Zwangerschap / bevalling

Wat kan een zwangere vrouw drinken?


Een zwangere vrouw moet veel drinken. Niet omdat te weinig vocht in het dieet je dezelfde symptomen geeft als honger en je dwingt om te snoepen, maar vooral omdat water nodig is voor de juiste ontwikkeling van de zwangerschap. Het is echter geen kunst om onopzettelijke vloeistoffen te gieten, het is belangrijk om ze goed te kiezen.

Het beste sterk gemineraliseerde water

Hoewel veel waterproducenten toekomstige moeders proberen te overtuigen dat bronwater het beste is voor hen en hun kinderen, kunnen ze helaas niet worden geloofd. Er moet ander water worden gebruikt om melk voor kinderen te bereiden en verschillend voor toekomstige moeders die worden blootgesteld aan tekorten aan waardevolle mineralen die verband houden met hun grotere vraag (calcium, magnesium, jodium). Om deze reden is het, in plaats van te vertrouwen op grote bedrijven die miljoenen uitgeven aan promotie, het de moeite waard om even na te denken en te zoeken naar minder bekende merken, maar producten die ideaal zijn voor vrouwen met een buik.

Toekomstige moeders moeten in de schappen kijken sterk gemineraliseerd water, uiteindelijk medium gemineraliseerd met laag natriumgehaltedie verantwoordelijk is voor het ontstaan ​​van hypertensie. Aan de andere kant is het goed om te onthouden dat de vraag naar natrium toeneemt bij warm weer, wanneer we het met zweet kwijtraken, en het tekort kan worden gevoeld als vermoeidheid en vermoeidheid.

Is natrium echt gevaarlijk?

De verklaring van producenten van bronwater dat een zwangere vrouw bronwater moet drinken vanwege het hoge natriumgehalte in mineraalwater, is absurd als we vaststellen dat 2 liter mineraalwater een maximum van 5% van de dagelijkse vraag naar natrium kan opleveren. Het is dus niet water dat verantwoordelijk is voor overtollig natrium, maar een onvoldoende dieet, waaronder vooral het eten van sterk gezouten voedsel. Daarnaast is er water op de markt met een hoog gehalte aan calcium, magnesium en jodium en tegelijkertijd een laag natriumgehalte: een ideale oplossing voor iedereen die desondanks de angst voor de effecten van levering met natrium voelt.

Wat niet te drinken

Natuurlijk drinken we geen alcohol tijdens de zwangerschap. Kleurrijke, koolzuurhoudende dranken, cola's, die een suikermijn zijn (eigenlijk aspartaam, wat een nadelig effect kan hebben op de ontwikkeling van de foetus) en kunstmatige kleuren zijn ook af te raden. Vanwege de hoeveelheid cafeïne is het beter om energiedrankjes op te geven. U moet ook de hoeveelheid koffie tijdens de zwangerschap beperken. Een of twee kopjes zijn geen probleem. Het is echter erger als we er elke dag meerdere van drinken. Bovendien spoelt koffie magnesium en kalium weg, noodzakelijk voor de goede ontwikkeling van de foetus en het welzijn van de moeder.

Vruchtensappen en milkshakes tijdens de zwangerschap

Als we de kans krijgen, is het beter om vruchtensappen die in de winkel zijn gekocht, te vervangen door sappen die thuis zijn bereid of verse sappen uit bewezen bronnen te kiezen. Groentesappen, die helaas veel mensen gewoon niet lekker vinden, worden ook aanbevolen, evenals milkshakes - ook bij voorkeur zelfgemaakt.

Melk is zwanger

Melk is tenslotte een drankje naar keuze, of het nu de versie is traditionele koe of soja. Als het een belangrijk onderdeel van onze voeding is, is het ook niet de moeite waard om het tijdens de zwangerschap op te geven.
Melk mag zeker niet worden gedronken door mensen die een probleem hebben met lactose-intolerantie. Als de melk echter goed wordt verteerd, is het de moeite waard om deze in het menu op te nemen om hoge bloeddruk of osteoporose te voorkomen. Bovendien is melk een waardevolle bron calcium en vitamine D.

Welke kruiden kun je drinken tijdens de zwangerschap?

Het beste komt uit kruiden veenbeswat een gunstig effect heeft op urinewegen, vaak blootgesteld aan infecties tijdens de zwangerschap. Van tijd tot tijd is het de moeite waard om naar te reiken kamille (kalmeert en kalmeert ontstekingen) en melissedie goed werkt op zenuwen en je in staat stelt om te kalmeren na een lange en stressvolle dag. Thee is ook een goede keuze met brandnetel, wat een waardevolle bron is van veel vitamines en micro-elementen. In de eerste weken van de zwangerschap is het raadzaam gembertheedat voorkomt misselijkheid en pepermunt thee, die spijsverteringsongemakken verlicht, typisch tijdens de zwangerschap. Op zijn beurt calendula thee bevat grote hoeveelheden vitamine C en vermindert het risico op een miskraam.

Thee tijdens de zwangerschap

Hoe zit het met thee? Voedingsdeskundigen letten goed op en drinken alle thee (ongeacht het type: zwart, groen, rood) met mate. Er zijn verschillende redenen. Ten eerste, een stof in thee EGCG genoemd blokkeert het foliumzuurmetabolisme. Bovendien zal groene thee-extract verminderen ijzerabsorptie met 25%. Ten derde bevat thee ook cafeïne, wat volgens talrijke onderzoeksresultaten een negatieve invloed heeft op de zwangerschap en het risico op ontwikkelingsstoornissen bij een kind verhoogt.

Graankoffie tijdens de zwangerschap

Veel moeders grijpen naar graankoffie tijdens de zwangerschap. Maar terecht? Het blijkt dat ja. Graankoffie is rijk aan ingrediënten die de gezondheid positief beïnvloeden: cichorei, rogge en suikerbieten. Bovendien bevat graankoffie prebiotischeen die een positief effect hebben op de groei van positieve bacteriën in het spijsverteringskanaal. Bovendien is graankoffie Vrij van kunstmatige levensmiddelenadditieven, conserveermiddelen, kleurstoffen en smaakstoffen. Pas echter op! Graankoffie mag niet worden geconsumeerd door mensen die allergisch zijn voor gluten.


Video: Mag een zwangere vrouw roken of drinken? (Januari- 2022).