Categorie Zwangerschap / bevalling


Zwangerschap / bevalling

Let op, ik ben aan het bevallen!

Vier jaar van intense inspanningen werden niet bekroond met twee streepjes op de zwangerschapstest. Er was geen misselijkheid, geen vreemde grillen. Er was geen teken dat ik moeder zou worden. Ik had last van ongewenste pijn die zich hevig verspreidde in mijn onderbuik en ook mijn rug brak.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Wat verbaast het meest na het krijgen van een baby?

Je bent negen maanden zwanger. Het is theoretisch genoeg om voor te bereiden op wat na de levering wacht. In de praktijk is de lijst met dingen die verrast na de geboorte van een kind erg lang: omdat er niet aan iets werd gedacht, iets anders werd gedacht, waarop er geen antwoord was op populaire pagina's voor ouders, of in het kleurrijke, vaak geïdealiseerde beeld van moederschap en vaderschap in de pers.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Ik ben een tienermoeder ...

Ik zit op een bankje in het park en zie een mooi gekleed stel met een mooie kinderwagen, die waarschijnlijk een fortuin, mooie glimlachen en geluk op het gezicht heeft gekost. Ik kijk naar mezelf en zie een tiener die binnenkort betrokken moet raken bij de wereld van ouders die naar het gezicht van een slapende baby lopen en staren.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

De geschiedenis van verloskundigen, of de controverse rond de bevalling enkele eeuwen geleden

Vanaf het begin der tijden ondersteunden vrouwen elkaar tijdens de bevalling. Meer ervaren moeders hielden niet alleen toekomstige moeders in stand, maar zorgden er ook voor dat de geboorte van een nieuw lid van de gemeenschap zonder complicaties verliep. Verloskundigen hebben vanwege hen een lange weg afgelegd voordat ze erkende vertegenwoordigers van een van de medische beroepen werden.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Anticonceptie tijdens borstvoeding

Vrouwen die borstvoeding geven, zijn niet gedoemd tot de bescherming tegen de conceptie die exclusieve borstvoeding op afroep hen tijdens de eerste zes maanden van het leven van een kind geeft. Anticonceptie na de geboorte is beschikbaar in vele vormen, zodat u zonder angst seks kunt hebben en ervan kunt genieten. Het enige probleem in deze mooie periode, die lactatie is, is een verminderd libido, wat vaak de behoefte aan systematisch en continu gebruik van voorbehoedsmiddelen aanzienlijk vermindert.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Tweede zwangerschap - bedreigd of gezegend?

Onze relatie had geen kans om te overleven. Onze vrienden en wijzelf waren hiervan overtuigd. En geen wonder - we waren alleen verbonden door verschillen: hij was een programmeur, ik - een actrice, hij houdt van blondines met lang haar, ik had op dat moment kort en kastanjebruin haar, ik - dol op lange blondines, hij - kort, "tot op het bot" met iets dunner wordend haar.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Postpartum dieet

Gefeliciteerd !!!! Je hebt de verwachte peuter al naast je. Je hebt al je zwangerschap gegeten zoals voorgeschreven voor zwangere vrouwen, en nu droom je ervan alles te bereiken wat verboden was. Of misschien zit u in een groep van die moeders die te veel op zich hebben genomen tijdens de zwangerschap en nu denken ze niet aan iets anders dan een nieuw superdieet, waardoor ze snel het overtollige kwijt raken.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Drink water, je zult geweldig zijn!

Het is geen geheim dat het watergehalte in het menselijk lichaam schommelt rond 60%. De specifieke waarde is afhankelijk van de leeftijd en het lichaamsvetgehalte. Het hoogste percentage wordt geregistreerd bij pasgeborenen bij wie water ongeveer 75-80% van het lichaamsgewicht uitmaakt. Het percentage water is hoger bij magere mensen (ongeveer 70% lichaamsgewicht) dan bij zwaarlijvige mensen (ongeveer 55% lichaamsgewicht).
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

De eerste knuffel of huid-op-huid contact

Het moment waarop een moeder haar pasgeboren baby voor het eerst omhelst, is waarschijnlijk het meest ontroerende moment in de verloskamer. De belangrijkste behoefte aan een pasgeboren baby en vrouw direct na de bevalling is nauw en continu huid-op-huid contact. Het is van groot belang voor de baby (zorgt voor warmte, veiligheid en voedsel), evenals voor een moeder die, uitgeput door de bevalling, haar baby wil knuffelen.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Hoe omgaan met weeën?

In de oudheid werden vrouwen die bevallen veroordeeld tot een pijnlijke bevalling, bovendien werd geboortepijn behandeld als een straf en een last voor vrouwen voor Ewa's zonden. Deze overtuiging was zo sterk dat degenen die hielpen bij de bevalling en die moeders probeerden te helpen, meestal van hekserij werden beschuldigd en uiteindelijk op de brandstapel terechtkwamen.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Gids over zwangerschap - welke te kiezen?

Planken in boekhandels buigen onder het gewicht van gidsen voor toekomstige ouders. Er is veel om uit te kiezen. Theoretisch kan iedereen iets voor zichzelf vinden. Zolang hij weet hoeveel mogelijkheden hij heeft en de juiste hoeveelheid tijd en vastberadenheid heeft om vertrouwd te raken met de voorstellen van individuele uitgeverijen.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Tweede zwangerschap - hoe is het?

Er wordt gezegd dat een tweede zwangerschap veel meer moed vereist dan de eerste. Natuurlijk, ervan uitgaande dat het gepland is en geen toeval. Vooral omdat vrouwen die erover beslissen zich bewust zijn van de consequenties. Ze herinneren zich nog steeds de slapeloze nachten en de mate van toewijding die een klein kind vereist.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Zwangerschap in gevaar? Je moet weten ...

Volgens de statistieken loopt elke tweede zwangerschap in Polen het risico op zwangerschap of een zwangerschap met een hoog risico. Met dit in gedachten, zijn de stekende opmerkingen dat zwangerschap geen ziekte is, wat suggereert dat een zwangere vrouw geen speciale behandeling nodig heeft, nog absurder en misplaatst. Omdat ongeacht of zwangerschap fysiologisch is of een hoger risico loopt, 9 maanden wachten op een baby een tijd is waarin je moet vertragen en speciale aandacht aan je levensstijl moet besteden.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Ouderschap tijd

Het grootste dilemma van de moderne wereld is de opvoedingsparadox, en vooral de combinatie van de bevallingstijd en de periode van de grootste professionele ontwikkeling. De gemiddelde leeftijd waarop de eerste kinderen in het gezin worden geboren, is ongeveer 28 jaar, d.w.z. de periode waarin we de kans krijgen op de grootste ontwikkeling als bijna dertig-jarigen: we blijven enthousiast achter en tegelijkertijd spreekt de tot nu toe opgedane ervaring in ons voordeel.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Schreeuw tijdens de bevalling

Hoewel veel vrouwen schreeuwen tijdens de bevalling, wordt het onderwerp "schreeuwen, neuriën, kreunen of spinnen" nog steeds zelden behandeld. Voor veel jonge mensen wijd ik mezelf aan emoties, luisterend naar mijn eigen behoeften, wordt het als een zwakte ervaren. Vrouwen die bevallen zijn bang voor de omgevingsreactie, die vaak de bevalling onnodig verlengt en de pijn verhoogt.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Wat kan een zwangere vrouw drinken?

Een zwangere vrouw moet veel drinken. Niet omdat te weinig vocht in het dieet je dezelfde symptomen geeft als honger en je dwingt om te snoepen, maar vooral omdat water nodig is voor de juiste ontwikkeling van de zwangerschap. Het is echter geen kunst om onopzettelijke vloeistoffen te gieten, het is belangrijk om ze goed te kiezen. Het beste sterk gemineraliseerde water Hoewel veel waterproducenten toekomstige moeders proberen te overtuigen dat bronwater het beste is voor hen en hun kinderen, kunnen ze helaas niet worden geloofd.
Lees Verder
Zwangerschap / bevalling

Cytomegalie en zwangerschap

Er wordt weinig gezegd over zwangerschap cytomegalovirus. Aanstaande moeders zijn meestal niet op de hoogte van de negatieve impact van deze ziekte op de foetus en van de effecten van de ontwikkeling ervan. Het is ook niet algemeen bekend hoe cytomegalie verloopt, welke symptomen het geeft en hoe infectie kan worden voorkomen. Het is echter de moeite waard om ten minste basiskennis op dit gebied te hebben.
Lees Verder