Zwangerschap / bevalling

Schreeuw tijdens de bevalling


Hoewel veel vrouwen schreeuwen tijdens de bevalling, wordt het onderwerp "schreeuwen, neuriën, kreunen of spinnen" nog steeds zelden behandeld. Voor veel jonge mensen wijd ik mezelf aan emoties, luisterend naar mijn eigen behoeften, wordt het als een zwakte ervaren. Vrouwen die bevallen zijn bang voor de omgevingsreactie, die vaak de bevalling onnodig verlengt en de pijn verhoogt.

Schadelijk bijgeloof

De angst om te schreeuwen in de verloskamer lijkt uitgebreide wortels te hebben. Zelfs 30 jaar geleden, zo relatief recent, was er een bijgeloof dat als een vrouw schreeuwt tijdens de bevalling, haar vader is niet haar man. Deze Er is nog een reden: sociale angst, vooral onder de oudere generatie geschreeuw, die als iets ergs wordt ervaren. Soms hoort een zwangere vrouw, die al in een gevorderde zwangerschap is, van haar moeder en tante: "niet schreeuwen!" Het gebeurt dat vrouwen die schreeuwen tijdens de bevalling worden aangeduid "Degenen die het niet aankunnen", worden gekalmeerd door verloskundigen die erop wijzen dat de schreeuw andere vrouwen in de verloskamer stoort.

Waarom dit schreeuwende probleem in de verloskamer? Voordat de wereld hoorde van de campagne "Menselijk bevallen" het geschreeuw in de verloskamer werd zeer slecht ontvangen, en degenen die bevallen moesten vaak rekening houden met ongeraffineerde opmerkingen. En hoewel er tegenwoordig veel is veranderd in dit opzicht, zijn schreeuwende vrouwen vaak het onderwerp van grappen.

Ondertussen is de bevalling extreme, primaire en gratis ervaring. Het wordt bestuurd door dat deel van de hersenen dat bij alle dieren voorkomt. Daarom heeft een vrouw tijdens de bevalling vaak de indruk "in een andere wereld te zijn", in het bewustzijn waarin ze zich buiten haar lichaam bevindt en zonder de reacties van haar lichaam te beïnvloeden.

Vrouwen, hoewel ze vaak de behoefte voelen om emoties te schreeuwen, doen ze het niet, omdat ze bang zijn hoe hun partner, medisch personeel hun gedrag zal waarnemen. Er is geen tekort aan degenen die bang zijn om het moment op te geven en hun lichaam te vertrouwen, onaangename blikken en onaangename opmerkingen negeren.

De ervaring van verloskundigen benadrukt dat schreeuwen nuttig kan zijn, maar onder bepaalde omstandigheden ...

Schreeuwen of niet schreeuwen?

Hoewel de meningen over dit onderwerp verdeeld zijn, is er op de meeste kraamafdelingen de overtuiging dat als een vrouw de behoefte voelt om te schreeuwen, ze haar niet mag remmen. Vooral omdat er is een verband tussen het losmaken van de mond en het openen van het geboortekanaal. Schreeuwt erin geavanceerde arbeid levering versnellen de opening van de baarmoederhals, verkorten levering. Dankzij hen kun je ontspannen, je emoties uiten, pijn verminderen en het moeilijkste stadium van de geboorte van een kind ervaren. Aan de andere kant kunnen schreeuwen ons (hoewel niet noodzakelijk) sneller moe maken en kunnen we ons niet concentreren op de juiste ademhaling. Gebrek aan reactie op het advies van de verloskundige kan ook een probleem zijn.

Schreeuwen vergezellen vaak ook vloeken en onbeleefde opmerkingen. Soms is de geadresseerde medisch personeel, soms een partner. Dit is nog een "nadeel" van je openstellen voor je eigen emoties. Aan de andere kant is basiskennis over de bevalling voldoende om deze minus materie ertoe te brengen.

Wanneer te schreeuwen

Schreeuw begeleidt ons elke dag, vanaf de geboorte, wanneer het een manier wordt om de longen te ontspannen en te beginnen met ademen. Na verloop van tijd wordt het een manier om angst, agressie, ontevredenheid en zelfs overheersing en ontlading van emoties te uiten.

Schreeuwen kan nuttig zijn als het voorkomt in het geavanceerde deel van de eerste fase van de bevalling, wanneer de nek 7 cm breed is en de vrouw steeds meer moe wordt en er een verlangen is om de verloskamer te verlaten.

Je kunt je een schreeuw veroorloven op het moment van contractie een moment zonder contractie om de ademhaling en ontspanning te stabiliseren. Met deze schreeuw kun je de buikpersspier starten en de stroom van endorfines en adrenaline starten. Dat is waarom het natuurlijk is tijdens de tweede fase van de bevalling, wanneer een vrouw passeert en een kind wordt geboren.

Ieder van ons is anders

De ene vrouw zal in volledige stilte bevallen van een kind, de andere heeft een kreet nodig om de pijn te verlichten. In tegenstelling tot wat je denkt, is er geen volledige afhankelijkheid van de aard van de vrouw die bevalt. Bijvoorbeeld, Agnieszka Chylińska, bekend om haar taalgebruik en "levenskracht", verbergde niet dat ze schreeuwde tijdens haar bevalling. Dit betekent echter niet dat elke energieke vrouw harde geluiden zal maken. Een persoon die vaak elke dag verlegen is, kan heel open staan ​​voor zijn eigen emoties en "hoog" schreeuwen. En hij heeft het volste recht om dat te doen.


Video: De bevalling. #136. (Januari- 2022).