Persberichten

Heeft het kind de smartphone gebroken? Profiteer van verzekeringen


Ouders van kleine kinderen en baby's van verschillende maanden oud worden vaak geconfronteerd met de situatie waarin hun kind apparatuur uitvalt. Helaas is deze apparatuur vrij vaak een smartphone, wat een delicaat apparaat is en nauwelijks bestand is tegen mechanische schade. Wat te doen als een kind de telefoon beschadigt?

De meest voorkomende fouten

Kinderen breken meestal schermen op smartphones of overspoelen ze met lens, melk of water. Het apparaat moet dan onmiddellijk worden gerepareerd, omdat het meestal onmogelijk is om het te blijven gebruiken. De kosten voor het vervangen van een kapot of bekrast scherm zijn gemiddeld 200-300 zloty, maar voor iPhones kost een nieuw scherm meer dan twee keer zoveel. Als de apparatuur onder water staat, zijn de servicekosten afhankelijk van welk onderdeel beschadigd is. Soms blijkt dat het aantal beschadigde elementen zo groot is dat het voordeliger is om een ​​nieuwe smartphone te kopen dan je model te repareren.

Als het kind de mobiele telefoon beschadigt, is het niet mogelijk om de storing onder de garantie te verhelpen. De fabrikant van het apparaat garandeert alleen het verwijderen van storingen die het gevolg zijn van verborgen defecten van het apparaat, en die welke optreden als gevolg van mechanische schade of overstromingen behoren daar niet toe. Dit betekent dat de ouder de door het kind veroorzaakte schade moet betalen. Hij kan dit alleen voorkomen als hij een telefoonverzekering koopt.

Family Cover-beleid

Dankzij Phone Insurance wordt geld voor de reparatie van een smartphone betaald door de verzekeringsmaatschappij en hoeft de ouder zich geen zorgen te maken waar hij het geld krijgt om het defecte element in de telefoon te vervangen. Om ervoor te zorgen dat de verzekering effectief is wanneer de storing te wijten is aan de fout van het kind, moet u een Family Cover-verzekering kopen voor de basisversie van de telefoonverzekering. Het garandeert dat de verzekeringsmaatschappij zal betalen voor reparaties als gevolg van onzorgvuldig gebruik van apparatuur door directe familieleden.

Telefonische verzekeringscompensatie wordt binnen maximaal 2 weken uitbetaald, wat een van de kortste wachttijden voor uitkeringen is - de meeste verzekeringsmaatschappijen betalen een vergoeding na 30 dagen. Om een ​​verzekering af te sluiten met de extensie Family Cover, hoeft u alleen maar een eenvoudig formulier op de website van de verzekeraar in te vullen of een passende instructie in te dienen tijdens een telefoongesprek met een consultant. De verzekering kan voor elke periode worden gekocht, omdat een aankoop van minimaal een jaar niet vereist is.


Video: Beste TELEFOON PRANK ooit ! AAUWWWW gebroken been (Januari- 2022).