Openbaar

3 tabellen met prikkels om slecht gedrag bij kinderen te veranderen


Incentive-tafels zijn een motivatiesysteem dat wordt gebruikt om negatief gedrag te veranderen of om het kind bepaalde gewoontes of taken te laten verwerven.

Het wordt vaak gebruikt als een alternatief voor straf, dat wil zeggen om te voorkomen dat het kind voortdurend wordt uitgescholden en gestraft voor slecht gedrag, wat wordt gedaan is om een ​​goede houding te versterken.

Er zijn veel en zeer verschillende soorten tabellen die we kunnen gebruiken om specifiek gedrag te veranderen. De 3 meest voorkomende tabellen zijn:

1. Eenvoudige tafel: we kunnen het zelfs zelf maken. Op een karton of papier teken je een tafel met een enkele rij en 5 kolommen. In de rij schrijf je het te veranderen gedrag en in de rijen de dagen van de week (bij voorkeur van maandag tot en met vrijdag)

Je moet het gedrag dat je wilt veranderen goed kiezen, het kind uitleggen hoe het zich moet gedragen en waarom. Het mag geen al te ambitieus verzoek zijn en de boodschap moet duidelijk zijn.

Elke dag dat het kind het doel heeft bereikt, zullen we hem vragen om een ​​sticker te plakken. Als het u niet is gelukt, laten we het leeg.

2. Tabel met drie gedragingen: We maken een tabel die lijkt op de vorige, maar in plaats van een rij met gedrag toe te voegen, voegen we nog twee rijen toe. In een ervan zullen we het gedrag schrijven waarvan we willen dat hij het verandert en in de andere twee het gedrag dat hij heeft bereikt. Wat zal er gebeuren? Als kind zullen ze stickers en complimenten ontvangen voor het gedrag dat ze al hebben bereikt en zullen ze zich meer gemotiveerd voelen om te werken aan wat nog moet worden bereikt.

3. Tafel voor bijzondere situaties: we zullen het alleen gebruiken als er gedrag is te veranderen in een specifieke situatie en plaats, bijvoorbeeld dat niet schreeuwt of rent in het kantoor van de dokter of dat het beleefd en kalm is als we het huis van een vriend bezoeken.

- Zet hem op een zichtbare plek in huis.

- Naast elk van de tafels moeten de prijzen worden vastgesteld die de kinderen zullen ontvangen voor de vastgestelde doelen. Het is belangrijk dat uw recompensaties zijn niet materieel, dat wil zeggen, vermijd het kopen van speelgoed of geschenken. Het verdient de voorkeur dat het bestaat uit op een middag naar de film gaan, een fietstocht maken of naar het platteland gaan.

- Onthoud dat de beloning moet zijn zo snel mogelijk.

- Je zou moeten houd de verbintenis: het is de ene dag in de andere niet de moeite waard om aan de tabel te voldoen.

- Je moet alleen positief gedrag markeren en geen negatieve punten geven of stickers verwijderen als ze zich misdragen hebben.

- Kinderen moeten bereid zijn om dit systeem uit te voeren, als u merkt dat het niet werkt, is het misschien beter even te wachten.

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met 3 tabellen met prikkels om slecht gedrag bij kinderen te veranderen, in de categorie Gedrag op locatie.


Video: Quinten en Jasper maken ruzie!! (Januari- 2022).