Openbaar

Hoe u een film voor kinderen kiest op basis van hun leeftijd


Het is onvermijdelijk, films en televisie maken deel uit van het dagelijkse leven van onze kinderen. Gemiddeld kijkt een kind gewoonlijk meer dan 10 uur televisie per week en is het enorm ontvankelijk voor alles wat het via de schermen ontvangt, daarom is het essentieel weten hoe ze moeten kiezen wat we willen dat onze kinderen in hun onvolwassen hoofd opnemen.

Films zijn een goed leermiddel, Door hen zullen we in staat zijn om waarden bij te brengen, verschillende culturen te onderwijzen, verre landschappen, gebeurtenissen uit het verleden, het heden en de toekomst te laten zien, onszelf in atopische situaties te plaatsen, andere manieren van denken te begrijpen, nieuwe ideeën te leren en empathie met de personages te bevorderen. Maar houd er rekening mee dat velen van hen een te sterke invloed kunnen hebben op hun geest die nog moet worden ontwikkeld.

Kinderen zijn erg beïnvloedbaar, vooral als ze jong zijn, en het is duidelijk dat het ervaren van buitengewoon intense sensaties of het zien van schokkende beelden hen psychologisch kan schaden. Anderzijds kunnen films die niet geschikt zijn voor hun leeftijd, gebrek aan interesse, verveling en vooral verkeerde interpretaties veroorzaken; het hebben van een zoekcriterium bij de ouders is dus absoluut essentieel.

Een goedgekozen film kan een goede bondgenoot zijn voor je opleiding, of een echte nachtmerrie. Tips om de meest geschikte films te kiezen op basis van uw leeftijd:

1- Tot 4 jaar oud beste tekenfilm​Eenvoudige verhalen met een gelukkig einde en veel verbeeldingskracht en kleur zijn essentieel om kinderen eenvoudige waarden bij te brengen, zoals goed en kwaad, of de gevaren van het leven.

2- Bekijk eerst oude films​Momenteel maakt de esthetiek van de videoclip, waarin de beelden elkaar verwoed opvolgen en er geen ruimte is voor reflectie of pauze, oudere films meestal saai voor kinderen; ze zijn langzamer, ze zijn niet zo visueel verbluffend en het script is langzamer. Dus als uw kinderen nog niet besmet zijn door die zee van beelden, zullen ze de schoonheid van die films kunnen waarderen. Het zal je verbazen hoe ze lachen met de Marx Brothers of de Fat and the Skinny.

3- Introduceer kinderfilms met echte acteurs. Vanaf de leeftijd van vijf kun je ze introduceren, ze geven er een andere nuance aan tot wat ze nu hebben gezien, omdat het voor hen reëler zal lijken. Daarom is het belangrijk dat u aan hun zijde staat om ze goed uit te kunnen leggen, aangezien er dingen zullen zijn die ze niet zullen begrijpen.

4- Kies films met weinig karakters, want anders gaan ze verloren in het complot; eenvoudig thematisch (pas op voor Japanse films of manga die films voor volwassenen achter de esthetiek van kinderen verbergen); niet te lang, aangezien u ze niet langer dan twee uur in een zittende stoel kunt hebben.

5- Voeg wat toe historische of educatieve films vanaf zes jaar.

En als je niet weet waar je moet beginnen… hier zijn enkele filmaanbevelingen waarvan ik denk dat ze essentieel zijn in chronologische volgorde, hoewel er altijd voor elk wat wils is.

- The Kids (1921 - Charles Chaplin)
- The Wizard of Oz (1939 - Victor Fleming)
- The Marx Brothers in the West (1940 - Edward Buzzell)
- Doornroosje (1959 - Disney)
- The Black Steed (1979 - Geproduceerd door Francis Ford Coppola
- ET the Extraterrestrial (1982 - Steven Spielberg)
- The Neverending Story (1984 - Wolfgang Petersen)
- The Goonies (1985 - Geproduceerd door Steven Spielberg)
- The Princess Bride (1987 - Rob Reiner)
- Eduardo Scissorhands (1990 - Tim Burton)
- Home Alone (1990 - Chris Columbus)
- Jumanji (1995 - Joe Johnston)
- Matilda (1996 - Danny DeVitto)
- Wall-E, Shrek en Toy Story (2001 - Pixar)
- My Favorite Villain Gru (2010 - Universal Studios)

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Hoe u een film voor kinderen kiest op basis van hun leeftijd, in de categorie Televisie ter plaatse.