Openbaar

Reageerbuisbevruchting. Veel Gestelde Vragen


Het verlangen om moeder te zijn wordt in veel gevallen afgebroken vóór de onmogelijkheid om zwangerschap te bereiken gedroomd van. Steeds meer vrouwen hebben problemen bij het zoeken naar een kind. De leeftijd vertraging Waarbij de moeder denkt dat haar eerste zwangerschap ook met dit alles te maken heeft, maar er zijn nog veel meer factoren die aanstaande ouders dwingen om naar een centrum voor geassisteerde voortplanting te gaan. Maar wat is precies de reageerbuisbevruchting​Wij beantwoorden uw vragen.

Het is ook bekend als IVF (In Vitro Fertilization) en het is een van de meest gevraagde kunstmatige voortplantingstechnieken vanwege de onmogelijkheid om een ​​zwangerschap te bereiken. Het bestaat uit het extraheren van eieren uit het lichaam van de vrouw en sperma van de man en bereik bevruchting buiten het lichaam​Het is gemaakt in een laboratorium en wordt zo genoemd omdat er in het begin glazen containers voor werden gebruikt. Het eerste 'in vitro' kind werd in 1978 geboren.

Er zijn verschillende methoden om een ​​zwangerschap te bereiken. IVF is zelfs vaak de laatste optie. Er is sprake van steriliteit als het paar niet binnen een jaar zwanger is geworden. De eerste de oorzaak zal worden bepaald​Ze kunnen veelvoudig zijn: van een slechte kwaliteit van het sperma bij mannen tot een ovariële afwijking bij vrouwen.

Voordat u eieren en sperma extraheert, de vrouw zal ovariële stimulatie moeten ondergaan​Het is een kuur van ongeveer twee weken en bestaat uit het toedienen van hormonen die een grotere aanmaak van eicellen bevorderen. Deze hormonen worden meestal via de huid geïnjecteerd. Als de eicellen volwassen zijn, zijn ze klaar voor extractie. Hoe hoger het aantal eicellen, hoe groter de kans dat de implantatie succesvol zal zijn.

Een van de meest gestelde vragen van vrouwen die IVF overwegen, betreft de timing van de extractie. Drie dagen voor de extractie wordt aan de vrouw een hormoon toegediend (humaan choriongonadotrofine) om de ovulatie te stimuleren​De eicellen worden verwijderd door een echogeleide naald​Er is geen anesthesie of ziekenhuisopname nodig. De extractie duurt minder dan een half uur.

Eenmaal in het laboratorium worden de eicellen geïsoleerd uit andere cellen die hen omringen en 2 à 3 uur bij een temperatuur van 37 ºC geïncubeerd. Vervolgens worden eicellen en sperma (die al eerder zijn geëxtraheerd en voorbereid) samengevoegd. Het kan op twee manieren worden gedaan: plaats eicellen en sperma in een petrischaal (plastic) en wacht tot de bevruchting vanzelf plaatsvindt O goed injecteer het sperma uitwendig in het ei​Na 18 uur is bekend hoeveel eicellen er zijn bevrucht.

Het duurt tussen de twee en vijf dagen voordat de embryo's klaar zijn voor implantatie. Dit gebeurt via een canule (een kleine plastic buis). Er is geen anesthesie nodig maar meestal wordt een progesteron-injectie gegeven en een rustperiode in de kliniek wordt aanbevolen. Het is niet pijnlijk, maar wel vervelend. Het kan buikkrampen veroorzaken.

Het gemiddelde ligt rond de 33%, ondanks het succes van in-vitrofertilisatie hangt grotendeels af van de leeftijd van de moeder​Zo daalt het succes van IVF na de leeftijd van 40 jaar tot 10%. Omdat alleen de eerste keer embryo's van de hoogste kwaliteit worden geïmplanteerd, kan de rest worden ingevroren en kan het hele proces later worden herhaald in het geval dat de bevruchting bij de eerste poging niet wordt bereikt.

Het hangt ook af van de leeftijd van de moeder en het aantal geïmplanteerde embryo's, maar er wordt geschat dat in ongeveer 30% van de gevallen een tweelingzwangerschap optreedt en bij 3% en 4% van de IVF een drielingzwangerschap.

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Reageerbuisbevruchting. Veel Gestelde Vragen, in de categorie On-site vruchtbaarheidsproblemen.


Video: Mijn TIPS voor een succesvolle terugplaatsing na IVF. ICSI!!! (Januari- 2022).