Schoolgaande kind

Wat kunt u vandaag voor uw zoon doen?


Je voedt een zoon op om empathisch te zijn. Je zegt dat hij kan huilen omdat tranen helemaal geen schande zijn. Je moedigt hem aan om een ​​gezin met zijn zus te spelen en leert dat vuisten niet het beste argument zijn bij het oplossen van een geschil. Dan gaat je speciale kind naar school en plotseling blijkt dat een klasgenoot die in staat is om hard voor zichzelf te vechten, een sterke positie in de klas aan het verwerven is. Hij is niet bang om met zijn vuist op de tafel te slaan, hij zal zeker geen tranen in het openbaar vergieten en hij toont zijn sympathie aan meisjes door hun voeten op hen te zetten en te kijken hoe ze omvallen. Dus, heb je een fout gemaakt bij het opvoeden van je zoon als gevoelig? Of niet noodzakelijk? Wat kunt u vandaag voor uw kind doen?

1. Laat je zoon beslissingen nemen. Leer dat u moet de verantwoordelijkheid nemen voor elke beslissing. Op deze manier bouwt u uw kind niet alleen een gevoel van keuzevrijheid in, maar ook zelfvertrouwen als gevolg van de mogelijkheid om tegenspoed onder ogen te zien.

2. Verwijder niet alle stammen van onder de poten, breek de glazen kom in een klein maanzaad. Blijf langs en kijk, ondersteun indien nodig, help. Laat je zoon echter onafhankelijk zijn.

3. Zeg dat het menselijk is om ongelijk te hebben. Het belangrijkste is echter om te leren van fouten. Vraag je zoon om zijn fouten te herstellen. Denk eraan totdat je het van jezelf verwacht.

4. Hef geen mietje op. Ondersteun de onafhankelijkheid van het kind bij elke stap. Stel dat u van hem zult eisen, zelfs als anderen dat niet doen. ("Vraag van jezelf, hoewel anderen je niet nodig hebben", Johannes Paulus II). Vergeet niet dat je een zoon opvoedt voor de toekomstige schoondochter ... en vooral voor de wereld.

5. Uw zoon, als hij 10-11 jaar oud is, heeft echt geen hulp nodig bij het aankleden, hij zal omgaan met de keuze van kleding, inpakken naar school, ontbijt maken, boeken lezen en het toilet schoonmaken. Nee, je bent geen slechte moeder, als je het van hem eist! Help de zoon niet in alles, want je zult hem opvoeden voor de kreupele van het leven.

6. Stel dat een koe die luid brult weinig melk geeft. Leg uit dat klasgenoten die de lessen verstoren, slaan en zweren, dit ook daadwerkelijk doen om aandacht te krijgen. Omdat ze zich van binnen onzeker en ... zwak voelen. Hun ongepast gedrag is geen signaal van kracht maar van verlies. Het is niet de moeite waard om ze veel aandacht te geven, want dat is wat ze bedoelen. Ze voedt ze.

7. Zeg dat het grootste potentieel in het hoofd ligt, niet in spierkracht. Het begint allemaal met innerlijke vrede. En je kunt je spieren versterken tijdens je favoriete sport, als je wilt ...

8. Realiseer je dat je zoon niet als agressieve collega's hoeft te zijn om respect te verdienen. Hij kan indruk maken op anderen met zijn volwassen houding, interessante passie en intellect. Hij hoeft niet zoals de meeste te zijn om zich goed over zichzelf te voelen.

9. Leg uit dat menselijke waarden niet worden gebouwd door merkkleding en modieuze spellen. Het is gewoon een dekking die we achter verbergen omdat we ons zwak voelen. Zeg dat het belangrijkste is ZIJN, pas later te HEBBEN.

10. Leer uw kind zelfverdediging. Laat je zoon zich niet hulpeloos voelen wanneer er een confrontatie is met een klasgenoot of in de tuin, en het zal vroeg of laat komen ...

11. Zeg dat je vriendin er dol op kan zijn om haar niet per se boos te maken, gewoon door haar te helpen en haar te laten glimlachen. Leer respect voor mensen - vooral ouderen, maar ook vrouwen. Zeg dat hij geen respect heeft voor anderen, zonder zelfrespect en zorg voor zijn eigen bestwil. Benadruk daarom dat respect voor vrouwen zich niet manifesteert in het geven van plaats aan hen bij elke beurt. Helaas is er geen tekort in de wereld van "ongerepte prinsessen" die het goede hart van een jonge man zullen gebruiken en een speciale, oneerlijke behandeling verwachten.

12. Het kind leert niet wat we tegen hem zeggen, maar kopieert vooral ons gedrag. Zorg ervoor dat de zoon wordt omringd door mannen die zijn autoriteit zullen zijn. De vader is niet altijd een model, dus zorg ervoor dat de jongen contact heeft met een wijze grootvader, oom, hij kan worden geïnspireerd door de houding van een trainer, leraar, enz.

Lees hoe je een zoon verstandig opvoedt.