combineren met manieren om volkskunst, wezens, dieren en meubels te creëren. We zullen namelijk ons ​​eigen unieke THEATER creëren. We zullen ook andere elementen van schooluitvoering, decoraties voor ons bureau, tafel of kinderkamer muren maken.
Lees Verder
Kleuter

Wat moet een kind kunnen doen voordat het naar de kleuterschool gaat?

Kinderen van twee jaar worden vandaag vaak naar de kleuterschool gestuurd. In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, zijn de verschillen in ontwikkeling in het derde en vierde levensjaar niet zo groot dat ze op een speciale manier moesten spreken voor driejarigen in de kleuterklas en om jongere kinderen in diskrediet te brengen. Veel hangt af van individuele aanleg en voorbereiding op voorschools onderwijs.
Lees Verder
Kleuter

Gedichten die je een kleuter gemakkelijk kunt leren

Bij het lezen van boeken voor kleuters is het vaak merkbaar dat kinderen de details gemakkelijk onthouden en er vervolgens over vertellen, wat het lezen imiteert. Een kind op deze leeftijd heeft een zeer goed geheugen, dus het is een goed moment om korte verhalen of gedichten te leren en te onthouden. Samen een gedicht leren is een heel leuk idee dat ouder-kind relaties opbouwt.
Lees Verder
Kleuter

Zijn cosmetica voor volwassenen veilig voor kinderen?

Kinderen spelen graag de rol van volwassenen. Papa sluipt gereedschap en moeders keukengerei, reikt vaak naar speelgoedkommen en containers, imiteert een kokende ouder en lag op de bank als een papa of mama, "lees" een boek. Meisjes willen de cosmetica van hun moeder gebruiken, lippen, ogen, nagels lakken.
Lees Verder
Kleuter

Drie jaar oud

Een drie-jarige is een kind dat erg egocentrisch is en zich dynamisch ontwikkelt. Elke dag probeert hij zijn emoties te begrijpen en raakt hij snel geïrriteerd als er iets misgaat. Geen wonder, het derde levensjaar van een kind zit vol met vele ontwikkelingsveranderingen. Tot nu toe verandert een opstandige twee-jarige meestal niet radicaal, hoewel hij meestal een beetje kalmeert.
Lees Verder