Persberichten

Het dieet van de baby uitbreiden - wanneer pappen en wanneer diners? Lees onze tips


Borstvoeding geeft u de baby het beste. Je melk kan echter niet op een bepaald moment in het leven van de baby aan alle behoeften voldoen. Daarom bevelen experts aan dat het kind niet eerder dan 17 en niet later dan 26 weken oud zijn dieet begint uit te breiden. Waar te beginnen? Wanneer is het tijd voor pap of diner?

Wat moet u eerst geven bij het uitbreiden van het dieet van uw baby?

We beginnen met de introductie van nieuwe maaltijden met individuele groenten in de vorm van delicate puree en zachte puree. Bij het uitbreiden van het dieet van de baby introduceren we geleidelijk elke 1-2 dagen een nieuwe smaak, waarbij we de reactie van het kind observeren. We beginnen met het serveren van wortelen, pompoenen en broccoli. Op deze manier leert u uw kind vanaf de eerste theelepel goede eetgewoonten aan. Na ongeveer twee weken na de introductie van de eerste groenten in het dieet, komt de tijd voor het eerste fruit. Je kunt beginnen met een appel, pruim, banaan of peer.

Wanneer moet je pappen serveren?

Pap en andere graanproducten zijn een andere maaltijd die u kunt introduceren in het dieet van uw kind. Sommigen bevatten gluten. Het wordt gevonden in tarwe, rogge, haver en gerst. Volgens de laatste aanbevelingen moet het niet eerder dan in de vierde en uiterlijk in de twaalfde maand van het leven van het kind worden ingevoerd. Wanneer u groenten en fruit in het dieet van uw kind introduceert, komt daarom een ​​goed moment voor pap. Probeer die zonder toegevoegde suikers te kiezen. Je kunt reiken naar zuivel of niet-zuivelproducten, die je bereidt op basis van aangepaste melk die geschikt is voor de leeftijd van het kind. Zo'n pap kan een volwaardige maaltijd zijn. Sommige granen, zoals rijst, gierst of maïs, bevatten geen gluten - de daarvan gevormde pap moet in het dieet worden geïntroduceerd om het menu van de baby te diversifiëren. De milde smaak en delicate textuur zijn geweldig voor het ontbijt van een kind.

Wanneer moet u uw eerste diner serveren?

In de volgende stap kunt u meer groenten of fruit serveren. Het is ook een goed moment om een ​​diner of een soep met groenten en vlees te introduceren.

Vergeet niet om veilige producten te kiezen die zijn getest op onzuiverheden of residuen van bestrijdingsmiddelen en geef uw kind maaltijden voor baby's en jonge kinderen.