Openbaar

Hoe een baby plat hoofd te voorkomen


In het begin van de jaren negentig ontdekte een onderzoek naar de gewoonte om kinderen op hun buik te leggen dat het een toename van het aantal wiegendood veroorzaakte, dus adviseerden artsen kinderen op hun rug te slapen en met hun hoofd naar één kant.

Sindsdien is het percentage plotselinge sterfgevallen met bijna de helft verminderd, maar gevallen van plagiocefalie, beter bekend als het flathead-syndroom, zijn aanzienlijk toegenomen.

Uit recente onderzoeken is gebleken dat tot 48% van de gezonde kinderen jonger dan een jaar eraan lijdt. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren: de eerste is te wijten aan compressie in de baarmoeder van de moeder na het inbrengen in de negende maand van de zwangerschap en, later, aan een continue ondersteuning aan dezelfde kant van het hoofd.

Het probleem is dat baby's die te lang op de achterkant van het hoofd liggen, of slechts aan één kant, deze misvorming kunnen hebben omdat de botten van het hoofd in de eerste levensmaanden erg zacht zijn en gemakkelijk bewegen om de hersenen te vergemakkelijken. groei.

Geen zorgen, zoals het is niet wetenschappelijk bewezen dat deze misvorming andere leerstoornissen omvat of in een of ander cerebraal vermogen, maar het is gewoon een esthetische vraag. Maar omdat het een misvorming is, moet het worden behandeld, vooral in ernstige situaties.

Het beste voor deze gevallen is om dit te voorkomen door een paar eenvoudige stappen te volgen:

1- Leg het kind altijd op zijn rug, maar afwisselend de steunzijden. Hiervoor is het beter om het kind elke keer aan één kant van de wieg te plaatsen, aangezien ze meestal de neiging hebben om naar de deur of naar hun speelgoed te kijken.

2- Als het kind moeite heeft met slapen op zijn zij, is het raadzaam om een rolkussen die we met een klittenband aan je pyjama kunnen bevestigen, zodat deze er niet uitkomt.

3- Probeer de prikkels die uw aandacht trekken (mobiele telefoons, speelgoed, geluiden ...) elke keer van een andere plaats te krijgen, zodat beweeg je hoofd zoveel mogelijk, waardoor de nekspieren worden versterkt, omdat het vaak wordt geassocieerd met torticollis.

4- Vermijd hoofdsteun zoveel mogelijk proberen te vervoeren in rugzakken of armen.

5- Laat hem elke dag een tijdje met zijn gezicht naar beneden spelen.

6- Mobiliseer het hoofd door elke dag oefeningen te doen na vijf minuten baden, de kin naar de schouder te draaien en deze een paar seconden vast te houden, en hetzelfde aan de andere kant.

In de meest ernstige gevallen, iets dat de kinderarts moet diagnosticeren, bestaat de mogelijkheid om een ​​corrigerende helm te plaatsen tussen de 4 en 12 maanden oud. Het percentage werkzaamheid varieert afhankelijk van de leeftijd en de ernst van de misvorming, hoewel het gewoonlijk hoger is dan 80% van de gevallen; en alleen in zeer ernstige situaties mag een operatie worden gebruikt.

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Hoe een baby plat hoofd te voorkomen, in de categorie Baby's op de site.


Video: Glanzend glad kaarsrecht haar Tutorial. Beautygloss (Januari- 2022).