Openbaar

Spellen om kinderen te leren woorden in een zin te scheiden


Als we gewend zijn om met onze kinderen verhalen en poëzie voor te lezen en de pauzes te benadrukken, zullen we ze geleidelijk de betekenis van de verschillende woorden laten begrijpen en, nog belangrijker, ze zullen vragen of ze het niet begrijpen.Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en dat zal hen helpen op natuurlijke wijze te leren.

Om kinderen op een leuke manier te leren en te motiveren om woorden te scheiden, zoals we zo vaak hebben gedaan, zullen we spelletjes gebruiken.

Het woord is de taaleenheid met betekenis die van de anderen wordt gescheiden door pauzes in de uitspraak en spaties in het schrijven. De zin is de reeks woorden met syntactische autonomie.

Kinderen moeten gaan begrijpen dat mensen woorden met elkaar verbinden om een ​​boodschap over te brengen​Zodra kinderen het vermogen hebben om te begrijpen dat een zin uit woorden bestaat, kunnen we beginnen te leren om ze te scheiden en daarvoor is het essentieel dat ze de betekenis van de woorden begrijpen en de betekenis van de zin begrijpen.

Om dit te bereiken kunnen we bijvoorbeeld enkele stickers maken van deze vier emoticons;

- Voor elk goed gescheiden woord ontvangt u de "Zeer goede" emoticon.

- Voor elk verkeerd gescheiden woord krijgt u het tweede "kijk nog eens" emoticon

- Als het kind alle woorden goed van elkaar scheidt, plaatsen we de derde "applaus" -emoticon aan het einde van de zin.

- In het geval dat ze slecht gescheiden zijn, zal de laatste zijn "probeer het opnieuw" -emoticon aan het einde van de zin.

Om te beginnen kunnen we korte zinnen kiezen, overdreven spaties laten en lange pauzes tussen woorden maken, zodat kinderen de scheiding tussen de woorden duidelijk kunnen zien. Bijvoorbeeld:

Totdat de woorden correct zijn gescheiden, wordt de "applaus" -emoticon niet toegepast. Beetje bij kleine kinderen ze zullen geleidelijk beseffen dat zinnen zijn opgebouwd uit verschillende woorden met een eigen betekenis en dat ze met hen de boodschap kunnen overbrengen die ze willen.

En waarom niet blijven spelen met emoticons?

De spelbegeleider leest verschillende zinnen voor, waarbij altijd rekening wordt gehouden met de leeftijd van de kinderen die aan het spel deelnemen. Bijvoorbeeld:

Mijn moeder heeft krullend haar: het kind zal de zin moeten schrijven en een emoticon "zeer goed" per woord moeten plaatsen, als hij het goed doet, zal hij in ons geval 6 "zeer goede" stickers toevoegen en één voor "applaus"

Een andere optie kan zijn dat de supervisor eerst het aantal woorden in een zin zegt en dat het kind kan kiezen tussen verschillende woorden die volledig worden weergegeven met alle woorden met hetzelfde aantal woorden. Als je het goed doet, krijg je een nieuwe "klap" -emoticon.

Wie de meeste "klap" -emoticons krijgt, zal enthousiast worden toegejuicht door de rest van de kinderen.

Om te eindigen laat ik je een zin achter van de schrijfster Ana María Matute (1925-2014) "Het woord is het wapen van mensen om elkaar te benaderen"

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Spellen om kinderen te leren woorden in een zin te scheiden, in de categorie School / College ter plaatse.


Video: School Bus. Road. Life Safety. Pororo the Little Penguin. KIGLE GAMES (Januari- 2022).