Categorie Nieuws

Hoeveel zullen we uitgeven aan geschenken voor kinderen?
Nieuws

Hoeveel zullen we uitgeven aan geschenken voor kinderen?

Onderzoek uitgevoerd bij een groep van 1042 Polen maakt duidelijk dat de crisis onze aankoopbeslissingen niet zal beïnvloeden. Een gemiddelde pool wil niet op Kerstmis besparen. Ik ben van plan meer geld uit te geven dan een jaar geleden. 1132 PLN voor de organisatie van vakanties, waarvan bijna 500 PLN voor geschenken.

Lees Verder

Nieuws

Elke derde zwangerschap eindigt met een abortus!

Onderzoekers van het Guttmacher Institute in de VS publiceerden in het medische tijdschrift "The Lancet" statistieken over het aantal abortussen. Ze tonen aan dat 30% van de Europese zwangerschappen eindigt in abortus. De meeste abortussen worden uitgevoerd in Oost-Europa. De onderzoekers merken op dat het aantal behandelingen in de periode 1995-2003 van 35% is gedaald tot 29%.
Lees Verder
Nieuws

Becikowe - niet voor de rijken?

Volgens de onthulling van de premier zullen de rijkste ouders niet snel worden. De gemeente weigert uitkeringen te betalen aan mensen met een inkomen van meer dan 85.528 PLN per jaar. Een ontwerp-wijziging van de wet op de gezinsbijslagen werd voorgelegd aan de openbare raadpleging. De nieuwe aannames zijn om te specificeren dat de uitkering alleen wordt uitgekeerd aan gezinnen waarvan de som van de inkomsten die door individuele leden zijn verdiend in het kalenderjaar voorafgaand aan het jaar waarin de aanvraag voor uitkeringen is ingediend, niet hoger zal zijn dan 85.528 PLN.
Lees Verder
Nieuws

Algemene middelbare scholen behoren tot het verleden!

Wetgevers bereiden een nieuwe revolutie voor ons voor. Vanaf september krijgen jongeren op middelbare scholen minder lessen Pools, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en scheikunde. Ze zullen worden vervangen door meer 'gespecialiseerde' onderwerpen - gezondheids- en schoonheidsklassen. De hervorming zal algemene middelbare scholen, in de vorm waarin ze vandaag bestaan, veranderen in meer directionele scholen.
Lees Verder
Nieuws

De baby herinnert zich meer dan je denkt!

Wetenschappers in "Psychological Science" deden een revolutionaire ontdekking. Ze bewezen dat zes maanden oude baby's dingen onthouden die uit hun kennisveld waren gehaald. Hoewel ze ze niet kunnen zien, weten ze dat ze bestaan! Tot nu toe hebben leerboeken over ontwikkelingspsychologie gesteld dat baby's op deze leeftijd zich niet bewust zijn van het bestaan ​​van de ouder als hij de kamer verlaat!
Lees Verder
Nieuws

Vaderschapsverlof voor soldaten

Het leger, dat de laatste groep is na politieagenten, brandweerlieden, veiligheidsagenten van BOR en ABW, die geen vaderschapsverlof kunnen opnemen, kan nu twee weken bij het kind blijven voordat het kind de leeftijd van één bereikt. Het ministerie van Defensie is bezig met de afronding van een handeling die alle rechten die de bepalingen aan ouders verlenen, zal toestaan.
Lees Verder
Nieuws

Een klein kind snurkt? Onderschat niet!

Een snurkend klein kind is een reden tot bezorgdheid. Specialisten bevelen actie aan in plaats van passief te wachten tot het moment waarop de peuter eruit groeit. Anders moet rekening worden gehouden met verstoringen in de ontwikkeling van de hersenen en gedragingen die vaak moeilijk te accepteren zijn voor de omgeving. Het grootste probleem met snurken is de verslechtering van de slaapkwaliteit.
Lees Verder
Nieuws

De eerste moedermelkbank

De eerste moedermelkbank wordt eind maart geopend in Warschau. Het is de vrucht van een innovatief programma in het land onder de titel "Moedermelk voor premature baby's". De moedermelkbank is bedoeld om premature baby's te voeden met moedermelk. Dat is erg belangrijk voor te vroeg geboren kinderen wier immuniteit vrijwel nul is.
Lees Verder
Nieuws

Moeder op dieet = zwaarlijvig kind?

Vrouwen die afvallen tijdens de periode waarin ze een kind aanvragen, lopen het risico een kind op te voeden dat vatbaar is voor obesitas en diabetes van de tweede graad. Wetenschappers van de Universiteit van Manchester zijn tot dergelijke conclusies gekomen. Ze voerden proeven op schapen uit en merkten dat degenen die op het moment van de conceptie minder voedsel kregen, later lammeren kregen die gevoelig waren voor overgewicht.
Lees Verder
Nieuws

Een nieuwe manier om pasgeborenen te identificeren

Wisselen van pasgeborenen komt tegenwoordig veel minder vaak voor dan enkele tientallen jaren geleden. Het is veilig om te zeggen dat het bijna helemaal niet gebeurt. Het risico is natuurlijk geminimaliseerd tot bijna nul. Hoe? Tijdens de geboorte wordt een vrouw steeds vaker vergezeld door de vader, moeder, vriend, doula van een kind - personen die de eerste metingen van het kind en in bad vergezellen.
Lees Verder
Nieuws

Hyperactiviteit? Er is een nieuwe manier: koffie!

Wetenschappers stoppen niet bij het proberen om effectieve medicijnen te produceren zonder bijwerkingen. Hun recente ontdekking bewijst dat cafeïne in koffie effectief kan zijn voor aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit, wat de concentratie verbetert en helpt omgaan met de meest onaangename effecten van ADHD.
Lees Verder
Nieuws

Waar is de gemakkelijkste manier om een ​​kind op te voeden?

Het dertiende wereld Moederrapport, opgesteld door de organisatie Save the Children, is in mei van dit jaar ontstaan: de beste en slechtste landen waar het gaat om het opvoeden van kinderen. Noorwegen bleek het best aangepast aan de behoeften van jonge moeders en Nigeria het slechtst. Polen werd 28e achter Zweden, IJsland, België, Ierland, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Litouwen, Hongarije, Tsjechië, Oostenrijk en Wit-Rusland.
Lees Verder
Nieuws

Wil je een jongen baren? Eet een uitgebreid ontbijt!

Eerst was er de theorie die suggereerde dat seksuele positie je toelaat om het geslacht van het kind te kiezen. Men geloofde dat het vrijen op een missionaire manier een dochter en een jongen van achteren kweekte. Toen werd de theorie opgesteld dat het geslacht van een kind afhankelijk is van de tijd van geslachtsgemeenschap. Dr. Landrum Shettles suggereerde dat we door een zo dicht mogelijke ovulatie te bedrijven, een paar dagen voor de ovulatie een jongen en een meisje zouden verwekken.
Lees Verder
Nieuws

Allereerst ... niet helpen?

We leven in vreemde tijden. Of liever gezegd, in een vreemd land waar eerlijkheid als onjuist en onrendabel en zelfs naïef wordt ervaren en de roep om hulp voor je eigen kind strafbaar wordt gesteld. Kleine inzichtelijke gedachten? Misschien ... maar veroorzaakt door een bepaalde opzegging en het effect ervan: angst bij bloggers.
Lees Verder
Nieuws

Geen boete voor het niet vaccineren?

Eco-ouders die om verschillende redenen vaccinatie weigeren, kunnen reden hebben om tevreden te zijn. Hun beslissingen, die een paar weken eerder het risico van bestraffing met zich meebrachten, staan ​​vandaag onder toezicht van de Chief Sanitaire Inspecteur en afgevaardigden. Stanisław Biliński, GIS, geeft Kamerleden een duidelijk signaal: "het is tijd dat niet-vaccineren van kinderen niet langer strafbaar is".
Lees Verder
Nieuws

Bruiloft niet voor zwanger?

Onlangs kunnen we in de online media lezen dat binnenkort een kerkelijk huwelijk voor zwangere vrouwen buiten bereik kan zijn. De kerk moet veranderingen voorbereiden volgens welke de huwelijksceremonie zal worden gereserveerd voor goed voorbereide mensen. De basis is om vanaf de vroege kinderjaren een paar jaar van betrokkenheid en bewuste voorbereiding op het huwelijk te zijn.
Lees Verder
Nieuws

Met een hond of kat thuis, minder ziektes?

We hebben nog een reden om een ​​huisdier voor uw kind te kopen. Studies hebben aangetoond dat kinderen die zijn opgegroeid in een huis waar ook een hond of kat woont, beter bestand zijn tegen ziekten: virale infecties hebben meer kans op luchtwegaandoeningen en otitis. Deze conclusies werden getrokken door Finse wetenschappers die merkten dat allergenen en verontreinigingen van dieren die met hun haar mee naar huis worden genomen, een positief effect hebben op het immuunsysteem bij kinderen.
Lees Verder
Nieuws

Trail-running advertenties?

Marketing specialisten zoals kinderen. Ze maken graag gebruik van de gelegenheid om met hen samen te werken. Op deze manier de naamsbekendheid vergroten en nieuwe producten verkopen. Meestal zijn de kleintjes van de plekken heerlijke baby's, ideale kinderen van even perfecte ouders. De afgelopen jaren en enkele glorieuze voorbeelden laten zien dat hier iets aan verandert.
Lees Verder
Nieuws

Kijk uit voor H&M waterflessen

Het merk H&M is erg populair bij ouders. Het wordt voornamelijk gekozen vanwege de hoge kwaliteit van de voorgestelde producten en de goede beschikbaarheid. Recente persberichten bevestigen echter dat niet alle voorstellen aanvaardbaar zijn. H&M (roze en blauwe) flessen die het leven van kinderen in gevaar brengen, worden uit de handel genomen.
Lees Verder
Nieuws

De zwangerschap zou 21 maanden moeten duren!

Menselijke zwangerschap is te kort. Wetenschappers zijn tot dergelijke conclusies gekomen. In veel opzichten zou het beter zijn als het langer duurde. Niet alleen omdat het kind drie maanden na de geboorte erg kwetsbaar is en deze periode steeds meer als het vierde trimester wordt beschouwd, maar ook vanuit het punt van evolutie dat een soort val voor onze soort heeft veroorzaakt.
Lees Verder