Baby

De 7 meest voorkomende problemen met borstvoeding


Borstvoeding is natuurlijk. Het is een feit. Dit betekent echter niet dat het eenvoudig is. En hoewel veel vrouwen in de eerste dagen na de geboorte een baby krijgen, is dit geen probleem, de overgrote meerderheid heeft er problemen mee. Des te meer dat de voeding en reactie van de baby in de loop van de tijd veranderen. Een pasgeborene wordt anders gevoed, anders kan een kind van drie maanden zich tijdens het voeden gedragen, maar toch een halfjaarlijks. Er treden ook belangrijke veranderingen op in het lichaam van de vrouw.

Ik heb geen eten

Hoewel het voedsel wordt geproduceerd sinds de 16e week van de zwangerschap, ervaren veel moeders het probleem van het voeden in de eerste weken na de bevalling. Ze kunnen bijzonder moeilijk zijn twee dagen doorgebracht in het ziekenhuis, wanneer een vrouw vaak erg moe is van de ontberingen van de bevalling, en daarom kan ze niet rusten in ziekenhuisomstandigheden.

Zo herinnert Magda zich de situatie: haar dochter huilde veel na de bevalling. Ik probeerde haar te voeden. Vroedvrouwen kwamen en kneep in hun borsten. Ze zeiden dat het eten te voeden is. Het kleine meisje brak los. Ze kwamen en hielden haar met geweld tegen haar borst. Ik voelde dat er iets mis was. Ik vroeg om een ​​mengsel. Niemand bood aan om voor mijn dochter te zorgen, zodat ik minstens een half uur kon lensen. Mij ​​is niet meegedeeld dat gemodificeerde melk niet de enige optie is. In mijn geval is het goed afgelopen. De dochter kreeg het mengsel, dronk gretig een dozijn milliliter en viel in slaap. Ik met haar. Toen ik wakker werd, hoewel ik enkele tientallen minuten sliep, had ik het gevoel opnieuw geboren te worden, ik zette mijn dochter weer aan. Het is gelukt. Alles is vlot verlopen. Lactatie heeft niet geleden. Ik heb 11 maanden gevoed.

De standaard zou moeten zijn individuele benadering van bevalling. Wanneer ze rust nodig heeft na een moeilijke bevalling, is het de moeite waard haar in te schakelen.

Een andere crisis genaamd "Ik heb geen eten" komt vaak voor rond de tweede maand, wanneer lactatie stabiliseert en de borsten verzachten. Het feit dat je borsten zacht zijn en niet zo gezwollen of zwaar als voorheen, betekent echter niet dat ze geen melk produceren. Dit betekent dat het wordt afgeleverd tijdens het voeren. De peuter krijgt precies wat hij nodig heeft.

Eet het kind?

De meeste moeders die borstvoeding geven, vooral het eerste kind, stellen zichzelf dit soort vragen: of het kind eet. Vooral als het voeren op een niet-standaard manier gebeurt, bijvoorbeeld zoals in mijn geval: theoretisch te kort.