Controversieel

12 schokkende feiten over borstvoeding en gemodificeerde melk. Wist je dat?


Borstvoeding versus flesvoeding, ondanks het verstrijken van de jaren, is een actueel onderwerp van discussie. Niet alleen jonge moeders, maar ook experts, artsen, psychologen, historici en bedrijven die profiteren van de verkoop van gemodificeerde melk. Hieronder staan ​​12 interessante en weinig bekende feiten over de geschiedenis van borstvoeding en gemodificeerde melk.

Moedermelk is NIET steriel

Decennia lang dachten wetenschappers dat moedermelk steriel was. Dit is niet waar en we weten het vandaag. Het kind, dat 800 ml moedermelk consumeert, ontvangt cper dag van 100.000 tot 10 miljoen bacteriën. Deze bacteriën hebben een uiterst belangrijke invloed op het opbouwen van de immuniteit van een kind. Het is de toestand van de darmflora die bepaalt hoe effectief het lichaam omgaat met infecties.

Mama's melk is geen zuivelproducten

In tegenstelling tot gemodificeerde melk is moedermelk geen zuivelproducten. Het wordt zeer snel verteerd door het kind dat het drinkt. En perfect aangepast aan zijn behoeften. Ondanks het verstrijken van de jaren wetenschappers weten nog steeds niet de volledige samenstelling van moedermelk en kunnen de betekenis van elk ingrediënt dat erin voorkomt niet verklaren.

Zelfs 1,2 liter

De dagelijkse melkproductie bij vrouwen is van 500 ml tot 1200 ml. Natuurlijk hangt de melkproductie af van de leeftijd en behoeften van het kind. De kleinste is net na de bevalling, wanneer colostrum wordt geproduceerd, heeft de pasgeborene letterlijk een paar druppels nodig om aan zijn behoeften te voldoen. Na verloop van tijd neemt de productie toe. Het is echter niet de moeder, maar het kind dat verantwoordelijk is voor het produceren van voldoende melk. Deze baby zorgt ervoor dat, door aan zijn borst te zuigen, de melk precies in de hoeveelheid wordt geproduceerd die hij nodig heeft. Er is aangetoond dat moedermelk aanwezig is eetlust regulerende hormonen. Met andere woorden, de baby zal niet meer eten, zelfs als er teveel melk is.

De melkproductie heeft veel energie nodig

Melkproducerende borsten consumeren tot 30% rustenergie van de moeder. Het is meer dan een brein of een hart.

Diabetes vermindert de melkproductie

Het risico op melkgebrek is aanzienlijk verhoogd bij vrouwen met zwangerschapsdiabetes. Dit is een enorme bedreiging omdat de statistieken alarmerend zijn. Diabetes en pre-diabetes komen vaker voor, net als het probleem van overgewicht.

Laat moederschap en eerste kind

Ze kunnen een probleem hebben met borstvoeding vrouwen die voor het eerst bevallen na 35 jaar oud. Natuurlijk zijn dit problemen die vaak met verstandige ondersteuning kunnen worden opgelost.

Nadat uw borst is vergroot, kan borstvoeding moeilijk zijn

Chirurgen beweren dat als de implantatiechirurgie correct wordt uitgevoerd, de vrouw borstvoeding zal kunnen geven. Ondertussen suggereert recent onderzoek dat vrouwen die een incisie hebben gehad rond de tepelhof van de tepel (ze worden meestal gemaakt tijdens borstvergroting) tot 5 keer vaker problemen hebben met voedseltekort. Bovendien wordt borstvergroting geassocieerd met een vermindering van de kans tot 40% om alleen een baby borstvoeding te geven. Alles uit de angst van vrouwen dat het materiaal waarvan de implantaten zijn gemaakt het kind kan schaden.

Gebrek aan melk is zelden een probleem

Geschat wordt dat alleen van 1 tot 5% van de vrouwen lijdt aan ziekten en aandoeningen die borstvoeding remmen en volledige borstvoeding voorkomen. Voor deze vrouwen is er sprake van tekort aan primaire melk. Deze vrouwen zijn fysiek niet klaar voor borstvoeding.

Kun je een glas wijn drinken terwijl je borstvoeding geeft?

Het alcoholgehalte in moeders bloed en melk is het hoogst in binnen een half uur tot een uur na het drinken (individuele reacties zijn mogelijk). Dus als u uw baby meerdere keren per dag voedt, kunt u direct na het voeden van uw baby een glas wijn drinken, zonder wroeging, ervan uitgaande dat de volgende voeding binnen 3-4 uur zal plaatsvinden.

Het waren geen melkproducenten die ervoor zorgden dat vrouwen stopten met borstvoeding

In veel discussies is er een dominante overtuiging dat de grootste zorgen verantwoordelijk zijn voor de terugtrekking van vrouwen uit de borstvoeding. Dit is niet waar. Gemodificeerde melk is gemaakt als gevolg van de noodzaak om melk te maken ter vervanging van moedermelk. Met andere woorden, het wij vrouwen zorgden ervoor dat het mengsel verscheen, die de meeste voorstanders van borstvoeding vergeten of niet willen horen.

Gemodificeerde melk verscheen aan het begin van de eeuwtoen Amerika begon industrialisatieproces, spoorwegen ontwikkeld en tijd begon te worden gemeten met steeds betere horloges. Op dat moment begonnen vrouwen aan een lange reis met hun man en gingen op weg naar een betere baan. Ze begonnen weg te leven van moeders en grootmoeders die hen konden ondersteunen bij het leren borstvoeding geven, gingen werken waar ze de kinderen niet konden meenemen. Ze moesten een oplossing vinden die hen in staat zou stellen om te werken (om het levensonderhoud van hun families te verzekeren), terwijl ze hun kinderen van melk voorzien. Klinkt bekend?

De eerste formule van gemodificeerde melk werd uitgevonden door de beroemde Duitse chemicus Justus von Liebieg. Tegen 1883 werden 23 gepatenteerde gemodificeerde melkmengsels gecreëerd. Eerder gebruikten vrouwen zogenaamde gecondenseerde gecondenseerde melk, zeer royaal gezoet.

Momenteel is de markt van gemodificeerde melk en babyvoeding ter waarde van $ 35 miljard per jaar.

Toen gemodificeerde melk werd uitgevonden, werden moeders gesmeekt om borstvoeding te geven

In Chicago in de late 19e en vroege 20e eeuw waarschuwde het Department of Health vrouwen voor de echte gevaren van het voeden van baby's met gemodificeerde melk. Het bleek dat de dood als gevolg van flesvoeding toen heel reëel was. Naar schatting stierven vijftien baby's met flesvoeding voor elke baby die borstvoeding kreeg. 13% van de kinderen stierf vóór hun eerste verjaardag, het meest te wijten aan diarree als gevolg van de consumptie van besmette melk. Daarom waren er in Chicago tal van posters die moeders smeekten borstvoeding te geven.

Melkproducenten op reclameposters informeerden moeders: "Probeer ons als u met gemodificeerde melk moet voeden. Misschien wordt je kind niet zo ziek. '

Pediatrische specialisatie is ontstaan ​​door de ontwikkeling van melkmengsels

Vóór de 20e eeuw was er geen specialisatie voor kinderen. De huisarts behandelde de zieke kinderen. Bevalling, babyvoeding en opvoeding waren het domein van vrouwen. Kindergeneeskunde ontwikkeld met de ontwikkeling van melkmengsels, toen moeders begonnen te zoeken naar informatie over hoe een fles te voeden, werd het principe van het voedingsschema geïntroduceerd. Percentagevoeding werd gepromoot, waarbij een mengsel werd gecreëerd dat individueel was afgestemd op de behoeften van het kind. Dit vereiste bezoeken aan de arts en informatie over hoe het kind te voeden. In de jaren 1860 gebruikten melkbedrijven slim de nieuwe competenties van de artsen door gemodificeerde melk zonder labels te voorzien van informatie over hoe het mengsel moest worden bereid, wat betekende dat moeders werden gedwongen om een ​​kinderarts te bezoeken om te leren hoe ze een fles moesten geven. Sinds enkele jaren zag de medische gemeenschap die waarschuwde tegen borstvoeding nu niets mis met deze methode, op voorwaarde dat de vrouw en het kind onder de zorg van een arts bleven.

Een deel van bovenstaande informatie is opgesteld op basis van feiten uit het boek "Oditionieni. De evolutie van borstvoeding. Een geschiedenis van controverse. ”Jennifer Grayson. We raden u aan om te lezen!