Categorie Baby

Bloedarmoede bij een baby - hoe manifesteert het zich en hoe het te behandelen?
Baby

Bloedarmoede bij een baby - hoe manifesteert het zich en hoe het te behandelen?

Bloedarmoede (ook bloedarmoede genoemd) wordt gedefinieerd als een afname van hemoglobine met of zonder een gelijktijdige afname van het aantal erytrocyten onder het normale niveau voor de leeftijd en het gewicht van het kind. Het uiterlijk is vooral gevaarlijk bij de jongste kinderen, wiens lichaam bijzonder gevoelig is voor zuurstofgebrek (hemoglobine in rode bloedcellen is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof van de longen naar de weefsels).

Lees Verder

Baby

Onze strijd met wieg cap

Ik ging op zoek naar informatie over wiegdop en effectieve manieren om het te bestrijden toen mijn zoon 4 weken oud was. Eerder had de baby geen problemen met de huid op het hoofd. Ik las alle handleidingen voor ouders die ik thuis had verzameld, ik vroeg om meer ervaren moederschap, ik was ook op zoek naar hulp in verschillende forums en in artikelen op websites.
Lees Verder
Baby

Essentieel voor een zogende moeder

Borstvoeding is het beste dat we onze baby kunnen geven. Het geven van borsten biedt niet alleen perfect voedsel voor de peuter, maar viert ook de tijd die exclusief is gereserveerd voor moeder en baby. Ondanks zoveel voordelen, weten velen van ons dat borstvoeding geen gemakkelijke taak is, of zelfs een grote prestatie.
Lees Verder
Baby

Luier HOP en BĘC

Als toegewijde tester van gratis producten, ontving ik een pakket Pampers Premium Care-luiers in maat 4 (gewichtsbereik 7-18 kg) van een bepaald bedrijf. Eerder probeerde mijn kind luiers uit dezelfde serie voor pasgeborenen. En van wat ik me toen herinner, was ik blij met hen. Tot ... Welke resultaten gaf mijn persoonlijke test?
Lees Verder
Baby

Herboren - schoonheid die wegjaagt

Ik zag ingewikkeld gemaakte porseleinen poppen. Ik hoorde over vinylpoppen. Ik kwam per ongeluk herboren tegen. Met de hand geschilderd, gemaakt om op een levend kind te lijken, een kind dat een moment in een pose bevroor. Ze hebben vlekken die kenmerkend zijn voor de menselijke huid, die, net als bij pasgeborenen, delicaat en transparant is, met een adernetwerk eronder zichtbaar.
Lees Verder
Baby

Openbare borstvoeding geven - wat is het probleem?

"Oma, wat doet deze baby? - Drinkt melk van mama. "En hoe zal mama hem de andere hand geven om thee te drinken?" Waarschijnlijk heeft elke moeder de gelegenheid om haar kind in een openbare ruimte te voeden, met dergelijke of vergelijkbare situaties. Sommigen verbazen ons, anderen lachen of verrassen.
Lees Verder
Baby

Laten we kinderen beschermen tegen beten!

We wachtten, gepland, we sneden de zloty in de zloty, nu inpakken en nu - vakanties! Gewacht, gewenst, gedroomd ... de onze! We gaan, uitpakken, genieten van de vakantie, veel plezier. Het plezier verwent ons echter overal, onmogelijk om "bzz" te beheersen ... De gevolgen van deze "bzz" zijn jeukende beten.
Lees Verder
Baby

Kan tandjes overleven zonder een speen?

Onder kinderartsen, althans die behorende tot de groep van traditionalisten, is er een mening dat tijdens het kinderziektes een klassieke speen nuttig is, die in de mond van de baby het tandvlees op natuurlijke wijze masseert en u toelaat pijnsensaties te verminderen. Om deze reden is er een oprechte uitdrukking van sympathie voor moeders die een baby opvoeden zonder een fopspeen.
Lees Verder
Baby

Weer borstvoeding geven. Controverse?

Het ging over lang borstvoeding geven, nu geef ik je een kleine combinatie. Bekijk de onderstaande afbeeldingen en onderwerpen, losjes gerelateerd aan het thema. Wat vind je ervan? Laten we spelen Borstvoeding geven Baby is een origineel speelgoed, hoewel het op het eerste gezicht lijkt op een gewone baby, die vrij veel in winkels is.
Lees Verder
Baby

De kwaliteit van moedermelk

Moeders die borstvoeding geven, maken zich vaak zorgen over de kwaliteit van hun eigen melk. Hun angst wordt soms gevoed door mythen en opmerkingen van buitenstaanders. Ondertussen kan de waarheid over wat de voedingswaarde, smaak en geur van melk beïnvloedt, verrassend zijn. Duur van de zwangerschap en melkkwaliteit De kwaliteit van melk wordt beïnvloed door de duur van de zwangerschap.
Lees Verder
Baby

Wanneer het kind blijft huilen ...

Huilen is een van de weinige communicatiemiddelen tussen een baby en de wereld. Deze taal is echter vrij specifiek en elke ouder moet leren hoe deze te ontcijferen. Wat zit er achter deze schreeuw en wat te doen als de baby de hele tijd lijkt te huilen. Veel ouders hebben veel angsten in deze situatie.
Lees Verder
Baby

Waar heb je een milieuverloskundige voor nodig? Iets over patronagebezoeken

Ieder van ons heeft van jongs af aan een verloskundige familie. De selectie van een verloskundige is gebaseerd op dezelfde principes als de selectie van een arts en verpleegkundige van de eerstelijnszorg (eerstelijnsgezondheidszorg). Door het invullen van de gedrukte vorm van het kiezen van een verloskundige in het gezin, zorgen we vanaf de geboorte tot de ouderdom (niet iedereen weet dat het de taak van een verloskundige in het gezin is om ELKE periode in haar leven voor een vrouw te zorgen).
Lees Verder
Baby

Hoe zorg je voor de navel van de pasgeborene?

Goede navelverzorging vereist veel werk en aandacht van de ouders. Het is echter heel belangrijk om voor de navel te zorgen. Onjuiste zorg kan echter leiden tot infecties en veel complicaties. Hoe ziet de navelstomp eruit? Onmiddellijk na de bevalling, wanneer de navelstreng rimpelt, trekt de vroedvrouw de navelstreng ongeveer 2-3 cm van de buik van de pasgeborene aan.
Lees Verder
Baby

Tandjesmanieren - 10 methoden die het proberen waard zijn

Tandenuitbarsting is een moeilijke periode voor zowel baby's als ouders. Er zijn echter manieren om angst te verlichten: problemen met in slaap vallen en eten verminderen. Hieronder 10 SOS-methoden voor pijnlijke kinderziektes. Massage Sommige kinderen masseren graag en openen graag hun mond. Anderen haten het echter, dus het is de moeite waard om de reacties van het kind te observeren en te reageren op de signalen van de baby.
Lees Verder
Baby

Waarom is een veilige band met het kind zo belangrijk?

Gehechtheid is een soort unieke emotionele relatie tussen een kind en een ouder of primaire voogd. Het kan worden omschreven als een non-verbale interactieve emotionele uitwisseling die het paar samenbrengt. De hechtingsreactie is een sleutelfactor in de hersenrijping van het kind, dus het heeft een enorme impact op zijn emotionele, sociale, intellectuele en zelfs fysieke ontwikkeling.
Lees Verder
Baby

Borstkussen test

In het toekomstige uitzet van elke moeder zijn er zeker borstkussentjes. Ze zijn vooral nodig tijdens de eerste weken van borstvoeding, wanneer het voedsel "uit de borst" komt, vaak ongecontroleerd. Hun taak is om de stromende melk te absorberen en zo te beschermen tegen ongewenste vlekken op de blouse.
Lees Verder
Baby

Gemodificeerde melk: wanneer en wat?

Borstvoeding is niet altijd mogelijk. Vervolgens wordt de toediening van gemodificeerde melk overwogen, waarbij individuele producten worden beoordeeld op hun aanpassing aan de behoeften van het kind. Vaak kan de eerste beslissing hierover door ouders of kinderarts onjuist zijn. Dat is de reden waarom het gebeurt dat melk wordt ingewisseld voor melk die lekkerder is voor een kind of beter geschikt is voor hun behoeften.
Lees Verder
Baby

Ontspanning - dat wil zeggen, terug naar borstvoeding

Borstvoeding is het belangrijkste en grootste goed dat een moeder haar baby direct na de bevalling kan geven. Soms moet je in het begin je tanden stevig op elkaar klemmen om te volharden (gebrek aan voedsel, gewonde wratten, enz.), Maar dan kun je meestal genieten van gezamenlijke voeding. Alles gaat soepel, als er veel voedsel is, weet het kind hoe het de borst goed moet zuigen en wil de moeder haar baby zo lang mogelijk voeden.
Lees Verder
Baby

Pasgeboren hik

Hik bij een pasgeborene kan emoties oproepen. Vooral bij kinderen die zelfs meerdere keren per dag op een karakteristieke manier naar de hik springen. Het is echter meestal volledig onschadelijk. Neiging tot hikken Of een kind na de bevalling vaak hikken zal hebben, kan al met een zekere waarschijnlijkheid worden beoordeeld door zijn gedrag in de buik van zijn moeder te observeren.
Lees Verder
Baby

Ogen van een baby - waarom een ​​pasgeboren babyboek van een week oud?

Heeft een kind van meerdere weken boeken nodig? Veel mensen zijn sceptisch. Tegenstanders van het te vroeg kopen van onnodige gadgets benadrukken dat contrasterende tekeningen op stijve Bristol kunnen worden gemaakt door ze in een babybedje te plaatsen. Het is echter meteen vermeldenswaard dat niet alle jonge ouders, belast met nieuwe verantwoordelijkheden, hier tijd voor hebben.
Lees Verder