Openbaar

Baby's die zijn ontworpen voor ouders, is dat mogelijk?


Is het mogelijk om baby's te ontwerpen die bij de ouders passen? Hoewel het sciencefiction lijkt, zijn we technisch gezien veel dichterbij dan het lijkt. De wetenschap heeft bijna de middelen om het mogelijk te maken.

Er is echter een ethisch dilemma dat alle burgers dwingt deel te nemen aan het gesprek en daarom hebben we besloten dit onderwerp aan de kaak te stellen dat zo controversieel kan worden.

Biomedisch wetenschapper Paul Knoepfler schat dat embryo-upgrades mogelijk zullen zijn in minder dan 15 jaar, zo stelde hij eind 2015 op een Ted Conference in Wenen. De technologie genaamd CRISPR is volgens hem een ​​soort Zwitsers zakmes dat maakt het mogelijk om te detecteren wat er gebeurt binnen de genetische code van een embryo, verwijder delen en "herschrijf" anderen.

Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om genetisch overdraagbare aandoeningen uit te bannen, maar ook om vast te stellen dat een baby blond of bruin, groot of klein is en super slim. Tot nu toe is er in veel landen geen regelgeving op dit gebied, daarom is het te verwachten dat, tenzij de hele mensheid het ermee eens is, er "genetische paradijzen" zijn waar deze selectie voor enkele duizenden of miljoenen dollars wordt uitgevoerd.

En zoals Paul Knoepfler in zijn lezing betoogde, zijn we het misschien niet eens met deze praktijken, maar als andere mensen toch "ontworpen" baby's hebben, zal de wereld een heel vreemde plek worden.

Tijdens de TED-conferentie vraagt ​​Knoepfler zich af hoe we ons als ouders zullen voelen als andere kinderen absoluut schattig, atletisch en intelligent zijn en tegelijkertijd hoe onze kinderen zich zullen voelen naast super fantastische metgezellen​En het gaat zelfs nog verder en vraagt ​​zich af of deze uitzonderlijke kinderen naar een gemeenschappelijke school zullen kunnen gaan of dat het nodig zal zijn om speciale instellingen voor deze superkinderen op te richten.

En op hetzelfde moment, hoe de wetenschap dat ze zo speciaal zijn, het temperament van die jongens zal beïnvloeden. Wat zal er van zijn ego en zijn narcisme worden? 60 of 70 jaar geleden waren we geschokt door het geloof van een superieur ras, zoals gepostuleerd door het nazisme, maar tegenwoordig zijn de mensen inderdaad bijna in staat om het te laten gebeuren.

Knoepfler stelt nog een andere vraag: wat als regeringen zelf in de verleiding komen om het gebruik van deze wetenschappelijke technologie aan te moedigen om de uitgaven voor gezondheidszorg te verminderen? Want als de jongens gezond worden geboren en de kans hebben om bepaalde ziekten te ontwikkelen, zullen de gezondheidskosten uiteraard lager zijn. Op dit moment debatteren de wetenschappelijke gemeenschappen van de wereld over deze kwesties. Ik denk dat het goed is dat de rest van ons even onze dagelijkse taken verlaat en even stilstaat om na te denken. Omdat Michio Kaku het zegt in "The Physics of the Future", de generaties die in het heden leven de belangrijkste zijn die op het aardoppervlak zijn gestapt, "omdat zij degenen zijn die zullen bepalen of we de type I-beschaving bereiken of of we in de afgrond vallen "

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Baby's die zijn ontworpen voor ouders, is dat mogelijk?, in de categorie Baby's op de site.


Video: Vader laat Meisje achter op Verlaten weg. Hij kijkt in de Achteruitkijkspiegel en ziet dit! (Januari- 2022).