Openbaar

Praat met de baby tijdens de zwangerschap


We bevinden ons zonder twijfel in het tijdperk van communicatie. Een communicatie die al begint voordat baby's op de wereld komen​Ouders wachten niet langer tot hun kind geboren is om met hem te praten. Ze doen het als hun kind nog in de buik van de moeder zit.

Communicatie is een factor die de relatie tussen ouders en baby kan versterken, ook tijdens de zwangerschap. Wie deze ervaring heeft geprobeerd, zegt dat de baby reageert op alle prikkels, geluiden en informatie die van buitenaf komen, goed of slecht.

Het bloed dat de baby voedt terwijl hij in de baarmoeder zit, brengt niet alleen via de navelstreng de vitamines en alles wat de baby nodig heeft om goed te groeien en te vormen. Het kan ook schadelijke stoffen bevatten die afkomstig zijn van alcohol, tabak, drugs, vetten, enz., En tekortkomingen.

Aan de andere kant brengt dit bloed ook enkele stoffen uit de gemoedstoestand van de moeder. Situaties van stress, onzekerheid, angst, maar ook van geluk en rust, kunnen het immuunsysteem van de moeder en bijgevolg van haar baby rechtstreeks beïnvloeden. Baby's zijn wezens die ook gevoelens en sensaties hebben. Ze leren voordat ze worden geboren.

Praten met de baby vanuit de baarmoeder is een verrijkende ervaring voor iedereen​De paden kunnen eindeloos zijn en elke ouder heeft zijn eigen taal of manier om met zijn baby te communiceren.

Sommige ouders kiezen elke dag een tijdstip om met de baby te praten over hoe gelukkig ze zijn om hem te hebben, om hem te vertellen over kleine dingen die buiten de buik van de moeder gebeuren, om een ​​slaapliedje te zingen of een verhaal te vertellen, of om warme muziek te spelen om zijn baby te stimuleren. gehoor en gevoeligheid. De beste tijd om met de baby te communiceren, is de tijd dat het rustig en zonder haast kan worden gedaan.

Ondanks zijn zeer jonge leeftijd luistert de baby en kan hij na verloop van tijd stemmen en andere geluiden herkennen. Volgens specialisten is praten met de baby gunstig omdat:

  • Zorgt ervoor dat de zwangerschap soepel verloopt
  • Ouders om de baby gerust te stellen als hij veel beweegt of als hij niet slaperig is
  • Versterkt de band tussen ouders en kind
  • Creëert een communicatiekanaal tussen de baby en zijn ouders en broers en zussen, vanaf het moment dat hij in de baarmoeder van zijn moeder is
  • De baby leert elke stem die van buiten komt te herkennen; dat van zijn moeder, zijn ouders, broers ...

Als je met je baby praat, is het belangrijk om zo dicht mogelijk bij de buik van de moeder te komen. dat ze op een ontspannen manier communiceren, met grote helderheid en rust. Denk dat je stem het enige is dat je baby nog kan bereiken, het is voorlopig de enige manier van stimulatie. Binnenkort zul je het kunnen zien, het in je armen nemen, het aanraken, het strelen en het veel meer geven dan alleen een simpel en rijk geluid.

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Praat met de baby tijdens de zwangerschap, in de categorie Stadia van zwangerschap ter plaatse.


Video: KIM EN MIGNON PRATEN OVER SEKS TIJDENS DE ZWANGERSCHAP - u0026C MAMATALK (Januari- 2022).