Openbaar

Welke rol hebben peetouders van kinderen


In sommige religies zijn peetouders een relevante figuur in het leven van kinderen. In allemaal sponsors nemen de rol van bescherming op zich en gids van de kleintjes op de een of andere manier.

In het christendom krijgen peetouders dus een grote betekenis in de doopceremonie waar ze worden in degenen die verantwoordelijk zijn voor het garanderen van de spirituele opvoeding van de kleintjes die dit avondmaal ontvangen.

Niet iedereen kan bij een doop een peetouder zijn​Er zijn een aantal eisen waaraan moet worden voldaan. Onder hen: moet ouder zijn dan 16 jaar, bevestiging hebben ontvangen en noch de vader noch de moeder zijn van de baby die wordt gedoopt.

Traditioneel werd de figuur van peetouders in het christendom uitgeoefend door de grootouders van de kinderen zijnde de grootvader van vaders kant en de grootmoeder van moederskant de peetouders die voor het eerste kind zijn gekozen en vice versa in het geval van een tweede kind. Vanaf het derde kind speelden de broers of zussen van de ouders van het kind deze rol.

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat de rol van peetouders wordt uitgeoefend door de beste vrienden van de ouders van de kinderen.

Peetouders in het christendom moeten altijd van kinds af aan in het leven van het kind aanwezig zijn en hen begeleiden op de belangrijke momenten van hun leven, en spirituele adviseurs worden.

In het jodendom Brit Milah, of besnijdenis, is de presentatie van het kind aan de Joodse gemeenschap, de vereniging met zijn verleden en met zijn toekomst in deze religie. Het wordt uitgevoerd op de achtste dag na de geboorte bij baby's die meer dan 2,5 kilo wegen.

Deze handeling heeft de essentiële figuur van een peetvader, een peetmoeder en een dwaas (de persoon die de baby vasthoudt tijdens de interventie). In dit geval zijn de peetouders echter een fundamenteel onderdeel van deze handeling later is zijn rol niet zo relevant als in het geval van het christendom​Omdat in het geval van het jodendom de ouders en naaste familieleden verantwoordelijk zijn voor het belijden van de dogma's van deze religie in het leven van kinderen, en niet zo beslist de peetouders.

Cristina González Hernando. Editor van onze site

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Welke rol hebben peetouders van kinderen, in de categorie Grote Familie ter plaatse.


Video: Anti-pestprogrammas helpen niet voor alle kinderen (Januari- 2022).