Categorie Zwangerschap / bevalling


Zwangerschap / bevalling

Wat moet een zwangere vrouw doen?

De arbeidswet, die momenteel wijzigingen in de wet inzake zwangerschaps- en ouderschapsverlof, bevalling, kinderopvang en een aantal andere juridische aspecten introduceert, is een van de aspecten waarmee een vrouw die een kind verwacht, samenkomt. De andere kant is de sociale kwestie, zoals ik het zou zeggen. De pre-kerstperiode is achter de rug.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Zwangere voeten onder speciaal toezicht

Vaak vergeten en onderschat. En toch worden ze zelfs nog meer belast dan de wervelkolom of kniegewrichten ... Onze voeten ondergaan een echte beproeving tijdens de zwangerschap. Zwelling, platte voeten, hallux zijn slechts enkele kwalen die ons kunnen overkomen. Hoe zorg je voor je voeten zodat ze geen ander deel van het lichaam zijn dat je ongemak veroorzaakt?
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Postpartum - het kan je verrassen

In het puerperium is alle aandacht van een vrouw vaak gericht op de baby. Het is echter de moeite waard dat de jonge moeder ook voor zichzelf zorgde. Dit is belangrijk, want na de ontberingen van zwangerschap en bevalling moet een vrouw tijd hebben voor haar lichaam en geest om te herstellen en balans te bereiken. In dit opzicht kan niet veel worden versneld, maar daar gaat het niet om.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Toekomstig moeders dieet - enkele belangrijke tips

Gefeliciteerd! De zwangerschapstest toonde een positief resultaat, de arts bevestigde het testresultaat. Je bent zwanger Hoewel u ongetwijfeld een golf van geluk hebt gevoeld, gaat u waarschijnlijk ook gepaard met een lichte duizeligheid wanneer u probeert de vraag te beantwoorden wat te eten, hoe verder te gaan en uw kind zoveel mogelijk aan het begin te geven.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Slapeloosheid tijdens de zwangerschap

Veel vrouwen horen: slaap ruim van tevoren, want wanneer een kind wordt geboren, zal het niet zo gemakkelijk zijn. Het advies klinkt redelijk, maar het is volkomen nutteloos voor zwangere vrouwen die worstelen met slapeloosheid tijdens de zwangerschap. Paradoxaal genoeg, wanneer het lichaam worstelt met aanzienlijke fysieke inspanning, waarin zijn zwakheden worden onthuld, is het moeilijk voor een moment van uitstel en regeneratie.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Sinds wanneer kan ik mijn zwangere buik zien?

Kort daarna, wanneer de aanstaande moeder het resultaat van de zwangerschapstest leest, verschijnt er meestal een verwarring in het hoofd. Een van de eerste gedachten gaat over de noodzaak om uw dierbaren op de hoogte te stellen van een andere toestand. Vaak is de deadline voor de levering van dit belangrijke nieuws afhankelijk van wanneer de buik verschijnt.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Krampen tijdens de zwangerschap

Krampen in de benen tijdens de zwangerschap zijn een veel voorkomende aandoening bij vrouwen in het tweede en derde trimester. Tot nu toe is het niet mogelijk geweest om volledig uit te leggen waar ze door worden veroorzaakt. We kennen echter manieren om krampen te voorkomen. We weten ook wat we moeten doen als ze verschijnen; en brengen meestal 's nachts ongemak, onverwacht, tijdens het slapen ...
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Virale infecties tijdens de zwangerschap

Zwangerschap is een speciale periode waarin virale infecties een ernstig probleem kunnen zijn. Er zijn minstens een paar gevaren die uw kind kunnen schaden. Hieronder beantwoorden we de vraag, hoe beïnvloedt infectie met rodehond, waterpokken, herpes, toxoplasmose en mycose het verloop van de zwangerschap. Rubella tijdens de zwangerschap Rubella, of Duitse mazelen, is een besmettelijke ziekte die het meest wordt gezien bij kinderen.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Het was verondersteld een jongen te zijn ... Ik droomde van een meisje of beroep gerelateerd aan het geslacht van het kind

We zeggen "zolang het gezond is", maar vaak vanaf de eerste dagen van de zwangerschap beschouwen we "kleine stip" als een geliefde dochter of zoon. Moet men zichzelf achtervolgen voor dergelijke gedachten en zichzelf niet toestaan ​​een visie te creëren om met een kind van een bepaald geslacht te spelen totdat we het geslacht van het kind kennen? Kan zo fantaseren gevaarlijk zijn?
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Top 3 ingrediënten om de vruchtbaarheid te verbeteren

Voedsel van goede kwaliteit heeft een directe invloed op onze gezondheid. Helaas verschillen de algemeen beschikbare producten en velen van hen verminderen de vruchtbaarheid. Het vermijden van pesticiden, synthetische additieven en chemicaliën helpt het verwoestende effect op het lichaam te voorkomen. Het is ook erg belangrijk vanuit het oogpunt van hormonale economie.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Wat niet meenemen naar verloskamer?

Er zijn dingen nodig in de verloskamer. Er zijn ook mensen die het niet waard zijn om mee te nemen, omdat ze in de praktijk zeer zeldzaam zijn. Natuurlijk is ieder van ons anders, dus denk voordat je de volgende items uit je tas haalt of je je niet zekerder voelt. Het is ook de moeite waard om het ziekenhuis te bellen waar je gaat bevallen, om uit te zoeken wat je moet meenemen.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Preeclampsie - u moet het weten

Wanneer de term 'pre-eclampsie' wordt genoemd, wordt dit meestal een bedreiging genoemd, een gezondheidsprobleem dat veel negatieve effecten kan hebben. Vaak wordt de term gestosis of zwangerschapsintoxicatie ook door elkaar gebruikt om het te beschrijven. Wat betekent pre-eclampsie precies en wat moet u erover weten?
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Verlangen naar zwangerschap

In films ziet het er zo uit. Een vrouw met een reeds zichtbare buik wordt 's nachts onverwacht wakker. Er is een ongezonde flits van verlangen in haar ogen en haar gezicht wordt een geduld. Hij trekt aan de slapende man. Er is een close-up van een slaperig, bleek gezicht, een langzaam uit bed komen, een moment om te geeuwen, een poging gekrulde armen recht te trekken en de camera volgt een man die op een regenachtige nacht gaat voor een pot met ingemaakte komkommers en een pak ijs.
Lees Verder