Openbaar

Verschil in de mate van rijping bij jongens en meisjes


Rijping is een proces waarbij we groeien en ons ontwikkelen tot we het punt van maximale vervulling bereiken. Het is een proces dat niet van het ene op het andere moment plaatsvindt, maar eerder verschijnt als trigger voor een bepaalde gebeurtenis.

Rijping bij de mens kan in verschillende stadia worden ingekaderd: kindertijd, puberteit en adolescentie. Tegenwoordig wordt deze indeling in fasen echter als rigide beschouwd, aangezien de rijping kan variëren, afhankelijk van het kind, het genoten onderwijs of de samenleving waarin het leeft. Maar, Rijpelen jongens en meisjes tegelijkertijd? In Guianfantil.com verduidelijken we het voor u.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de snelheid van de hersenen en de fysieke ontwikkeling van jongens en meisjes verschillen. Er zijn zelfs verschillen in de mate van rijping in de vrouwelijke en mannelijke hersenen vanaf de baarmoeder die bepalen dat meisjes biologisch en psychologisch eerder volwassen worden.

Hormonen spelen een zeer belangrijke rol in dit vormingsproces van de hersenen. Het testosteron in hen, en het oestrogeen in hen, hebben een zodanig effect dat bij beide een heel andere hersenfunctie optreedt.

Testosteron beïnvloedt bijvoorbeeld zo dat in de hersenen bij kinderen de linker hersenkwab, die verantwoordelijk is voor het denken, langzamer ontwikkelt dan de rechter, die verantwoordelijk is voor de controle van ruimtelijke relaties. Hierdoor zijn kinderen bedrevener in wiskunde dan in taal.

Echter, Oestrogeen beïnvloedt de ontwikkeling van de hersenen zodanig dat het de ontwikkeling van taal en emotionele vaardigheden bevordert. Daarom kunnen jongens en meisjes van dezelfde leeftijd zich in verschillende ontwikkelingsstadia bevinden als gevolg van verschillen in hersenstructuur, lichaamschemie en hormonen. Maar na verloop van tijd zal de een de ander inhalen.

Meisjes:

- Ze scheiden meer serotonine af, een neurotransmitter die onder meer verantwoordelijk is voor het remmen van agressiviteit.

- Ze zijn in staat om op meer dan één taak te letten.

- Ze zijn vaardiger in handvaardigheid.

- Ze zijn meer gedisciplineerd.

Kinderen:

- Ze produceren grotere hoeveelheden testosteron, een hormoon dat agressiviteit bevordert.

- Ze concentreren zich op een enkele taak.

- Meer vaardigheid in mechanische en visuospatiale vaardigheden.

- Velen hebben problemen met discipline en agressiviteit.

Dit zijn enkele van de verschillen die kunnen optreden. Het is waar dat deze verschillen stereotypen zijn waaraan er individuen zijn die zich niet conformeren en zelfs als ze dat niet doen, zijn ze volkomen normaal.

Een ander opvallend verschil tussen mannelijke en vrouwelijke hersenen dat zich ontwikkelt na de puberteit is de seksuele ontwikkeling. Ongeveer 10-11 jaar worden de fysieke veranderingen bij meisjes meer merkbaar dan bij jongens.

Als gevolg van de verschillende hormonale werking beginnen meisjes zich seksueel te ontwikkelen vanaf de leeftijd van 8 jaar (rijping van de borsten) en 10 jaar (de menstruatie).

Bij jongens vindt de seksuele ontwikkeling 2 jaar later plaats dan bij meisjes. Het begint met de evolutie in de vorming van de testikels, vergezeld van secundaire veranderingen zoals gezichtshaar, verandering in stem, enz.

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Verschil in de mate van rijping bij jongens en meisjes, in de categorie ontwikkelingsfasen op locatie.


Video: wat VOLWASSENEN ZIEN VS wat KINDEREN ZIEN! (Januari- 2022).