Persberichten

Een gezonde en schone baby? Zorg dat ze van hygiëne en verzorging houden!


Vraag je je af hoe je je kleintje goede hygiënische gewoonten leert? Wanneer te beginnen, hoe het te doen, wat te vermijden? Dankzij een paar eenvoudige regels en praktische gadgets kun je baden of tandenpoetsen geen onaangename plicht maken, maar iets aangenaams en natuurlijks.

Laten we beginnen met enkele belangrijke kwesties. Allereerst - overdrijving is nooit goed. Je hoeft je kind niet achterna te rennen met antibacteriële doekjes en zijn handen of speelgoed af en toe schoon te maken. Ten tweede - het voorbeeld gaat van bovenaf. Als ouders en andere volwassenen rondom het kind hun handen altijd wassen na het toiletgebruik of na het spelen met de hond, is het voor een klein persoon gemakkelijker om deze hygiënische principes te leren. Derde - geef geen tegenstrijdige signalen. Als u geeft om de natuurlijke en gezonde benadering van netheid van uw kind, dan plotseling organiseer geen "baddag" en maak geen grapjes over iemand in uw familie die te schoon is.

Begrijpt u deze basisprincipes en hun verreikende invloed op de opkomende gewoonten van uw kind? We hopen het! Dus het is tijd voor de details.

Wanneer beginnen met het leren van hygiëne?

Zodra de baby op de wereld verschijnt! Natuurlijk zijn de eerste maanden verbazingwekkender en bereiden ze ouders voor op de rol van verpleegkundigenleraar. De peuter kan zich echter al een half jaar veel gedrag en gewoonten herinneren, combineren in eenvoudige oorzaak-en-gevolgreeksen (na het verwisselen van de luier wast de ouder zijn handen) en herhaalt ze. Het is tijdens deze periode dat we goede praktijken op maximale snelheid moeten doorstaan. En stop nooit meer!

Wassen - iets vreugdevols, maar het is niet leuk

Zorg er vanaf de eerste dagen van het leven van het kind voor dat hygiëneprocedures hem geen negatieve emoties, angst, onzekerheid of fysiek ongemak veroorzaken (oogirritatie met schuim, verstikking met water). Na verloop van tijd zal de zorgmethode veranderen, maar de algemene principes zullen hetzelfde blijven. Het is de moeite waard om vanaf het begin te weten hoe het verloop van badkamerrituelen de instillatie van hygiëneregels voor een klein persoon zal beïnvloeden. Om uw kind voor en tijdens het wassen te interesseren en positief af te stemmen, kunt u helpen met verzorgingsproducten en accessoires van lijnen die specifiek voor kinderen zijn gericht. De peuter zal blij zijn als hij in bad een badgel in een pakket op hem wacht en zijn favoriete Peppa Pig of een betoverende kip imiteert. De mogelijkheden zijn enorm! Het is echter belangrijk om het niet te overdrijven met een leuke weergave van het lichaamswasproces. Laat het kind niet in het water zitten en dompel er geen speelgoed in onder, en u doet de was. De kwestie van hygiëne is een serieuze zaak en het is de moeite waard om het zo te presenteren dat de jongen deze "vreemde activiteiten" als iets natuurlijks zou herkennen. Dan zal het gemakkelijk voor hem zijn om de gewoonte te ontwikkelen en de zorg te behandelen als een van de vele activiteiten die van kracht zijn in de wereld van klein en groot.

Let op de volgende merken: Air-Val International (douchegel, zeep en shampoo in grappige verpakking), Pharmaceris (reinigingsproducten vanaf de eerste dag van het leven van het kind), Nacomi (huidverzorging voor baby en moeder), Make Me Bio (natuurlijke wasmiddelen ).

Imitatie, kopiëren, inspiratie

Positieve connotaties met hygiënische procedures zijn één ding. De tweede en waarschijnlijk nog belangrijker factor die het creëren van goede gewoonten ondersteunt, is het juiste patroon laten zien. Ja, jonge kinderen zijn de perfecte weerspiegeling van ouders op het gebied van zorg.

Leer je na elke wandeling je handen te wassen en vergeet je het als je terugkomt van winkelen? Beveel je aan je tanden drie keer per dag te poetsen, wat heel sporadisch gebeurt? Helaas zullen zulke voorbeelden je niet doen opvoeden van een man met gevestigde en gezonde gewoonten. Alle leden van het huishouden moeten zich houden aan de regels die aan het jongste familielid worden opgelegd.

Je handen wassen na het toilet, na het spelen, voor het eten zijn de basis! Wist je dat je de meeste bacteriën op de juiste manier moet verwijderen? minimaal 20 seconden grondig je hand wrijven met een schuimende substantie? Je kunt zulke weetjes aan je kind vertellen en zijn handen langer met hem wassen dan de meeste mensen (die het ongeveer 6-7 seconden doen).

Of hebben diarree of angina vaak invloed op uw gezin? Vergeet niet dat goed en frequent handen wassen de incidentie van deze ziekten met bijna de helft vermindert! Duik in het algemeen over hygiëne in het algemeen (niet vanwege het kind) en het kan zijn dat uw informatie niet volledig is. In dit geval is het de moeite waard om ze zo snel mogelijk aan te vullen als een bron van goede voorbeelden voor uw kind.

Regelmaat en permanente tijden van badkamerrituelen dit is ook een belangrijke kwestie. Sta niet toe dat het baden wordt uitgesteld vanwege de interessante film op tv, het onbezorgde plezier van de baby of gastenbezoeken. Routine is de basis voor het opbouwen van duurzaam gedrag bij kinderen.

Snel en goedkoop winkelen voor drukke ouders

Wil je je branche grappige cosmetica geven die je elke keer laat glimlachen als je je lichaam of handen wast? Specifiek voor beide baby's (delicaat, niet-allergeen en zonder chemicaliën), evenals die voor oudere peuters vindt u gemakkelijk in de make-up.pl cosmeticawinkel. U kunt ook iets toevoegen aan uw bestelling - lichaams-, gezichts- of haarverzorgingsproducten, make-upproducten of schoonheidstoebehoren. U betaalt geen cent voor de levering en het pakket wordt binnen maximaal twee werkdagen bij u bezorgd. Bespaar tijd en geld! Online winkelen is de perfecte oplossing voor drukke ouders. Controleer!

Auteur: Agnieszka BoryƄ