Persberichten

Hoest bij een kind - wat zijn de soorten en hoe het met succes te overwinnen?


Hoesten is een veel voorkomend symptoom van veel ziekten. Wanneer het slijmvlies van de luchtwegen geïrriteerd is, zal de natuurlijke reflex van het lichaam een ​​poging zijn om de keel en bronchiën schoon te maken. Dit is een hoest.

Het kan worden veroorzaakt door vele, vele factoren. Voor kinderen is hoesten een bijzonder vermoeiend en verontrustend symptoom. Een zeer belangrijke taak van ouders is om het type hoest te herkennen en te beoordelen of ze zo snel mogelijk een arts moeten raadplegen. Het is ook de moeite waard om te weten hoe u uw kind kunt helpen als hij moe is van hoesten.

Hoe zit het met de hoest van een kind? - huismiddeltjes

Hoest gaat vaak gepaard met verkoudheid. In dit geval kun je proberen het thuis te bestrijden. Het is altijd de moeite waard om te onthouden dat bij baby's elke ziekte overleg met een arts vereist. Dergelijke jonge kinderen hebben een veel zwakker immuunsysteem en elke infectie kan gevaarlijk voor hen zijn. We behandelen ze dus niet alleen. Voor een paar jaar oud is een bezoek aan de arts noodzakelijk als het kind hoge koorts heeft of griepverschijnselen heeft (spierpijn, ernstige zwakte, koude rillingen). Als uw kind slechts een beetje verkouden is, kunt u huismiddeltjes proberen.

Hoest zal helpen:

 • Goede luchtbevochtiging - in het geval van hoesten is het belangrijk dat de lucht in de peuterkamer de juiste luchtvochtigheid heeft. Droog irriteert het slijmvlies en intensiveert brandend gevoel en keelpijn. In dit geval werken speciale luchtbevochtigers goed, waarmee u de luchtvochtigheid in de kamers kunt regelen. Een andere manier is om natte handdoeken of containers met water aan de radiator te hangen. Bovendien is het de moeite waard om de kamer regelmatig te ventileren en de temperatuur erin rond de 20 graden te houden.
 • Veel vocht - een ziek kind moet veel drinken. Goed gehydrateerd lichaam regenereert beter, en de keel geïrriteerd met hoest doet minder pijn. Stil water of warme thee (bijvoorbeeld van linde of fruit) is het beste. Je kunt honing toevoegen om te drinken, wat je keelpijn verzacht.
 • Inhalaties - verlichten pijn en krassen in de keel en helpen de ontlading. Het is het beste om de kleinste kinderen een paar minuten naar de badkamer te brengen en de warmwaterstraal aan te zetten. Na een tijdje vult stoom de kamer en kan de peuter het keelslijmvlies bevochtigen. Het echtpaar kan al profiteren van frankfurterworsten, d.w.z. inhalaties met de toevoeging van ethische oliën (dennen, lavendel, eucalyptus, theeboom) of kruiden toegevoegd aan heet water. Het enige wat u hoeft te doen is de kom vullen met heet, maar niet kokend water en de oliën of kruiden eraan toevoegen. Het kind moet met de handdoek op zijn hoofd over de kom leunen en de aromatische dampen rustig inademen.
 • Rustend in een half zittende positie - het is het beste om een ​​paar kussens onder het hoofd en de rug van het kind te leggen. Een dergelijke positie vermindert het slijm dat van de neus naar de achterkant van de keel stroomt en helpt tijdens het hoesten.
 • Rug aaien - werkt voor natte hoest. Het kloppen gebeurt met de palm van de hand, beginnend bij het einde van de ribben en naar de schouders toe bewegend. Het hoofd van het kind moet altijd iets lager zijn dan de heupen. De hele procedure moet meerdere keren per dag worden uitgevoerd.
 • Zelfgemaakte siropen - gemaakt van sparren of dennen, scheuten, tijm, honing, weegbree bladeren of vlierbessenextract kunnen worden gebruikt voor kinderen ouder dan één jaar.

Andere nuttige tips die de hoest van uw kind effectief kunnen bestrijden, zijn te vinden op //www.kaszeludzieci.pl/.

Herken het type hoest voordat je handelt!

Bij het hoesten bij kinderen is het erg belangrijk om het type correct te herkennen. Afhankelijk van welke andere symptomen ermee gepaard gaan, kan dit op verschillende aandoeningen en ziekten wijzen.

 • Epileptische hoest - kenmerkend voor allergie bij inademing. Het wordt veroorzaakt door allergenen die het lichaam binnenkomen via de luchtwegen (pollen, stof, schimmels, allergenen). Het is droog en ondiep, het kan gepaard gaan met niezen en een loopneus, maar zonder verhoogde lichaamstemperatuur.
 • Een verslikkende hoest - een kind dat lijdt aan dit soort hoest ademt met uitgesproken inspanning, kreunt en kan zelfs blauwe plekken krijgen. De reden voor deze aandoening is bronchiaal slijm, dat moeilijk kan hoesten, en daarom begint het te stikken. Dit zeer ernstige type hoest vereist onmiddellijke medische aandacht.
 • Chronische hoest - komt voor bij kinderen die worden blootgesteld aan passief roken. Sigarettenrook irriteert de luchtwegen en kan een voortdurende hoest veroorzaken.
 • Gewelddadige hoest - treedt op wanneer een vreemd lichaam per ongeluk in de bronchiën komt. Na slijm gaat het onmiddellijk voorbij. Als een kind echter niet in staat is om een ​​vreemd lichaam uit zichzelf te verdrijven, raadpleeg dan zo snel mogelijk een arts.
 • Blaffende hoest - de naam komt van het karakteristieke geluid van een zieke. Het is een zeer vermoeiende vorm van hoest, het valt aan met salvo, veroorzaakt heesheid, soms wurgt het en veroorzaakt piepende ademhaling bij het inademen. Duidt op laryngitis of is een allergiesymptoom. U moet zo snel mogelijk een arts raadplegen.
 • Droge hoest - verschijnt meestal aan het begin van de infectie en aan het einde van de ziekte. Verschijnt van tijd tot tijd, meestal 's nachts. Als het gepaard gaat met een loopneus, koorts en keelpijn, is dit een symptoom van verkoudheid. Als het kind geen koorts of andere tekenen van infectie heeft, duidt dit meestal op een allergie of verstikking.
 • Natte hoest - verschijnt in de volgende fase van infectie. Na een verstikkende droge hoest komt tijd voor natte hoest, die wordt geassocieerd met slijm en helpt om op natuurlijke wijze van inflammatoire secreties af te komen. Onderdruk dit soort hoest met geen enkel geneesmiddel. In plaats daarvan kunt u helpen met slijmoplossingssiropen.
 • Hoest na ziekte - vele dagen na een verkoudheid kan uw kind hoesten. Het wordt echter niet langer geassocieerd met infectie, maar met mucosale schade veroorzaakt door verkoudheid of griepvirussen. Totdat het slijmvlies regenereert, is het gevoeliger voor irritatie, vandaar de vermoeiende hoest. Dit is echter geen storend symptoom.

Let op! Bovenstaand advies is slechts een suggestie en kan een bezoek aan een specialist niet vervangen. Vergeet niet dat het in geval van gezondheidsproblemen absoluut noodzakelijk is om een ​​arts te raadplegen!


Video: The Midnight Chase. Critical Role. Campaign 2, Episode 3 (Januari- 2022).