Zwangerschap / bevalling

Top 3 ingrediënten om de vruchtbaarheid te verbeteren


Voedsel van goede kwaliteit heeft een directe invloed op onze gezondheid. Helaas verschillen de algemeen beschikbare producten en velen van hen verminderen de vruchtbaarheid. Het vermijden van pesticiden, synthetische additieven en chemicaliën helpt het verwoestende effect op het lichaam te voorkomen. Het is ook erg belangrijk vanuit het oogpunt van hormonale economie. Chemische verbindingen die gewoonlijk aan dieren worden toegevoegd, beïnvloeden de kwaliteit van vlees, melk en eieren en hebben een specifieke invloed op de werking van het hormoongevoelige systeem.

Wat te eten om de vruchtbaarheid te verbeteren? De lijst is vrij lang. Drie producten worden echter bijzonder aanbevolen. Het is de moeite waard om ze te onthouden, wanneer je lange tijd zonder succes een kind probeert te verwekken.

Lijnzaad voor vruchtbaarheid

Lijnzaad is rijk aan waardevolle omega-3-vetzuren, bevat ook grote hoeveelheden vitamine B, mangaan en magnesium. Het wordt echter vooral gewaardeerd voor lignanen, d.w.z. delicate fyto-oestrogenen die de effecten van vruchtbaarheid blokkeren. Dit is hoe lijnzaad gunsten behoud van het hormonale evenwicht en helpt de vruchtbaarheid te verbeteren.

Als we het beste effect willen, wordt dit aanbevolen elke dag twee theelepels lijnzaad consumeren. Voordat je de zaden eet, moet je ze echter malen om hun opname te verbeteren. Dit is erg belangrijk omdat het voorkomt dat lijnzaad door het spijsverteringsstelsel gaat en onverteerd wordt uitgescheiden.

Lijnzaad dat kan toevoegen aan vlokken gegeten met melk, milkshakes, saladesauzen. Het is niet raadzaam om lijnzaad aan gekookte gerechten toe te voegen, omdat op deze manier het ingrediënt eigenschappen verliest.

Spruiten voor vruchtbaarheid

Ontkiemende granen, peulvruchten en zaden zijn een waardevol ingrediënt dat in het dieet moet worden opgenomen, niet alleen in het stadium van het proberen een baby te krijgen. Chinese geneeskunde geeft ze een speciale betekenis, wat wijst op de hoge energie van jing. Concentreren op meer rationele rechtvaardigingen: met spruiten kunt u de alkalische omgeving versterken die bevorderlijk is voor bevruchting.

Goji-bessen

Goji-bessen zijn kleine rode vruchten die worden beschouwd als een traditioneel Chinees kruid. Ze kunnen in hun geheel of gedroogd worden gekocht. Ze lijken op rozijnen. Goji-bessen zijn een waardevolle bron van antioxidanten. Studies hebben aangetoond dat ze het aantal spermatozoa verhogen en een snellere ontwikkeling van follikels bij vrouwen mogelijk maken. Goji-bessen kunnen worden gekocht bij natuurvoedingswinkels.

Gebaseerd op "How Children Are Made" van Sami S. David, Jill Blakeway