Openbaar

10 namen van Keltische oorsprong voor meisjes


Om zijn melodieuze geluid en zijn eigenaardigheid Keltische namen worden steeds modieuzer. Ze werden honderden jaren geleden algemeen gebruikt in steden in een groot deel van Europa, zoals Frankrijk, België of Groot-Brittannië, en ook op het Iberisch schiereiland, vooral in Asturië en Galicië.

Als je nog steeds niet weet hoe je je dochter moet noemen, stellen we de tien meest gebruikte Keltische namen voor die trends zetten, en hun betekenis is nauw verbonden met de natuur en de kenmerken en eigenschappen van vrouwen.

1. Alina. Deze naam verwijst naar twee kwaliteiten van een vrouw, de ene fysiek omdat ze aantrekkelijk is en de andere heeft te maken met haar gevoel voor humor: grappig.

2. Brígida. Het betekent 'kracht' en was de naam van een Keltische godin van vuur en vruchtbaarheid. Het is ook de naam van de beschermheilige van Europa Santa Brígida.

3. Drusilla. Deze naam, Drusilla, verwijst naar een sterke vrouw. Deze naam werd in het Romeinse rijk gebruikt vanaf de vrouw van keizer Augustus tot de zus van Caligula.

4. Eleonora. Een mooie Keltische naam die betekent 'dat groeit', hoewel sommige stemmen ook beweren dat het verwijst naar een vurige en mooie vrouw.

5. Evelyn​Deze naam betekent 'het verwachte en het gewenste'. Dit zijn twee kenmerken waaraan deze naam is gekoppeld en er wordt ook gedacht dat het 'oorsprong en begin van alle dingen' betekent.

6. Hazel. Deze naam, Hazel, komt van een walnoot van Australische oorsprong.

7. Ierland. Dit is de naam die aan het eiland Ierland is gegeven. Bovendien was dat de naam van de godin van vruchtbaarheid, poëzie, muziek en andere creatieve kwaliteiten.

8. Enya. Dit is de naam van een bekende Ierse zanger die deze naam van Keltische oorsprong populair maakte, wat 'klein vuur' betekent.

9. Myrna. Met deze naam van Keltische oorsprong verwijst het naar een vriendelijke en geliefde vrouw.

10. Yilda. Deze naam betekent 'degene die God dient'.

Cristina González Hernando. Editor van onze site

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met 10 namen van Keltische oorsprong voor meisjes, in de categorie On-site namen.


Video: Deze JONGENSNAMEN zijn het NIET geworden. Natasja Online (Januari- 2022).