Categorie Ouder videobibliotheek

"Zelfontwikkelingstechnieken, of hoe je beter kunt onthouden en sneller kunt leren"
Ouder videobibliotheek

"Zelfontwikkelingstechnieken, of hoe je beter kunt onthouden en sneller kunt leren"

Er zijn veel activiteiten die we niet leuk vinden. Verantwoordelijkheden die we voortdurend uitstellen met het gevoel dat dit gebrek aan bereidheid in ons nadeel werkt. Het past niet in de wereld, wat vereist dat we ons voortdurend concentreren, nieuwe informatie absorberen, reageren op een veranderende realiteit. We voelen ons vaker verzadigd dan informatiedeficiëntie, we klagen over de moeilijkheid om de informatie die we ontvangen te beoordelen.

Lees Verder

Ouder videobibliotheek

We moeten het hebben over Kevin

Er is iets verontrustends in de toestand die we moederschap noemen. De natuur heeft de rol van pasgeboren meisjes in de toekomst bepaald, die hun genen moeten doorgeven aan toekomstige generaties. Hoewel we vanuit biologisch oogpunt bijna allemaal klaar staan ​​om moeder te worden, geven we niet volledig toe aan ons bewustzijn dat dit een vanzelfsprekendheid is die moet worden aanvaard.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

Recensie van de film Ki

Hij weet niet wat hij morgen voor het avondeten moet bereiden. Hij denkt er niet aan of hij over een maand huur zal betalen. Hij bladert niet door kleurrijke boeken met zijn zoon, hij neemt niet deel aan avondrituelen. Hij trekt een avondjurk aan en ergens tussen het schilderen van lippenstift en het bellen naar vrienden, vindt hij iemand die haar kind zal vernederen en voordat hij kan protesteren sluit de deur achter Ki en hoort het geluid van terugtrekkende hoge hakken.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

Jesper Juul "Not for Love"

Na het lezen van "Je bekwame familie", een boek dat, op zijn zachtst gezegd, niet verheugt, reikte ik "Niet uit liefde" met veel voorzichtigheid om geen "scepsis" te schrijven ... en hoewel het moeilijk is toe te geven, ervoer ik een verblinding. Plots begreep ik waarom de auteur zoveel fans heeft, ouders, die met spanning op elke publicatie wachten en met belangstelling naar zijn uitspraken luisteren.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

"Stoute kinderen. 9 stappen naar gehoorzaamheid "

Ik weet niet wat stoute kinderen zijn. Tenminste in de extreme editie waarover professor George M. Kapalka, de auteur van het boek, schrijft. Daarom is deze handleiding, die ik voor u zal proberen te bekijken, moeilijk voor mij. Op veel niveaus. Beginnend van het cognitieve tot het concept zelf. In tegenstelling tot wat soms wordt gezegd, ben ik van mening dat er situaties zijn waarin "gewone liefde" niet kan opvoeden.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

Juno of tienermoeders

De leeftijd van seksuele initiatie neemt drastisch af. Wat voor mijn generatie in de sfeer van dromen bleef, is iets natuurlijks voor de huidige tiener. Het is niet alleen zo dat kinderen nu sneller opgroeien, het gaat over de cultuur van de samenleving en over deze dingen. Je kunt het niet verbergen, seks is alomtegenwoordig.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

Klassiek voor kinderen

Hoewel de muziek op de schijven niet verschilt van de muziek die kan worden verkregen door afzonderlijke CD's te kopen met werken van bekende componisten die aan alle (niet alleen kinderen) zijn gewijd, verdient de serie van acht CD's aandacht. Allereerst is lof te danken aan de interessante covers in vrolijke kleuren en peutervriendelijke graphics, en voor twee CD's die muziek voor kinderen presenteren in sprookjes en in films.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

"Hoe creatief de ontwikkeling van kinderen ondersteunen?"

Laten we beginnen met een klein experiment. Probeer je een tweejarige voor te stellen die kan lezen. Denk eens na over wat u denkt over het onderwijzen van babytalen? Je antwoord hangt grotendeels af van hoe je de wetenschap zelf waarneemt: zie je het door het prisma van verplichte en saaie schoolactiviteiten, of liever een onbeperkt avontuur terwijl je de omliggende wereld verkent?
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

"Nog ver - wat te doen kinderen tijdens de reis?"

Een paar dagen geleden namen we een reis van twee en een half uur. De dochter stond niet op het punt te loensen. Integendeel, in het begin keek ze opgewonden naar de omgeving en herhaalde "trumtumtumtum", wat betekende dat we naar de dierentuin gingen om de olifant te zien, en na enkele tientallen minuten om vermoeidheid te tonen. Anderhalf jaar is nog geen tijd voor puzzels, rebuses en het observeren van foto's om het verschil te vinden, maar voor grappige kinderliedjes toch.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

"Leren om het potje te gebruiken" Dr. Linda Sonna

De gids 'Leren omgaan met het potje' kan voor veel mensen een redding zijn. Er is geen gebrek aan ouders die de toekomst alleen in zwarte kleuren zien, die er vast van overtuigd zijn dat ze het kind nooit de principes van zuiverheid zullen leren. Zulk pessimisme komt niet uit het niets, maar uit echte problemen met het bevrijden van kinderen.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

"Vindingrijke kinderen opvoeden. Geleider zonder randen "

"Opvoeden van vindingrijke kinderen" met de notitie "Gids zonder randen" suggereert een interessante lezing, waaruit elke ouder in staat is om levenswijsheid voor zichzelf te vergieten, misschien nuttig bij het vormen van hun kind. Ik zal beginnen met de publicatiekant en grafisch ontwerp: een mooie editie, je kunt zien dat de grafisch kunstenaar het nieuwste principe van interdisciplinair onderwijs heeft toegepast, Map of Thought.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

"Dieet coaching. Gids voor mensen die altijd afvallen ”

Na de zwangerschap verandert het silhouet. Niet alleen dan. Het ondergaat gedurende zijn hele leven verschillende tests. Op sommige is het niet indrukwekkend, omdat ze gemakkelijk terugkeren naar hun vorige uiterlijk en hun figuur zonder obstakels kunnen vormen. Voor anderen is het vooruitzicht om zwanger te zijn beangstigend vanwege het overtollige gewicht dat is verzameld en de noodzaak om later af te vallen.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

"Gevangen in de kindertijd"

Dit is een van die boeken die moeilijk te lezen is. Lezen wordt niet vergemakkelijkt door grof, te kinderachtig taalgebruik, dat verschrikkelijk slim en denkbeeldig probeert te zijn. Het probleem is ook het verhaal zelf verteld met slecht gekozen woorden, op een manier fragmentarisch, ongeordend, die de ontvangst ervan belemmert. Ondanks wat een verrassing kan zijn, "In de val van de kindertijd", kan ik je met volledige verantwoordelijkheid aanbevelen.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

"Je kind gelukkig in de kleuterschool" Jovanka Jovičić

Waarschijnlijk is het grootste kenmerk van dit boek dat we ons richten op de uitgebreide voorbereiding van kinderen op de kleuterschool, waarin geen sprake is van de invloed van ouders. Voordat je je peuter een nieuwe sociale groep laat binnengaan, moet je een eenvoudige vraag beantwoorden: zijn we klaar voor het kind om naar de kleuterschool te gaan?
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

"Kind van dichtbij"

Het is waar dat het "Kind van dichtbij" van Agnieszka Stein licht en goed leest. Zoals veel mensen voor mij hebben beschreven: je krijgt de indruk dat je met een geliefde praat die je zal troosten, knuffelen en zeggen: "je kunt het". Aan de andere kant komt er een foto naar voren uit elke kaart: de noodzaak om een ​​onwerkelijk sprookje te creëren waarin kinderen volwassener zijn dan in werkelijkheid, en ouders niet de tijd en het geduld missen om ze te volgen zonder iets te verbieden of hun ongetemde te beperken de noodzaak om alle grenzen te ontdekken en te overschrijden.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

"Elke dag assertiviteit. Hoe in harmonie met jezelf en anderen te leven "

Dit is niet alleen een boek over weigeren. De gids van Agnieszka Wróbel gaat veel verder dan het vereenvoudigde begrip van assertiviteit. Het is een compendium van kennis over het vermogen om te verzoenen met de eigen emoties, acceptatie van de eigen beperkingen en mogelijkheden, en een waardevolle wegwijzer die leert hoe lof, kritiek te accepteren en hoe kinderen op te voeden zodat we de wereld een zelfbewuste jonge persoon kunnen geven die niet bang is om zijn mening te uiten .
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

"Een man die vrouwen wilde begrijpen"

Bellona Publishing House heeft onlangs een nieuwe roman gepubliceerd van Matt Mayewski, auteur van de jonge generatie, futurist en afgestudeerd aan de Warsaw School of Economics. Het boek heeft per ongeluk bekeken of mannen vrouwen kunnen begrijpen, dus of een Mars-communicatiebrug kon worden gebouwd tussen Mars en Venus.
Lees Verder
Ouder videobibliotheek

"Bekentenissen van een rare moeder" door Jill Smokler

Je moet de waarheid onder ogen zien. Moederschap is niet roze, maar het heeft een kleur die lijkt op eventuele secreties van kinderen, en deze verschillen in kleur in verschillende stadia van ontwikkeling. Dat is hoe de boodschap van dit boek in een notendop kan worden beschreven. Enerzijds een dapper, direct en vaak gericht op belangrijke aspecten van sociale gedragsstijl zonder een moraliserende toon, anderzijds kloppend met de overtuiging dat "ik geen perfecte moeder ben".
Lees Verder