Openbaar

Mythes en waarheden over het voeden van kinderen


In zuigelingenvoeding, het belangrijkste is de bijdrage van vitamines, mineralen, enzymen, vezels en water​Deze voedingsstoffen zijn te vinden in alle groenten en groenten. Hierop je moet het eiwit toevoegen, waardoor het kind groeit. Waar kunnen we het vinden? In vis, vlees, eieren en groenten en peulvruchten (plantaardig eiwit, dat gemakkelijker verteerbaar is).

Maar we hebben veel twijfels over zuigelingenvoeding. De voedingsdeskundige Dorte Froreich, beantwoord onze vragen.

1. Aanbevolen voedingsmiddelen en voedingsmiddelen die worden afgeraden voor zieke kinderen: Kippenbouillon is ideaal voor zieke kinderen, omdat kippen- of kippenvlees een eiwit afgeeft dat bacteriën of virussen kan remmen, het is dus een natuurlijk antibioticum. We kunnen tijm, knoflook en ui toevoegen, die de gezondheid van kinderen versterken en hen helpen herstellen van ziekte. Zuivel is echter contraproductief als het kind ziek is. Bij verkoudheid produceert zuivel meer slijm. Meel wordt ook niet aanbevolen. En natuurlijk mogen we ze niet dwingen om te eten.

2. Moeten we het fruit eten voor de lunch?: Onze gewoonten kloppen niet. We mogen nooit een toetje nemen, omdat het ons spijsverteringsproces belemmert. Noch fruit, noch snoep, omdat ze het lichaam voorzien van fructose, suiker of glucose. Als we eten, is de maag bezig met het verteren van eiwitten. Op dat moment moeten we niets opnemen dat eindigt op 'ose' ... Noch glucose, noch fructose ... omdat het de maag en het spijsverteringsproces in de war brengt.

3. Voedsel voor kinderen met ondergewicht: Soms kan het gebrek aan gewicht te wijten zijn aan een dieet, maar meestal is het te wijten aan een absorptieprobleem. U moet op zoek gaan naar elke vorm van intolerantie voor een bepaald voedingsmiddel, zoals in het geval van glutenintolerantie.

In andere gevallen is het gebrek aan gewicht te wijten aan de inactiviteit van het kind. Door niet te spelen of te bewegen, hebben ze geen zin om te eten. Vandaar het probleem van gebrek aan spiermassa.

En een derde oorzaak: voeding. Ouders bieden kinderen soms maaltijden aan tussen de maaltijden door. Dat 'pikken' neemt de honger van de kinderen weg en ze eten niet het belangrijkste voedsel.

4. Op welke leeftijd kan het ei in het dieet van de baby worden opgenomen? De dooier van het ei kan worden geïntroduceerd na 10-11 maanden, en de witte, beter na 18 maanden. Als het kind geen bijwerking vertoont, kan het al ei eten. Het is in ieder geval belangrijk dat de eieren van biologische landbouw komen, aangezien hun voedingsstoffen superieur zijn.

5. Hoe kunnen we obesitas bij kinderen voorkomen?: Kinderen tot 6 maanden mogen uitsluitend borstvoeding krijgen. Ze hebben niets anders nodig. Vanaf 6 maanden kunt u de borstvoeding voortzetten en andere voedingsmiddelen introduceren. Tot het jaar kunnen baby's 'mollig' zijn, en dat is geen probleem. Maar als ze ouder zijn, moet de oorzaak van overgewicht worden gevonden. Het kan zijn dat kinderen erg sedentair zijn geworden, ze bewegen niet genoeg.

Daarnaast zorgen wij niet voor eten. Suiker maakt je dik. Alle voedingsmiddelen bevatten suiker. Geraffineerde bloem en witte rijst worden bijvoorbeeld glucose wanneer ze in de mond komen. Y Het dieet van kinderen is tegenwoordig gebaseerd op brood, pasta en rijst​Daarom worden ze dik. We moeten hun dieet baseren op eiwitten, vooral groenten, en zuivelproducten en meel, snoep en rijst vermijden.

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Mythes en waarheden over het voeden van kinderen, in de categorie Babyvoeding op locatie.


Video: De Eerste Show - Gezonde voeding voor kinderen (Januari- 2022).