Persberichten

Afvallen na de zwangerschap, of hoe je een moeder in goede conditie kunt zijn


De wereld van sociaal netwerken dient geen gewone vrouwen, die een paar weken na de geboorte zelden kunnen pronken met hun atletische figuur. We hoeven niet te streven naar een ideaal dat enigszins losstaat van de realiteit. Het is echter de moeite waard om voor jezelf te zorgen zonder haast en in je eigen tempo. Afvallen na de zwangerschap maakt het niet alleen mogelijk om terug te keren naar een slank figuur, maar ook om een ​​beetje van uw eigen ruimte te behouden in de absorberende wereld van het moederschap.

Wanneer kun je beginnen met afvallen?

De postpartum-periode is de enige fase waarin u niet moet nadenken over voeding en intensieve trainingen. Vergeet echter niet dat de bevalling zelf gepaard gaat met een duidelijk gewichtsverlies. Kort na de geboorte van een kind wegen veel vrouwen tot 10 kg minder dan aan het einde van de zwangerschap. We zijn inclusief gewicht baby, placenta, vruchtwater en vastgehouden water. De rest hangt af van hoeveel vet je hebt verzameld in 9 maanden. Elke vrouw wordt iets anders zwanger. Dit wordt niet alleen beïnvloed door voeding of lichaamsbeweging, maar ook door mogelijke genetische ziekten en aanleg. Eén ding is zeker - als je je goed voelt na het puerperium, basistests (morfologie, urine, ijzer, suiker) zijn normaal en de gynaecoloog geeft je groen licht - je kunt een afslankbehandeling starten. Borstvoeding is geen contra-indicatie, maar onthoud dat borstvoeding een iets hogere calorie-inname vereist dan normaal.

Jonge moeder en dieet - hoe te beginnen?

Beperkende diëten kan kwaad doen iedereen, vooral jonge moeders. En ongeacht of ze borstvoeding geven of gemodificeerde melk. Het lichaam heeft ongeveer zes maanden nodig om terug te keren naar de status quo vóór levering. Als u direct na het puerperium wilt afvallen, moet u gezond verstand gebruiken. De sleutel tot succes is consumptie minimaal 5 maaltijden met een klein volume elke dag. Dankzij dit verhoogt u uw metabolisme, voorkomt u vetafzettingen en versnelt u de verbranding ervan. Regelmatige consumptie van maaltijden moet worden gecombineerd met het drinken van de juiste hoeveelheid vloeistof - 2 liter is het minimum, maar streef naar 3 liter per dag. Dit omvat niet alleen water, maar ook thee, sappen en soepen. Adequate hydratatie stelt u in staat om het lichaam van gifstoffen sneller te reinigen, wat resulteert in een snellere verbranding van calorieën.

Ga niet onder het calorische minimum

Als u niet intensief sport, kunt u zich een verminderd dieet veroorloven tot 1500 kcal. Ga niet onder dit niveau, want je lichaam heeft nog steeds energie nodig om op sterkte te komen na de bevalling. Als u regelmatig sport, moet uw calorie-inname hoger zijn. Vermijd monodietas en dergelijke behandelingen die een aanzienlijke dieetbeperking vereisen eiwit, vetten of koolhydraten. Baseer uw menu op producten zoals granen, volkorenbrood en pasta, mager vlees en vis, magere zuivelproducten, gezonde vetten (olijfolie, noten, stenen), groenten en fruit. De enige beperkingen die u kunt maken, zijn kwantitatief - eet kleinere portiesmaar wedden op gevarieerde en evenwichtige maaltijden.

Oefeningen na levering - wanneer zijn ze veilig?

Je moet toestemming krijgen voor training van je gynaecoloog. Of u klaar bent om te oefenen, hangt ook af van of u op natuurlijke wijze bent bevallen of door een keizersnede. Als de bevalling fysiologisch en zonder complicaties was, kunt u enkele dagen na de geboorte van de baby zachte rekoefeningen doen. Een geweldige manier om weer in vorm te komen is ook met het kind te wandelen, wat het waard is om kort na zijn geboorte te oefenen. Met meer boeiende oefeningen wacht minstens 6 weken na natuurlijke bevalling en 10 weken na keizersnede. Verhoog geleidelijk de trainingsintensiteit om het lichaam weer te laten wennen. Je spieren en gewrichten zijn nu zwakker dan vóór de zwangerschap en je hebt meer kans om gewond te raken.

Dus let op je lichaam en als je oefening te stressvol blijkt te zijn, stel de oefening dan uit voor later. U kunt gebruikmaken van fitnesslessen na de zwangerschap, die beschikbaar zijn in grotere steden. Oefen ook thuis, met behulp van de opnames die beschikbaar zijn op het web, die verschillende manieren bieden, niet alleen voor training na de zwangerschap, maar ook voor gezamenlijke training met het kind. Daarnaast is het de moeite waard om na te denken over een voedingssupplement dat de stofwisseling versnelt en u helpt vet efficiënter te verbranden, een supplement op basis van natuurlijke ingrediënten zoals acaibessen, die ook een zeer goede bron van vitaminen en mineralen zijn (kan een goede oplossing zijn) (Lees meer)

Vergeet niet dat gymnastiek na de bevalling geen invloed heeft op borstvoeding. Met een goed gekozen trainingsset kunt u niet alleen afvallen, maar ook uw buikspieren vormen en de spieren in het genitale gebied versterken. Wanneer u producten gebruikt die het afslankproces ondersteunen, kiest u alleen voor bewezen producten met een natuurlijke en veilige samenstelling.

Train, zelfs als u niet om gewichtsverlies geeft - gezonde beweging is de beste investering in uzelf en een eenvoudige manier om een ​​gelukkige en vervulde moeder te zijn. Bezoek medicot voor meer informatie over afvallen na de zwangerschap.
Agnieszka Dec