Openbaar

Een kind zonder grenzen is geen gelukkig kind


Ik heb ooit iemand horen zeggen dat een kind zonder grenzen geen gelukkig kind is. Ik weet niet precies wie het zei, maar hoe meer ik in de wereld van het onderwijs duik, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat wat ik heb gehoord een absolute waarheid is. Grenzen zorgen ervoor dat het kind zich gecontroleerd, verzorgd en vooral veilig voelt.

Alle kinderen hebben grenzen nodig. Je kunt een kind niet op zijn eigen manier opvoeden door hem te laten doen wat hij wil. Een kind moet duidelijk zijn over hoever hij kan gaan, wat er van hem wordt verwacht. En leer werken en gehoorzamen volgens de gestelde grenzen.

Er zijn veel klachten van gezinnen over het gebrek aan onderwijs en controle over kinderen, over de ontelbare driftbuien die sommigen hebben, over hun aanvallen van woede en agressie. Ik denk dat het vooral kinderen zijn die nooit grenzen hebben ondervonden, en die gewoon aandacht proberen te krijgen om te krijgen wat ze echt willen.

Voor sommige ouders klinkt dat van grenzen als het wegnemen van de vrijheid en spontaniteit van kinderen. Maar het is precies het tegenovergestelde. Grenzen, goed gebruikt en gecommuniceerd, helpen de relatie van kinderen met hun gezin. Het roept een zekere toenadering op. Om uw kind de grenzen te leren, moet u enkele kleine regels kennen:

1- Grenzen moeten eenvoudig zijn, Allereerst. Laat het me uitleggen: het is beter om je zoon te vertellen dat hij na het eten de tafel zal moeten afruimen, in plaats van hem te zeggen dat hij alles moet schoonmaken omdat hij thuis niets doet.

2- Grenzen moeten duidelijk en uitgelegd zijn​Als uw kind deze week niet genoeg moeite heeft gestoken in zijn studie, hoeft hij in het weekend niet te genieten van een filmsessie. Leg uit dat als hij volgende week beter werkt, hij naar de film kan gaan.

3- Grenzen moeten positief zijn​Als het kind bijvoorbeeld op een slechte manier tegen je praat, of iets op de grond gooit, in plaats van hem te vertellen het NIET te doen, op een energetische manier, is het het beste om diep adem te halen, een tijdje te wachten en dan het kind zijn interesse in uw woede. Dit zal je een manier laten zien om met woede of irritatie om te gaan.

4- Grenzen moeten stevig en consistent zijn​Om uw kind te vertellen wat u van hem verwacht, moet u hem in de ogen kijken, duidelijk en serieus spreken en hem bij de schouders vasthouden terwijl u spreekt.

5- Het is heel belangrijk dat wanneer een kind iets verboden wordt, hij het altijd houdt. Je kunt de ene dag niet straffen en hem een ​​minuut later vergeven. Het veroorzaakt alleen verwarring in het hoofd van het kind.

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Een kind zonder grenzen is geen gelukkig kind, in de categorie Limieten - Discipline ter plaatse.


Video: Drie Mannen Vragen Serveerster om Apart te Betalen, Kijk Wat Er Dan Gebeurt (Januari- 2022).