Zwangerschap / bevalling

Ouderschap tijd


Het grootste dilemma van de moderne wereld is de opvoedingsparadox, en vooral de combinatie van de bevallingstijd en de periode van de grootste professionele ontwikkeling. De gemiddelde leeftijd waarop de eerste kinderen in het gezin worden geboren, is ongeveer 28 jaar, d.w.z. de periode waarin we de kans krijgen op de grootste ontwikkeling als bijna dertig-jarigen: we blijven enthousiast achter en tegelijkertijd spreekt de tot nu toe opgedane ervaring in ons voordeel. We hebben alles, althans in theorie, om succes te bereiken ... In de praktijk moeten we meestal een paar jaar "vertragen" of pauzeren ... voor het gezin. Wat zijn hiervan de gevolgen? We moeten vaak helemaal opnieuw beginnen ...

Moederschap tijd

In "Non-Fiction Maternity" verwijst Joanna Woźniczko-Czeczott naar de theorie over de levenscyclus van een vrouw, gecreëerd door Clarissa Pinkola Estes. De dichter en arts van de etnoklinische psychologie verdeelde het leven van de vrouw op een poëtische manier in verschillende perioden:
0-7 - lichaamsleeftijd en dromen: socialisatie zonder verbeelding te verliezen
7-14 - het tijdperk van scheiding en verwevenheid van rede en verbeelding
14-21 - nieuwe lichaamstijd, meisjesachtige leeftijd: ontluikende, nog steeds verborgen sensualiteit
21-28 - tijdperk van de nieuwe wereld: nieuw leven, nieuwe werelden verkennen
28-35 - leeftijd van het moederschap: leren om jezelf en anderen te voeden
35-42 - leeftijd van zoeken: moeders identiteit, zoeken naar identiteit
42-49 - het begin van seniele wijsheid: zijn verre verblijfplaats vinden, anderen aanmoedigen;
49-56 - de leeftijd van de ondergrondse wereld: de betekenis van woorden en rituelen leren
56-63 - leeftijd naar keuze: je wereld kiezen en het werk dat nog moet worden gedaan
63-70 - leeftijd van een voogd, gidsen: verwerking van alle verworven kennis
70-77 - leeftijd van verjonging, verdieping van de kennis van de oude vrouw;
77-84 - leeftijd van de mistigen: grote dingen vinden in kleine
84-91 - leeftijd van karmozijnrode draadspinnen: inzicht in de verwarring van het leven
91 - 98 - de leeftijd van etherische, woordwoorden, meer bestaan
98-105 - leeftijd van pneuma - adem, geest, levensadem, adem;
105+ - de leeftijd van oneindigheid

Natuurlijk kan voor elke afzonderlijke periode de ene of de andere kant opgaan. Dit is gemiddeld. Het is belangrijk dat de 'leeftijd van het moederschap' wordt gevolgd door de 'leeftijd van zoeken'. Het is een tijd waarin een vrouw, nadat ze zich op het kind heeft gericht, terugkeert naar zichzelf, op zoek is naar haar eigen identiteit en nieuwe, vaak slapende behoeften ontdekt.

Het is goed waar we niet zijn ...

Wanneer we het hebben over moederschap in de context van professionele ontwikkeling, hoort men vaak een karakteristiek knarsend geluid. Klagen is hier een belangrijk teken van. veroorzaakt moeilijkheden om verschillende, verschillende rollen met elkaar te verzoenendie meestal op een vrouw rusten. Er is een frustratie en een sterke indruk dat wat de media proberen te creëren niet zo mooi is, omdat er wordt beweerd dat mijn moeder natuurlijk weer aan het werk gaat, maar ze glimlacht niet altijd en degene die thuis blijft droomt vaak over ga er eindelijk uit.

Veel moeders die thuis blijven met hun kinderen voelen de hele dag zoiets stikken, vast komen te zitten. Hoewel de peuter meer van het leven houdt, ontbreekt er gewoon iets. Op zijn beurt, wanneer de beslissing om terug te keren naar het werk wordt genomen, wanneer het kind nog geen twee / drie jaar oud is, ontstaat het gevoel dat er iets belangrijks ons voorbij gaat. Waar we ook zijn, we voelen ons vaak slecht. Het kan een verrassing zijn dat zelfs alledaagse vrouwen met een positieve houding klachten krijgen. Dit gebeurt meestal wanneer vrouwen blijven alleen met te veel verantwoordelijkheid. Zonder zo belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van dierbaren.

Wanneer is de beste tijd voor kinderen?

Zelfs ongeveer 30 jaar geleden waren de meeste vrouwen in de bevalling 20-jarigen. In onze grootmoeders generatie was een 17-18-jarige vrouw met een kind geen uitzondering, maar een 30-jarige vrouw die kinderen baarde: ja. Tegenwoordig neemt het percentage vrouwen in de dertig toe. Het is geen geheim dat het steeds moeilijker wordt om een ​​kind te kiezen, of het nu de eerste of vooral de volgende is.

Bevalling is vandaag een heel vaak bewuste beslissing. De volgende stap in het levensscenario die we zorgvuldig plannen. Eerst is er school, studie, werk, partner, thuis, en dan de gedachte om het gezin uit te breiden. Dit is geen teken van onze berekening, maar een verlangen voor ons kind om perfecte omstandigheden voor ontwikkeling te hebben, vaak beter dan die we hadden.

Aan de andere kant, vaak vandaag een kind krijgen wordt als een obstakel beschouwd. Om eerlijk te zijn, is het niet weer zonder reden. We klagen over het gebrek aan hulp van de staat, enorme concurrentie op de arbeidsmarkt, het bewustzijn van het gebrek aan steun van ouders die alleen werken of om verschillende redenen geen behoefte hebben aan actieve deelname aan het leven van kleinkinderen.

De houding ten opzichte van mannen is ook veranderd. In de generatie van onze grootmoeders of ouders was het niet ongebruikelijk om na een paar weken kennis te trouwen. Tegenwoordig is een vrouw zich bewust van haar behoeften en wil ze tegelijkertijd meer dan alleen "haar man betrappen". Ze wil een partnerrelatie creëren waarin ze zich geliefd en gewaardeerd zal voelen.

Wanneer we er eindelijk in slagen om een ​​partner te vinden, een leven met hem te maken, merken we vaakdat we 30 jaar oud zijn. Het is waar dat er een huis / flat, een auto, een goede baan is, maar er is ook besef dat dit alles verloren kan gaan. Misschien had de werkgever de gelegenheid om zijn positie rechtstreeks te laten zien ten opzichte van vrouwen die "durfden" om kinderen te baren of angstgevoelens wekt vele herinneringen op van collega's, jonge moeders.

Om deze reden zeggen sommigen dat beter om een ​​kind ouder dan 20 te bevallen, spontaan, zonder plannen en het schatten van winsten en verliezen. De waarheid en de beste oplossing zijn echter altijd anders. Meestal moeilijk te vinden en vereist veel moed om hem JA te vertellen.

Het hebben van kinderen in ongunstige economische, sociale en vaak familiale omstandigheden is een teken van grote moed en tegelijkertijd liefde voor een partner, uzelf en de wereld. In veel fasen moeilijk en frustrerend, maar zoveel geven dat het onmogelijk is om het op één plaats te tellen of te vermelden.

De vraag lijkt te zijn: kind of carrière zal altijd up-to-date zijn. Het is onmogelijk te geloven in wat sommige media promoten, dat je beide kunt hebben. Er gebeurt altijd iets ten koste van iets. Sommigen hebben de moed om het toe te geven. Anderen zeggen het gewoon na verloop van tijd ... meestal, wanneer hun kinderen al volwassen zijn en vele jaren beweren dat ze geluk hadden, koos dat lot hen omdat ze erin slaagden alles te hebben: altijd. Onthoud daarom, ongeacht wat u kiest, dat de tijd voor kinderen, in tegenstelling tot wat u denkt ... voorbijgaat. En dan, wanneer u merkt dat u klaar bent om eerst / tweede te bevallen, of het volgende kind kan ontdekken dat het te laat is. Ondanks de vooruitgang van de geneeskunde en ondanks de verzekering van beroemdheden dat zwangerschap na 40 jaar geweldig is ...

Het is tijd voor kinderen, tijd voor een carrière. Meestal vallen beide tegelijkertijd. Dan moet je kiezen of beslissen hoe je alles met elkaar moet verzoenen om zo min mogelijk te lijden.


Video: Ouderschap in Vechtscheidingen en gebrek aan echte jeugdhulp (Januari- 2022).