Zwangerschap / bevalling

Als we te oud zijn om een ​​kind te krijgen ...


We leven in een wereld waar eeuwige jeugd wordt gepropageerd. Op verschillende manieren. Farmacologisch, chirurgisch en zelfs tijdens sessies bij psychotherapeuten. We ervaren de eerste, tweede en volgende jeugd. We blijven onze jaren wegnemen en kijken vol verbazing of totale onwetendheid naar degenen die waardig ouder worden. We herhalen dat we tijd hebben, alsof we de eigenaar zijn, vergeten dat het leven onvoorspelbaar kan zijn en ons op verschillende manieren verrast. Ook de diagnose van een arts dat "het nu moeilijk kan zijn", "dat het gevaarlijk kan zijn".
De wens om een ​​kind te hebben, om een ​​kind te hebben, is erg sterk. Soms, zozeer dat moraliteit, gezond verstand onderweg verloren gaat, of als gevolg daarvan, is het onethisch. Willen wordt gezien in de categorie dringende behoefte waaraan moet worden voldaan. Als een krijger die de wereld bewijst dat hij dat wil kunnen. En helaas niet noodzakelijk ...

Voorbeeld één en meer

Naakte vrouw verschijnt op de cover van het tijdschrift New York. Gestileerd door fotografen en wrijvende handen van tijdschriftuitgevers in de beroemde pose die Demi Moore moet provoceren. Hij legt een hand op zijn borst en de andere rond zijn buik.

Deze vrouw heeft echter geen mooie huid, stevige borsten, bruin haar. Ze is niets zoals de beroemde actrice gefotografeerd in 1991. Heeft gerimpelde huid en zilver haar. Ze is ouder dan 50 en zwanger. Het is 2011. Vijftig jaar geleden zou haar beslissing om moeder te blijven breed en ondubbelzinnig worden bekritiseerd. Vrouwen van een halve eeuw geleden denken niet aan kinderen, ze schommelen hun kleinkinderen in hun armen ...

De zaak? Eén op een miljoen voorbeeld? Nee. Tegenwoordig worden vrouwen die bewust een kind boven de 40 kiezen met een glimlach gesproken, de voordelen van het late moederschap worden benadrukt. Er is geen sprake van de gevolgen. Het valt er niet uit.

Vandaag kunnen we lezen over de Britten die zijn verdwenen zwanger op 66-jarige leeftijd, zie foto's van de 47-jarige Kelly Prestondie eruit ziet als een 30-jarige. Op dit moment kunt u, vanwege de voortgang van het medicijn, zelfs tijdens de menopauze zwanger worden. De grens lijkt niet te bestaan.

De menopauze komt niet?

Wetenschappers uit Italië hebben een paar maanden geleden een storm veroorzaakt met hun ontdekkingen. Ze vertelden de wereld dat ze al waren binnenkort kan de menopauze voor onbepaalde tijd worden uitgesteld. Het zal geen biologie zijn, maar de mens. De oplossing is om eierstokweefsel te bevriezen.

Deze experimentele techniek is tot nu toe alleen gebruikt bij jonge mensen die aan kanker lijden, wat na chemotherapie tot onvruchtbaarheid kan leiden. Tot op heden zijn 20 succesvolle behandelingen uitgevoerd. Waaronder mensen die in 2003 en in 2011 als gevolg van een eerdere operatie ziek werden, werden ze zwanger. Volgens Italiaanse onderzoekers is de methode voor het invriezen van de eierstok zeker effectiever dan het invriezen van het embryo.
Is er iets om van te genieten? Natuurlijk, ja, in gerechtvaardigde gevallen werkt het invriezen van de eierstok als een wonder. Het geeft een kans waar niemand het heeft gezien. De onderzoeker zelf benadrukt echter dat er veel ruimte is voor misbruik, opzettelijk uitstel tijdens de menopauze, wat wordt gekenmerkt door de onmogelijkheid om kinderen te krijgen en synoniem is met ... ouderdom. De verleiding is omdat velen van ons voor altijd jong willen zijn ...

Hoe is het bij mannen?

Er is nog steeds een mythe dat een man kinderen van alle leeftijden kan krijgen, en dit is niet helemaal waar. Wetenschappers bewijzen dat mannen rond de 45 jaar oud daalt de kwaliteit van het sperma drastisch. In dit stadium worden ze minder effectief.
Veranderingen die zich bij mannen voordoen, kunnen niet ongedaan worden gemaakt. Vanwege een goede voeding en levensstijl kunnen ze echter worden uitgesteld. Foliumzuur en vitamines spelen een sleutelrol. Heren die voor vruchtbaarheid willen zorgen, moeten veel donkergroene groenten, melk en eieren eten.
Als een man de vijftig nadert en van plan is kinderen te krijgen, is de oplossing om sperma te bevriezen.

Gevolgen

Wanneer we het hebben over zeer late zwangerschappen, vergeet men vaak de gevolgen van wat zij dragen. Het zijn er veel. Het is de moeite waard om de basisverhalen te vermelden.

Kinderen zorgen van nature voor ouder wordende ouders. Tegenwoordig ligt deze verantwoordelijkheid meestal bij 50-60 jaar oud. Na de uitbreiding van "jeugd" en vanwege het kiezen van kinderen, wordt deze grens echter later gevaarlijk verplaatst.
In het geval van een 50-jarige zwangere vrouw kunnen we praten over ouderdom wanneer het kind begint te rijpen. Moet een 16-20-jarige verplicht zijn om voor zieke ouders te zorgen? Is dit de tijd waarin hij zichzelf nog niet nodig heeft of is hij klaar voor een natuurlijk afscheid van ouders die niet voor altijd zullen leven? Zit er zelfs in
mentaal minimaal klaar om dit allemaal onder ogen te zien?

Natuurlijk, als het probleem slechts marginaal blijft, heeft het geen zin om alarm te slaan. Het is echter de moeite waard om hem breder te bekijken, omdat de beslissing om een ​​kind van generatie op generatie te krijgen steeds meer wordt verlegd.


Video: Als we IS-kinderen terughalen, krijgen ook hun ouders een ticket naar Nederland (Januari- 2022).