Persberichten

Moderne uitbreiding van het babydieet, d.w.z. babyled spenen


Het uitbreiden van het dieet van baby's is een onderwerp dat nog steeds veel controverse oproept bij kinderartsen en voedingsdeskundigen. Sommigen geloven dat strikte regels moeten worden gevolgd, terwijl anderen aanbevelen om je intuïtie te volgen en de reactie van je peuter in acht te nemen. Onlangs zijn sommige specialisten ook geneigd naar de Baby Led Weaning-methode, waarbij het dieet van de baby wordt uitgebreid dat wordt beheerd door ... het kind zelf.

Warschau-specialisten in hun publicatie Voedingsregels voor gezonde zuigelingen. Aanbevelingen van de Poolse Vereniging voor Gastro-enterologie, Hepatologie en Kindervoeding, schrijven ze dat Baby Led Weaning een alternatief is voor ouders die zich nog steeds afvragen hoe verleng het dieet van de baby. Ze verwijzen naar talloze onderzoeken die bevestigen dat BLW de juiste ontwikkeling van de peuter bevordert en hem helpt een breed scala aan smaken en aroma's te leren. Op de website //www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/jak-madrze-i-zdrowo-rozszerzac-diete-dziecka-0 vindt u ook veel waardevolle tips en advies over het verstandig uitbreiden van het dieet van uw kind.

Bobas houdt van de keuze

Bobas houdt van de keuze is een boek van Gill Rapley and Tracey Murkett. De auteurs presenteren daarin een alternatief uitbreidingsmodel dieet van het kind, wat bestaat uit het introduceren van nieuwe producten gekozen door de baby. De methode slaat het voedingsstadium van de lepel over, waardoor voedsel in de vorm van brij (soepen, mousses, purees, purees) wordt verwijderd. Aan de andere kant heeft het kind de kans om de producten te leren kennen in een vorm die ze aan het handvat kan vastpakken. De peuter wordt geserveerd met wortelringen, stukjes banaan, broccoliroosjes of plakkerige pap. Aanvankelijk eet het kind zijn handvatten op en daarna is het gewend om bestek te gebruiken. Een voorwaarde voor het starten van het proces uitbreiding van het dieet van het kind is het vermogen om te zitten. De methode sluit, om voor de hand liggende redenen, het voederen van vaste producten aan liggende baby's uit. Beide auteurs van het boek Bobas houdt van de keuze, evenals specialisten van de Vistula, raden tijdens het geven van borstvoeding de BLW-methode aan om borstvoeding te blijven geven, waardoor het kind alle benodigde ingrediënten kan krijgen. Het is de moeite waard te weten dat Gill Rapley en Tracey Murkett niet alleen aandacht besteden aan de voordelen van de BLW-methode, maar ook aan de nadelen ervan. Volgens hen is de dreiging geassocieerd met uitbreiding van het dieet van de baby op deze manier geeft u uw kind zijn eigen maaltijden, waarvan de samenstelling en voedingswaarde niet zijn aangepast aan de behoeften van de baby, het risico op ijzertekort en problemen met het dekken van de dagelijkse energiebehoeften.

Voordelen van baby led spenen

Gill Rapley en Tracey Murkett merken op dat een van de grootste voordelen van Baby Led Weaning is dat het kind zelf nieuwe producten leert, die veel vaardigheden ontwikkelt en de zintuigen vormgeeft. De auteurs onderscheiden ook de functie die het gezin verenigt en de communicatie daarin vergemakkelijkt.

mededeling

Volgens de auteurs van het boek zorgt het uitbreiden van het dieet van de baby via BLW ervoor dat ouders een kind leren, leren over zijn of haar voorkeuren en leren praten met hun kind.

De zintuigen vormgeven

De ontwikkeling van zintuigen is een ander aspect dat door onderzoekers wordt genoemd. Aan de natuurlijke behoefte om de wereld te verkennen, verschillende texturen aan te raken en nieuwe geuren te leren kennen, wordt in het BLW-proces voldaan. Het kind heeft een kans om empirisch zijn omgeving aan te klagen, wat hem veel vreugde geeft en hem in staat stelt zich duurzaam te ontwikkelen.

Motor ontwikkeling

Gill Rapley benadrukt ook het belang van BLW bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Door met stokjes te eten kan het kind experimenteren met individuele producten, waardoor er veel vaardigheden in worden ontwikkeld. Studies tonen aan dat kinderen die dit met voedsel mogen doen, een betere hand-oogcoördinatie hebben dan hun leeftijdsgenoten die dat niet doen.

Het begin van het uitbreiden van het dieet van de baby met behulp van de BLW-methode

Gill Rapley en Tracey Murkett schrijven dat de verlenging van het BLW-dieet van een baby pas met de zesde maand van het kind kan worden gestart. De voorwaarde om deel te nemen aan de implementatie van Baby Led Weaning is stabiel zitten van de peuter en het vermogen om zelf voor eten te zorgen. In de praktijk betekent dit dat de methode niet kan worden gebruikt voor peuters die niet in staat zijn hun handen naar hun mond te leiden of hun vingers efficiënt vast te pakken. Het is de moeite waard eraan toe te voegen dat BLW een goed excuus is om kinderen vertrouwd te maken met deze vaardigheden. Als je echter merkt dat de peuter het nog niet doet, moet je hem met traditionele methoden voeden.

De introductie van BLW moet beginnen met het kopen van een kinderstoel, die vervolgens naar de gemeenschappelijke tafel gaat, inclusief de peuter in de gezinsmaaltijdceremonie. Het is ook de moeite waard om een ​​mat te kopen die u onder de stoel legt - het maakt het schoonmaken na de maaltijd van een kind gemakkelijker. In eerste instantie eet de baby met zijn vingers, alleen na verloop van tijd laten we hem het bestek zien en moedigen we je aan om ze te gebruiken. Het bord van de baby moet alle producten bevatten die in gemengde soepen voorkomen. Het kunnen groenten, vlees, vis of fruit zijn die in kleine stukjes zijn gesneden. Het is ook een goed idee om de plakkerige pap te koken en er balletjes of blokjes van te maken. Dit maakt het gemakkelijker voor uw kind om te grijpen en te eten. Het is de moeite waard eraan te denken dat een kind aan het begin van het avontuur met BLW niet naar hartelust mag eten en de maaltijd als leuk behandelt. Laten we dus niet vergeten zijn voedingsstatus te controleren en ze indien nodig te voeren.

Baby Led Weaning is een methode die een alternatief kan zijn voor het traditionele schema om het dieet van een kind uit te breiden. Dankzij haar ontwikkelt het kind niet alleen zintuigen en motorische vaardigheden, maar vormt het ook zijn smaak en leert het dat hij alleen beslissingen kan nemen. Door uw kind culinaire vrijheid en keuze te geven, zal het hem zeker helpen zijn autonomie vorm te geven. Auteurs van publicaties Voedingsregels voor gezonde zuigelingen. Aanbevelingen van de Poolse Vereniging voor Gastro-enterologie, Hepatologie en Kindervoeding Ze merken op dat Baby Led Weaning een methode is die nog steeds onderzoek en observatie vereist.