Zwangerschap / bevalling

Miskraam en wat nu?


Statistieken zijn meedogenloos. Ze verbergen veel extreme emoties. Omdat het niet eerlijk is, het had niet zo moeten zijn, anderen slagen, niemand begrijpt me. Eén bron zegt dat elke vierde, anderen, dat elke zesde zwangerschap eindigt in een miskraam. Soms vindt de spontane zwangerschapsafbreking zo snel plaats dat een vrouw ervoor zorgt maandelijkse bloeding.

Wanneer een kind verloren is, zelfs een klein kind, af en toe een embryo, foetus of weefselverzameling genoemd, ontstaat er misverstand. Moeders zijn niet in staat om het gedrag van artsen te begrijpen die beweren dat er niets is gebeurd en dat ze over de toekomst moeten nadenken. Specialisten in witte kielen trekken vaak hun wenkbrauwen op van verbazing als ze horen over rouw en de behoefte aan begrafenis. Vrienden en familie, die een paar dagen eerder feliciteerden, weten nu niet wat ze moeten zeggen. Het "bijna vergeten van deze miskraam" valt bijna automatisch uit de mond in de plaats van het meer menselijke "ik voel voor u". Van onderschatting in goed vertrouwen, gaat men soms in stille deelneming.

De vrouw blijft emotioneel alleen. Hoewel er veel mensen om haar heen zijn, voelt ze zich onbegrijpelijk, afgewezen, ondanks vele hulpaanbiedingen, wil en wil ze ze niet gebruiken. Het is vaak ongepast om een ​​partner te ondersteunen die de hele situatie even sterk ervaart, maar die nooit volledig zal begrijpen hoe een vrouw die een kind verliest zich voelt.

Bitterheid van herinneringen

"Het was zo mooi, het is ons eindelijk gelukt. Naast vreugde voelde ik de karakteristieke vlinders in mijn buik. Als een teken van deze kleine man die besloot in mijn buik te wonen. Ik ontving felicitaties, handdrukken, gefluister om ondersteuning te bieden. Ik voelde me nu echt levend. Alles gebeurde snel. Plotselinge onderbuikpijn, bloedingen, ziekenhuis, en nuchtere diagnosevoor: miskraam. "

"Nu hebben we Kasia. Toch denken we nog steeds aan dat kind. Moederschap heeft een bitterzoete smaak. "

Miskraam is het spontane verlies van zwangerschap vóór 23 weken zwangerschap. De overgrote meerderheid van de miskramen vindt echter plaats tussen 10 en 12 weken zwangerschap. In het tweede trimester treedt een miskraam op een op de vijftig zwangerschappen.

Symptomen van een miskraam

Een paar dagen voor een miskraam meestal waargenomen zeurende misselijkheid, pijn in de borst. Dan is er een lichte bloeding en pijn in de onderbuik. Vrouwen hebben vaak het gevoel dat er iets mis is. Luister naar je intuïtie en raadpleeg een arts.

Oorzaken van een miskraam

Veel vrouwen vragen zich af waarom. Er zijn geen gemakkelijke antwoorden. Er zijn echter oorzaken die meestal worden herkend. En in dit geval zijn de meest voorkomende:


Video: Vlog. #42. MISKRAAM (Januari- 2022).