Tijd voor mam

Pudding of misschien gelei? - een zelfgemaakt dessert voor een baby


Pudding en gelei dit zijn vaak de eerste zoete desserts die een baby eet. En hoewel er bijvoorbeeld pudding in een zoute versie is, worden de zoete niet alleen aanbeden door de jongste kinderen, maar ook volwassenen.

Want wat associeert een volwassene nog meer met een zorgeloze jeugd? Zoete en melkpudding en fruitgelei nemen een belangrijke plaats in deze verklaring in.

Jarenlang in de kleuterschool gediend als een van de maaltijden (bijv. Afternoon tea), genieten ze nog steeds erkenning bij kinderen. Wat hebben de puddingen en jam erin die we zo leuk vinden? Hoe zelfgemaakte pudding en gelei zelf te bereiden?

Zelfgemaakte pudding voor een kind

Pudding is geclassificeerd als zoet, maar omdat we het op melkbasis bereiden, is het erg voedzaamy. Het kan worden bereid in verschillende smaken (vanille, chocolade, fruit) en met verschillende toevoegingen (gedroogd fruit, fruit, knäckebröd, chocolade en zelfs met slagroom).

Puddingconsistentie zorgt ervoor dat het kan worden geserveerd zelfs voor baby's die nog geen tanden hebben evenals mensen die lijden aan aandoeningen van het spijsverteringsstelsel.

Vanwege het gehalte aan melk en bloem, mag pudding niet worden geconsumeerd door mensen met lactose-intolerantie, allergisch voor melk en met problemen met ontlasting. Voor mensen met glutenintolerantie, kies glutenvrije pudding, duidelijk gemarkeerd.

Je kunt een puddingmix in de winkel kopen, alleen melk toevoegen en de rest in enkele ogenblikken bereiden. Als u al puddingpoeder op de winkelplank kiest, is het de moeite waard om op de samenstelling te letten.

Hoe kies je klaar pudding?

Puddingpoeder moet bloem en / of zetmeel (tarwe, aardappel, maïs of rijst) bevatten, dat verantwoordelijk is voor de dichtheid van het dessert, natuurlijke aroma's (cacao, vanillestokje), soms suiker. Het is echter beter om puddingpoeder te vermijden die bevat kunstmatige kleuren en smaken.

Wanneer je een kant-en-klaar puddingmengsel koopt, moet je het gewoon goed mengen met melk en suiker (soms zit het in de samenstelling van het poeder) en kook het.

Hoe maak je thuis pudding klaar?

Als we echter volledige controle over de inhoud van de pudding willen hebben, laten we deze thuis voorbereiden. Babypudding is het beste voorbereid op basis van goede kwaliteit melk bij voorkeur rond de leeftijd van 7 maanden vanwege de inhoud van de dooier.

Gierstpudding bereiden - lezen.

Recept voor zelfgemaakte vanillepudding

  • een glas melk
  • eierdooier
  • een theelepel bruine suiker (u kunt zich afmelden)
  • 1 eetlepel aardappelmeel (of een andere, maïs, tarwe)
  • vanillesuiker (of vanille)
  • een theelepel boter

Kook een half kopje melk met suiker, boter en vanillesuiker. Los de bloem in de resterende melk op en voeg de losgeklopte dooier toe. Giet het melk-bloemmengsel in de kokende melk met suiker, krachtig roeren. Kook ongeveer 2 minuten onder voortdurend roeren.

Giet de klaar pudding in gekoelde kommen. Bereide pudding kan zowel warm als koud worden geserveerd. Als we een lepel cacao toevoegen aan de pudding in plaats van vanille, krijgen we een chocoladesmaak, terwijl een lepel van je favoriete puree of vruchtensap een unieke smaak en kleur zal geven.

Huisgemaakt jelly-recept

Kisiel is een transparant, gelei-achtig zoet dessert. Het voordeel is een vrij korte samenstelling, dus het kan worden gegeven aan zuigelingen vanaf 6 maanden oud (afhankelijk van het type fruit of sap dat is toegevoegd).

Voor deze gladde textuur zonder klonten is geen extra slijpen vereist. Jelly kan worden gecombineerd met fruit, koekjes, ijs, enz.