Zwangerschap / bevalling

Zwangerschap in gevaar? Je moet weten ...


Volgens de statistieken loopt elke tweede zwangerschap in Polen het risico op zwangerschap of een zwangerschap met een hoog risico. Met dit in gedachten, zijn de stekende opmerkingen dat zwangerschap geen ziekte is, wat suggereert dat een zwangere vrouw geen speciale behandeling nodig heeft, nog absurder en misplaatst. Omdat ongeacht of zwangerschap fysiologisch is of een hoger risico loopt, 9 maanden wachten op een baby een tijd is waarin je moet vertragen en speciale aandacht aan je levensstijl moet besteden.

Wat betekent het dat zwangerschap in gevaar is?

Bedreigde zwangerschap is vandaag een vrij brede datum. Sommige artsen suggereren zelfs dat als gevolg van de verandering in levensstijl en de verzwakking van volgende generaties, elke zwangerschap speciaal toezicht vereist en in essentie gevaar loopt. Deze opvatting moet echter als dapper worden beschouwd, en mensen die zijn recht op een minderheid bevestigen. In het algemene begrip, omdat een zwangerschap in gevaar een zwangerschap is die om verschillende redenen verschillende risico's heeft.

Wanneer loopt zwangerschap een risico?

Late zwangerschap: een risicovolle zwangerschap wordt vaak beschouwd als de zwangerschap die een vrouw voor het eerst na 35 jaar doormaakt. Allereerst lopen vrouwen van deze leeftijd risico, omdat de kans om zwanger te worden elk jaar afneemt. Ten tweede komen anovulatoire cycli in deze fase steeds vaker voor. Het probleem is ook een groter risico op zwangerschapsdiabetes en zogenaamde zwangerschapsvergiftiging, d.w.z. gestosis. Om deze reden zijn frequentere tests nodig om de dreiging te detecteren en de effecten snel af te handelen.

  • vroege zwangerschap: de tweede pool is vroege zwangerschap, die vanaf het begin meer aandacht vereist. De aandacht wordt gevestigd op het feit dat vrouwen vóór de leeftijd van 18 jaar kwetsbaarder zijn voor stoornissen in het functioneren van de baarmoeder, evenals een verminderde ontwikkeling van het kind. Bovendien kan een te hoge zwangere bloeddruk een probleem zijn, vooral voor zwangere vrouwen jonger dan 16 jaar.
  • meerlingzwangerschap: meerlingzwangerschap wordt ook als een risico beschouwd. Het probleem kan al zijn om twee kinderen onder het hart te dragen, vooral drie en meer. Artsen wijzen op het hogere risico op gestosis bij zwangere vrouwen, eerdere zwangerschapsafbreking of verminderde ontwikkeling van de foetus.
  • zwangerschapsdiabetes: gediagnosticeerde diabetes bij een vrouw moet nauwlettend worden gevolgd voordat ze zwanger wordt. Voordat u begint met het proberen voor een baby, moet u opletten als uw suikerniveau stabiel is om de ontwikkeling van ziekten te voorkomen die typisch zijn voor vroege foetale ontwikkeling als gevolg van te hoge suikerniveaus: hart- en nierafwijkingen. De gevolgen van diabetes tijdens de zwangerschap kunnen te veel gewichtstoename, te vroege geboorte of zelfs een miskraam zijn. Daarom is het reguleren en beheersen van de bloedsuikerspiegel zo belangrijk. Surveillance moet ingrijpend zijn, meestal wordt diabetesonderzoek om de twee weken uitgevoerd.
  • complicaties tijdens de eerste zwangerschap: miskraam, vroeggeboorte, bevalling door een keizersnede, wat betekent dat de volgende zwangerschap door artsen vaak als een risico wordt beschouwd. Het risico is groter, zelfs als de zwangerschap theoretisch eenvoudig is. Aanvullende tests of voorzorgsmaatregelen worden vaak aangegeven.
  • te hoge bloeddruk: tijdens de zwangerschap daalt de bloeddruk eerst voordat deze stijgt. Soms groeit het op een verontrustende manier, wat vaak een reden is om aan te bevelen om op de pathologie van de zwangerschap te blijven, of in mildere situaties van liegen en rusten. Het is belangrijk om foetale groeiachterstand of teveel vruchtwaterreductie te voorkomen.

Je zwangerschap loopt gevaar ook een willekeurig probleemwat vrouwen betreft theoretisch gezond, niet ziek, geen risicoen voordat ze zwanger worden, voor zichzelf zorgen. Een andere reden om zwangerschap als bedreigd te classificeren, is het ongeval van een zwangere vrouw of blootstelling aan negatieve externe factoren. Infectieziekten vormen een aparte groep: vooral rubella en toxoplasmose

Bedreigde zwangerschap is een probleem geassocieerd met fysiologie die in elke fase van de ontwikkeling van de zwangerschap kan voorkomen. Waarschuwingssignalen zijn zichtbaar in het eerste trimester, de baarmoederhals opent en trekt te snel aan, de zich uitbreidende schaamsymfyse of het opkomende probleem van hypertensie.

Ondanks de angst en angst om je zwangerschap als een risicovolle zwangerschap te classificeren, kun je de situatie meestal wel aan. De overgrote meerderheid van de bedreigde zwangerschappen eindigt naar tevredenheid. Door medicijnen te nemen, te gaan liggen en voor jezelf te zorgen, kun je zwangerschap melden in een stadium waarin bevalling al mogelijk en veilig is.

Zwangerschap liggend

Wanneer de arts aanbeveelt om enkele weken of maanden te gaan liggen, is een vrouw en haar directe omgeving een uitdaging. een must reorganiseer al het leven tot nu toe. Geef professionele activiteiten op, vergeet een tijdje uitgaan: naar de geboorteschool, naar het zwembad, maar ook naar gewone wandelingen of ontmoetingen met vrienden. Alle huidige verantwoordelijkheden: thuis- of kinderopvang (als het paar al een kind heeft) moet aan een ander familielid, vrienden of verzorger worden gegeven.

Organisatieproblemen zijn één ding. Het welzijn van een vrouw is een grote uitdaging. Om niet in een depressieve bui te raken en geen overlast voor de omgeving te worden, is het de moeite waard om te gaan liggen als een periode waarin u kunt bijpraten in het lezen van boeken, tv kijken, films. U kunt beginnen met het schrijven van een dagboek, schilderen, talen leren of de computer gebruiken voor korte momenten. Elke activiteit moet kort genoeg worden uitgevoerd, zodat het niet vermoeiend is.

Bedrust voor weken of maanden kan zijn een hele grote en moeilijke uitdaging. Door onszelf echter te herhalen dat we het voor een kind doen en dat deze tijd echt snel voorbij zal gaan, kunnen we de situatie beter aanpakken. Bovendien is het goed om te onthouden dat bedrust vaak tijdelijk is en na het normaliseren van de situatie vaak onnodig wordt.

Zwanger liggen verbetert de bloedstroom door de baarmoeder, vermindert de druk op de baarmoederhals, vergemakkelijkt de nierfunctie en verlaagt de bloeddruk. Het is zelden nodig voor een vrouw om haar activiteit tijdens haar zwangerschap drastisch te beperken. Meestal is de aanbeveling tijdelijk. Ze moeten echter serieus worden genomen en staan ​​niet op onder een voorwendsel om thee te zetten. Een korte wandeling is alleen mogelijk wanneer de arts dit toestaat, na het normaliseren van de resultaten.

Bezoek aan de dokter

Wanneer zwangerschap in gevaar is, worden artsenbezoeken meestal vaker gepland dan voor gecompliceerde zwangerschappen. Het is raadzaam om mogelijke bedreigingen en complicaties vooraf te detecteren.
Wanneer uw arts u vertelt zwanger te liggen, is het het beste om hier precies achter te komen:

  • in welke positie kan je het beste liggen
  • hoe vaak je kunt opstaan ​​- alleen naar het toilet of ook om bijvoorbeeld een maaltijd te bereiden
  • of u kunt werken, bijvoorbeeld op de computer, of voor oudere kinderen kunt zorgen.

Tijdens de bezoeken is het de moeite waard om de arts te informeren over eventuele kwalen: buikpijn, onderrug (die doet denken aan sinusoïdale periodes), hoofdpijn, verhoogde bloeddruk en zwelling.

Risicozwangerschap uitgevoerd door een ervaren arts kan soms rustig zijn in afwachting van een kind. Het is echter de moeite waard om voor de details te zorgen: goede zorg voor een vrouw thuis en buitenshuis. Ondersteuning, liefde en geduld helpen ons door moeilijke tijden.


Video: Zwanger met diabetes: 'Haar ouders weten er in ieder geval alles van' (Januari- 2022).