Openbaar

Te vroeg geboren baby's. Kangaroo-moedermethode


Premature baby's hebben bij de geboorte speciale zorg nodig. Een baby wordt over het algemeen als voorbarig beschouwd als deze vóór de geboorte wordt geboren 37 weken zwanger.

Hoewel voorheen te vroeg geboren baby's een hoog sterftecijfer Vanwege de medische onwetendheid over de zorg die hij nodig had, zijn deze technieken vandaag de dag veel verbeterd, tot het punt dat 80% van de kinderen die na 28 weken worden geboren, overleeft.

Normaal gesproken hebben deze baby's ziekenhuisopname nodig en blijven ze enige tijd in de couveuse totdat ze een bevredigende ontwikkeling hebben bereikt, hoewel er ook de mogelijkheid is om de zogenaamde Kangaroo-moedermethode (MMC).

De Kangaroo-moedermethode is ontworpen door de dokter Edgar Rey Sanabria in Bogotá, Colombia, in 1978, en een jaar later ontwikkeld door kinderartsen Héctor Martínez Gómez en Luis Navarrete Pérez.

Deze methode is geïnspireerd op de buideldier ontwikkeling, tracht de scheidingstijd tussen de moeder en de pasgeborene bij een vroeggeboorte zoveel mogelijk te beperken. Bovendien is het bedoeld om de incidentie van ziekenhuisziekten bij baby's te verminderen en de overleving te bevorderen in het geval van schaarse medische middelen, zoals een beperkt aantal couveuses.

Na verschillende aanpassingen aan de MMC werd in 1993 het Mother Kangaroo-programma gecreëerd, dat werd goedgekeurd door UNICEF en wat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), met als doel de bekendheid bij ouders te herstellen.

Volgens het National Institute of Pediatrics of Mexico (INP) kan de MMC worden gebruikt bij baby's met een geboortegewicht van minder dan 2000 gram en is deze gebaseerd op het onderhouden van direct contact van het kind met het lichaam van de moeder of vader in een rechtopstaande positie. .

Op deze manier biedt het kind niet alleen de noodzakelijke warmte, de moeder- en kindband wordt ook versterkt, borstvoeding wordt geprefereerd en de baby wordt zo snel mogelijk naar huis gestuurd, aangezien zijn leven buiten de baarmoeder is verbeterd, zolang zijn gezondheid het toelaat.

Het is belangrijk op te merken dat ouders gedurende de MMC een Medisch toezicht tot een leeftijd van 40 weken na levering. Bovendien moet de selectie van het kind passend zijn, omdat er anders complicaties kunnen optreden en een nieuwe ziekenhuisopname nodig is.

Patricia Garcia​Bijdrager op onze site

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Te vroeg geboren baby's. Kangaroo-moedermethode, in de categorie Prematuur ter plaatse.


Video: St. Antonius Geboortezorg, verhaal van de te vroeg geboren baby Dorian (Januari- 2022).