Openbaar

Slimmere kinderen zijn meer afgeleid


Slimme mensen zijn gemakkelijker afgeleid op het werk en ook al zijn ze intellectueel superieur aan hun leeftijdsgenoten, hun aandachtsspanne is minder dan die van de restDit is in ieder geval wat een in het VK uitgevoerd onderzoek onthult.

Dit geldt ook voor kinderen. Degenen met superieure denkkracht hebben misschien meer moeite met concentreren onder andere dankzij de talloze ideeën die in hun kleine hersenen koken.

Steelcase, een Brits bedrijf voor werkplekoplossingen, analyseerde de resultaten van neurologen en cognitieve onderzoekers bij werknemers van verschillende bedrijven. Uit het onderzoek bleek dat slimmere mensen meer kunnen hebben Moeilijkheden om te beslissen welke ideeën prioriteit moeten krijgen, wat leidt tot afleiding en het vermogen om te multitasken.

Op deze manier kunnen de meest intelligente hersenen onder hun verwachte potentieel vallen, aangezien ze, verre van beter presteren, worden afgeleid door dingen zoals onthouden om een ​​persoonlijk telefoontje te plegen, de verleiding om naar sociale netwerken te kijken, naar een hecht gesprek te luisteren, om te zien wat de partner doet, let op dat vreemde geluid dat van de straat komt ...

Dit gebeurt ook bij kinderen, en het is meestal een constante bij kinderen met hoge capaciteiten, bij wie dit soort dingen gebeuren:

- Ze zijn snel afgeleid. De reden is dat ze een brein hebben dat alles, de hele tijd, in elke situatie waarneemt, zodat ze emotionele en sensorische overbelastingen kunnen oplopen. Ze zijn ongeorganiseerd, ze letten niet op meer alledaagse dingen, ze verwerken minder relevante informatie langzamer of ze hangen vast als hun hersenen vermoeid zijn. Het komt heel vaak voor dat het lijkt alsof ze niet eens naar ons luisteren.

- Ze zijn erg creatief en ze nemen sensaties op een verhoogde manier waar, dat wil zeggen dat al hun zintuigen, gehoor, aanraking, zicht, smaak en geur, veel meer ontwikkeld zijn. Op deze manier gaat uw aandacht misschien uit naar dingen die anderen niet hebben opgemerkt.

- Vaak worden ze verkeerd gediagnosticeerd als ADHD, omdat ze het erg druk hebben, rusteloos zijn en een onuitputtelijke behoefte hebben om eindeloze activiteiten uit te voeren.

- Voor kinderen met hoge capaciteiten verveling leidt ertoe dat ze de verbinding verbreken en ze lijken misschien afgeleid.

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Slimmere kinderen zijn meer afgeleid, in de categorie Intelligence on site.


Video: CHEOPS Qafé 1 2014 12 Nooit meer traditioneel gebouwbeheer, february 17, 2014 (Januari- 2022).