Persberichten

Welke plaatsen in Krakau zijn het bezoeken waard met studenten?


Schoolreizen zijn altijd een van de beste attracties op het onderwijspad geweest. Voor studenten is het een kans om te ontspannen van niet-geliefde klassen, en voor leraren een kans voor kleine vakanties met hun leerlingen. Na een tijdje worden de populairste attracties, musea en scholen voor escapade echter steeds minder interessant en saai - hoeveel kun je naar de kerk in Licheń of naar de zeemeermin in Warschau gaan? Krakau heeft vele attracties die zeker een schoolreis zullen vullen - en het hoeft niet Wawel, de Lakenhal of de St. Mary's Tower te zijn.

Museum van gemeentelijke techniek

Gelegen in ulica Św. Wawrzyniec Museum of Municipal Engineering is een geweldige attractie voor zowel kinderen als volwassenen. Een ongewone verzameling openbaar vervoer uit de negentiende eeuw, een tentoonstelling over drukkerijen in Krakau, met machines uit de vijftiende tot de twintigste eeuw, een tentoonstelling met historische, Poolse auto's en motorfietsen, en de geweldige sfeer van oude machines zoals in steampunkfilms, is iets waar bezoekers op kunnen rekenen. En als er niet genoeg is voor studenten of docenten, dan is er in het deel van het gebouw de Garden of Experiments, waar je verschillende experimenten kunt uitvoeren en de kennis van engineering en mechanica in de praktijk kunt verbreden.

HistoryLand

Leergeschiedenis kan een van de meest opwindende ervaringen in het leven zijn - alles wat je nodig hebt is de juiste aanpak en de juiste plaats. Een daarvan is absoluut www.historyland.pl. Het interactieve centrum voor het ontdekken van de geschiedenis van Polen en Polen met behulp van mock-ups van Legoblokken presenteert de geschiedenis van het land, zodat u zich midden in de slag om Grunwald kunt verplaatsen of u een kapitein van het schip kunt voelen in de slag om Oliwa. Interactieve elementen en buitengewone ervaringen wachten op de jeugd, kinderen en volwassenen terwijl ze het lot van de Poolse natie ontdekken. Veel studenten zullen zeker van gedachten veranderen over de geschiedenis op school en het belang van evenementen die zelfs 600 jaar geleden plaatsvonden.

Oude Libanon steengroeve

Of u nu een kind, tiener of volwassene bent - een bezoek aan de filmset van een van de beste films aller tijden, de "Schindler's List" van Steven Spielberg, is altijd een geweldige ervaring. In de oude steengroeve van Libanon, waar enkele productiescènes werden opgenomen, was er tot op de dag van vandaag een podiumontwerp, waaronder sterren zoals Liam Neeson en Ralph Fiennes speelden. Vanwege het thema van de film en de aard van de besproken onderwerpen, is het echter het beste om daarheen te gaan met oudere, meer volwassen studenten die de waarde van de plaats zullen waarderen. Om je kennis over Oskar Schindler en de Holocaust van Krakau Joden verder te verdiepen, kun je nog steeds zijn oude fabriek in Lipowa Street bezoeken.