Categorie Zwangerschap / bevalling


Zwangerschap / bevalling

Behandeling van hypertensie tijdens de zwangerschap

Hypertensie tijdens de zwangerschap vereist speciale aandacht. De meeste aanbevelingen die een persoon met hoge bloeddruk hoort, zijn niet geldig tijdens de zwangerschap. Het is onmogelijk voor te stellen dat de toekomstige moeder het lichaamsgewicht zou verminderen of zich zou concentreren op lichamelijke activiteit gericht op het verliezen van gewicht.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Gekweekt voor streptokokken tijdens de zwangerschap (GBS)

Aan het einde van de zwangerschap (tussen 35 en 37 weken zwangerschap) op streptokokken moet door elke aanstaande moeder worden uitgevoerd. Helaas wordt het om onbekende redenen vaak verwaarloosd en niet gecontracteerd. Dit is een grote fout, want elke dag kan een onschadelijke bacterie, die veel volwassenen dragen, een belangrijke bedreiging vormen tijdens de zwangerschap.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Een slokje alcohol tijdens de zwangerschap

Familiebijeenkomst, toast op het jubileum, disco, feestelijk diner - dit zijn slechts enkele momenten in ons leven waarin we alcohol drinken. Soms is het wijn, soms bier, wodka, drankje. Het is bekend dat alcohol onbetwistbaar bedoeld is voor volwassenen, maar het wordt een twijfelachtig feit wanneer het naar een glas reikt ...
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Alcohol en vruchtbaarheid: wat zijn de feiten?

Het is niet raadzaam om alcohol te drinken tijdens de zwangerschap. Dit is al vele malen geschreven en beweert de legitimiteit van het vermijden van drankjes met percentages gedurende de negen maanden wachten op een kind. Dit onderwerp heeft echter een breder kader. Het moet ook als een belangrijk probleem worden behandeld bij het plannen van een zwangerschap. Als we moederschap en vaderschap bewust benaderen, is het belangrijk om alcoholische dranken te beperken en bij voorkeur uit te sluiten tijdens de periode van het aanvragen van een kind.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Arganolie tijdens de zwangerschap

De laatste maanden behoren ongetwijfeld tot arganolie, die als een volledig natuurlijk ingrediënt uiterst modieus en veelzijdig is geworden. Het kan worden gekocht in pure vorm of als aanvulling op exclusieve cosmetica. De hoge effectiviteit ervan wordt bevestigd door de namen die het is gegeven door de mensen in verschillende delen van de wereld.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Hormonen tijdens de zwangerschap

Het zijn hormonen die verantwoordelijk zijn voor veel symptomen van zwangerschap. Er is geen kans om hun impact te vermijden: zowel de positieve gevolgen als de minder aangename symptomen van de veranderde toestand. Hun impact is in feite vele malen sterker dan in elke andere levensperiode. Daarom is zwangerschap voor veel mensen een intense tijd van verandering, waarin alles mogelijk is ... HCG (choriongonadotrofine) Dit is het bekendste zwangerschapshormoon waarmee je vroege zwangerschap kunt detecteren met een zwangerschapstest thuis.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Geestelijke stoornissen na de bevalling

Het begint vrij onschuldig: gedachten die gericht zijn op de veiligheid van het kind lopen door het hoofd. Een jonge moeder kan moeite hebben om in slaap te vallen, zich voorstellend dat het kind zal stoppen met ademen als ze eindelijk tuurt. Hij is misschien bang dat de pasgeborene moeite heeft om zichzelf onder de deken of het kussen te bevrijden, dat het zal regenen en stikken, of dat zijn gejammer te stil zal zijn om te horen.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Wanneer moet buikpijn zwanger zijn?

Aanstaande moeders, vooral in de eerste zwangerschap, hebben moeite om onderscheid te maken tussen "gewone pijn", bijvoorbeeld veroorzaakt door maagproblemen, druk van de vergrote baarmoeder en pijn die onmiddellijke interventie vereist. Ze zijn meestal niet in staat om te beoordelen of de optredende buikpijn tijdens de zwangerschap fysiologisch is.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Hoe borsten voor te bereiden op het voeden?

Het begin van borstvoeding is zelden probleemloos. Meestal zijn er veel twijfels, dilemma's en angsten. Daarom hebben de medewerkers op elke kraamafdeling hun handen vol. Helaas komt veel advies uit de tijd. Als de aanstaande moeder ze tijdens de zwangerschap zou horen (of ze zou ze ter harte nemen), zou ze veel minder last hebben van natuurlijke voeding.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Ze wilden voelen wat levering is

De eerste waren Nederlandse journalisten. We schreven hier over hun ervaringen met pijn bij de bevalling. Dit keer werd dezelfde heroïsche beslissing om voor camera's te realiseren wat 56 pijneenheden zijn, d.w.z. hoe een sterke "klap uit de natuur" te overleven, vergelijkbaar met het breken van botten, genomen door Amerikaanse durfals.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Of misschien goedkopere cosmetica tijdens zwangerschap en borstvoeding?

De periode van zwangerschap en borstvoeding is een geweldige tijd voor producenten en marketingspecialisten om jonge ouders te overtuigen om "noodzakelijke cosmetica" te kopen, zonder welke de dagelijkse verzorging "niet succesvol zal zijn". Er is geen tekort aan advertenties voor 'wondermiddelen' in de pers die beschermen tegen striae, verlies van stevigheid van de huid of in de postpartum-periode: ze zullen de symptomen behandelen die typerend zijn voor deze periode.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Oefeningen tijdens de zwangerschap en na de bevalling: je moet het weten!

Zwangerschap, als het goed gaat, is niet het moment om fysieke activiteit op te geven. Zelfs als de aanstaande moeder bezig is met het toevoegen van weken zwangerschap, het lezen van de ontwikkeling van de foetus, het tellen van kilo's en centimeters, is het de moeite waard om elke dag minstens 30 minuten te wandelen. Bovendien zal lichamelijke activiteit bekend voor de zwangerschap worden aangegeven.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Bloeden na levering

Postpartum bloeden is een natuurlijk proces van het reinigen van de baarmoederholte. Noodzakelijk voor de terugkeer van het lichaam naar functioneren vóór de zwangerschap. Komt voor na levering zowel door de natuur als door een keizersnede. In het laatste geval is de bloeding echter meestal minder zwaar en worden de ontlasting korter uitgescheiden: ongeveer 2-3 weken.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Worden er steeds meer tweelingen in Polen geboren?

Wandelend door de straten van Poolse steden, krijg je de indruk dat dubbele kinderwagens niet langer een ongewoon, maar een standaarduitzicht zijn. Tweelingen van verschillende leeftijden kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd in een menigte van spelende kinderen. Tegelijkertijd is er een veronderstelling dat meerlingzwangerschappen vaker voorkomen. Maar is dat waar? Schaal, of wat de cijfers zeggen Onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten in 2012 laat zien dat maar liefst 3,3% van alle geboren kinderen een tweeling is.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Stress en vruchtbaarheid

Fysieke, mentale en emotionele stress vergezelt ons in vele levensfasen en manifesteert zich op veel verschillende manieren. Niet noodzakelijk met zeer moeilijke veranderingen, zoals verlies van baan of ziekte, maar wanneer u zelfs een klein ongemak ervaart: in de file staan ​​of onaangenaam gedrag van een partner tijdens de ochtendmaaltijd.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

De eerste leveringsperiode

De levering begint met de eerste fase, d.w.z. de baarmoederhals verwijden. Daarna volgt de tweede periode, d.w.z. de geboorte van het kind, en de derde periode, d.w.z. placenta. In het volgende artikel wordt de eerste leveringsperiode gedetailleerd beschreven. De eerste fase van de bevalling: dilatatie van de baarmoederhals.Het is meestal de langste maar gelukkig minst pijnlijke fase van de bevalling.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Welk voedingsshirt?

Het borstvoedingsshirt is een van de elementen die nodig zijn in een ziekenhuiszak. Er zijn verschillende versies van dit soort producten op de markt, zodat elke aanstaande moeder iets kan kiezen dat geschikt is voor zichzelf. Alleen maar door de aanbiedingen kijken, is misschien niet genoeg. In de praktijk blijkt meestal of een bepaald item werkt.
Lees Verder