Kleuter

"Hij speelt gewoon Minecraft!" - Ouders doen alsof het netwerk hetzelfde goed is


Wie zijn de leden van het kinderteam in zijn favoriete online spel? De meesten van hen kunnen eigenlijk samen naar plezier zoeken, maar ook hier zal er soms een "zwart schaap" zijn dat, gebruikmakend van het vertrouwen van de peuter, hem kan vragen om vertrouwelijke gegevens te verstrekken. Meer dan 60 procent van de ouders van kinderen jonger dan 10 jaar verklaart dat hun kind geen erotiek, spot door leeftijdsgenoten is tegengekomen of door een vreemde op internet is aangesproken. Tegelijkertijd Een kwart van de ouders van deze kinderen bepaalt op geen enkele manier hoe hun kind een apparaat gebruikt dat op het netwerk is aangesloten - dit is het resultaat van een studie uitgevoerd door de portal Uw kind op internet in samenwerking met de dienst Als moeder.

Het internet is een plek vol inspiratie, een bron van kennis en een kanaal voor contact met een andere persoon. Een wereldwijd netwerk kan ook een bedreiging vormen voor de veiligheid van kinderen. Een van de gevaren die op de loer liggen voor een kind, is de mogelijkheid om internet tegen te komen (bijvoorbeeld via een sociale netwerksite) pedofiel, een persoon die gegevens probeert af te persen of een digitale identiteit probeert over te nemen. Volgens een onderzoek van de website van uw kind, meer dan 20 procent van de ouders weet niet of hun kind iemand via internet heeft ontmoet en 60 procent denkt dat het kind dergelijke kennissen niet heeft gemaakt. Volgens tienerouders (kinderen van 11-18 jaar) werd 13 procent van de kinderen lastiggevallen door een vreemdeling.

Drukbezette ouders willen geloven dat het kind hen nooit zal ontmoeten zonder bewust te zoeken naar ongewenste inhoud. En toch is het voldoende dat het YouTube-algoritme de opname van de schietpartij in het spel helaas koppelt aan echte beelden van oorlogswreedheid en de ramp is klaar. En dit is - volgens de resultaten van de studie - kinderen brengen de meeste tijd op internet door met het spelen van games en het bekijken van video's op YouTube.

- De resultaten van het onderzoek toonden aan dat 63 procent van de ouders van kinderen jonger dan 11 jaar volledig kalm blijven over inhoud die het welzijn van hun kinderen zou kunnen schenden - zegt Aneta Stremska, doctor in de sociologie aan de Universiteit van Silezië. Dit resultaat is zeer verontrustend in een situatie waarin we weten dat jongeren elke dag vele uren online doorbrengen en de periode van kinderjaren cruciaal is voor de vorming van persoonlijkheid. Dit welzijn van volwassenen kan op twee manieren worden verklaard: aan de ene kant zijn ouders zich misschien niet bewust van de inhoud die op internet is geplaatst - ze gebruiken internet niet, ze kunnen niet vrij navigeren op websites, hun werkcomputers hebben toegangsvergrendelingen en thuis zetten ze geen apparaten aan . Aan de andere kant hebben we te maken met een schijnbare 'heilige vrede' volgens het principe: 'als je niet over iets praat, heb je het niet'. De kalmte van tienerouders uitgedrukt in enquêtes is verbazingwekkend - volgens bijna een derde van hen zijn hun kinderen nooit online pornografie, erotiek, communicatie met vreemden of negatieve cijfers van collega's tegengekomen. Gebrek aan kennis, gebrek aan informatie-uitwisseling en doen alsof er geen bedreigingen bestaan, ontslaat u niet van de verantwoordelijkheid voor het welzijn van kinderen.

Bepalen ouders echter hoe het kind internet gebruikt? 66 procent van de ouders zegt te weten hoe een kind tijd doorbrengt in de virtuele wereld, en de overgrote meerderheid (78 procent) praat erover met het kind. Bijna 60 procent van de ouders controleert de geschiedenis van de doorzochte pagina's op hun tablets of computers, en elke vijfde ouder gebruikt een tool die de online activiteit van hun kind regelt.

- Een belangrijk aspect van effectief toezicht op de online activiteiten van een kind is regelmatige gesprekken waarin regels voor het gebruik van de computer en internet moeten worden vastgelegd. Jongere kinderen mogen het netwerk alleen gebruiken in aanwezigheid van hun ouders. Het is echter de moeite waard om uw kind te helpen beschermen met de juiste hulpmiddelen. Met applicaties voor ouderlijk toezicht kunt u bepalen welke applicaties uw kind gebruikt en welke websites hij bezoekt. Daarnaast kunnen ouders onder andere bepalen dagelijks gebruik van games, blokkeer de toegang tot websites of applicaties die niet geschikt zijn voor de leeftijd van het kind. De ouder kan ook op elk moment controleren waar het kind zich bevindt door zijn smartphone te vinden - zegt Kamil Sadkowski, een bedreigingsanalist bij ESET.


Video: The myth of Hercules: 12 labors in 8-bits - Alex Gendler (Januari- 2022).