Persberichten

Hoe een kamer voor een baby voorbereiden?


De kinderkamer is een bron van trots voor elke ouder en een echte uitdaging. Het moet niet alleen smaakvol zijn ingericht, maar vooral functioneel. Hoewel veel ouders na de geboorte besluiten om een ​​kinderhoek in hun slaapkamer te regelen, blijkt dit snel niet meer genoeg te zijn voor de baby. Wat moet er in de peuterkamer zijn?

Maak een pasgeboren hoek in de slaapkamer

Kort na de bevalling is het moeilijk om jezelf los te rukken van de kleine peuter, die vaak veel nabijheid nodig heeft voor beide ouders. Dat is de reden waarom zo velen ervoor kiezen om een ​​pasgeboren hoek in hun slaapkamer te regelen. Meestal is het een wieg naast het bed, hoewel het op verschillende manieren kan worden opgelost. Mozes manden, gemaakt van zachte, natuurlijke materialen die het dragen van een kind vergemakkelijken, zijn onlangs in de mode op de markt. Kartons zijn ook een echte hit geworden. Wat is dat

Het idee kwam uit Finland, waar er in het interbellum een ​​hoge kindersterfte was als gevolg van wiegendood. De staat introduceerde een soort uitzet, waaronder de kartonnen doos en babybenodigdheden en het matras. Tegenwoordig kunnen jonge moeders ook dergelijke hulp van de staat krijgen, zelfs tijdens het bezoek van Prins William en Kate een paar jaar geleden in Finland ontving het prinselijke paar ook zo'n kartonnen doos, wat als een heel mooi gebaar werd beschouwd.

Ongeacht de optie die u kiest, er moeten ook accessoires in de buurt van de hoek van de peuter zijn die nuttig kunnen zijn tijdens de borstvoeding. Houd een kleine tafel omhoog, bij voorkeur op wielen, om altijd een speen, een fles, een luierluier en wisselende hygiënepunten binnen handbereik te hebben. Vergeet uw comfort niet en sla een voederstoel in. Het zal ook perfect zijn na een lange dag wanneer je de slapende peuter in een comfortabele positie wilt bekijken.

We regelen een babykamer

In Polen wordt de term baby en pasgeboren door elkaar gebruikt, maar we moeten het fundamentele verschil kennen. Het kind is na 28 dagen leven niet langer een pasgeborene en de volgende 11 maanden noemen we hem een ​​baby. Meestal wennen ouders langzaam aan de peuter die in een andere kamer woont. Het regelen van een plek voor zo'n kind is om verschillende redenen niet eenvoudig. Het belangrijkste is het feit dat het in een alarmerend snel tempo groeit, daarom moet meubilair functioneel zijn en afgestemd op de behoeften in verschillende perioden van het leven.

Laten we beginnen met opslag. Rust de kamer goed uit met een kledingkast, die zowel een frame als planken heeft. Meestal hangen ouders van zuigelingen en jongere kinderen geen kleding op, maar materiële planken kunnen aan het frame worden gehangen en wanneer het kind opgroeit, is een frame voor bovenkleding ook nuttig. De ladekast voor kinderen moet ruim en goed georganiseerd zijn, want daar gebeurt het meest. Elke moeder kent stapels kleding na het wassen, gevuld in verschillende laden, en dat is wat we proberen te beperken. Dressoirs voor kinderen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, niet noodzakelijkerwijs bijen en honden, alleen geschikt voor baby's. Dus zelfs over een paar jaar zal uw kind zich niet schamen. Wit, grijs en poederachtig zijn degenen die het vaakst door ouders worden gekozen.

Investeer in een kleinere ladekast voor kinderen, die perfect is als je kind een beetje opgroeit en een nachtkastje nodig heeft. Het gaat er immers om dat dit meubilair zo lang mogelijk voor u meegaat. Controleer bijvoorbeeld de ladekasten voor kinderen van IKEA in kleuren die overeenkomen met uw voorkeuren. Voor nu moet de baby echter enige tijd genoegen nemen met een kleiner bed, maar de plaats in de kasten zal niet worden verspild.

Over een slaapplaats gesproken, dit is het belangrijkste element in de kamer. Als u om functionaliteit geeft, kies dan een model waarin lades zijn, waarin u bijvoorbeeld beddengoed, kleding kunt opbergen. Let op de matras, want deze moet van zeer goede kwaliteit zijn. Overweeg ook matrasfunderingen en beschermers. Denk ook aan de al genoemde voederstoel, deze heeft u de komende maanden nodig.

Wat behalve meubels?

Een babykamer kan niet zonder speelgoed en een klein hoekje. Investeer in speelgoed dat alle zintuigen zal ontwikkelen en betrekken. Vergeet niet dat de baby in de eerste maanden van het leven niet precies hetzelfde ziet als jij, dus pas het plezier aan zijn mogelijkheden aan. Om te beginnen zijn boeken in zwart en wit voldoende, na de eerste levensmaand kun je meer kleuren introduceren: eerst de heldere, dan alleen de kleurrijke rammelaars.

Een geweldig idee is om een ​​speciale speelmat te kopen met een rek waaraan het speelgoed hangt. Natuurlijk zal elk kind ook blij zijn met knuffels, mascottes en zachte knijpelementen. Veel items? Daarom is een ruim dressoir handig voor een kinderkamer.

Het is de moeite waard om:


Video: Wat zit er in de commode van de baby? De Huismuts. Ouders van Nu (Januari- 2022).