Zwangerschap / bevalling

Tweede zwangerschap - hoe is het?


Er wordt gezegd dat een tweede zwangerschap veel meer moed vereist dan de eerste. Natuurlijk, ervan uitgaande dat het gepland is en geen toeval. Vooral omdat vrouwen die erover beslissen zich bewust zijn van de consequenties. Ze herinneren zich nog steeds de slapeloze nachten en de mate van toewijding die een klein kind vereist. Om al deze redenen, en vaak voor vele anderen, wordt de beslissing om zwanger te worden uitgesteld, en veel paren benadrukken dat het veel eenvoudiger zou zijn om te "vallen" dan om volledig bewust te beslissen.

Tweede zwangerschap: het is anders

De tweede zwangerschap is anders. In veel opzichten. Artsen die elke dag contact hebben met vrouwen die een kind verwachten, benadrukken dat dit komt door veranderingen bij moeders zelf. Het is gemakkelijk om na een eenvoudig feit te beoordelen. Een vriend van de verloskundige, om dit feit te illustreren, zei: "Een vrouw in de eerste zwangerschap is meestal gemakkelijk wakker, zelfs wanneer ze 's nachts wordt gewekt, en ze is in staat om de exacte leeftijd van de zwangerschap tot op de dag te bepalen, moeders die opnieuw zwanger zijn, is veel moeilijker. Bij volgende zwangerschappen verwarren ze vaak weken en zelfs maanden en hechten ze niet zoveel belang aan alle datums die het stadium van de zwangerschap bepalen. "

Wat is het verschil tussen een tweede zwangerschap? Er is ook niet genoeg tijd om na te denken over de maag zoals in de eerste. Er is eindelijk een tweede kind waarop aandacht moet worden besteed. Dat is de reden waarom veel vrouwen zeggen dat de tweede zwangerschap sneller voorbijgaat.

Minder ernstige symptomen?

Veel vrouwen benadrukken dat in de tweede zwangerschap ze hadden een kleiner probleem met slaperigheid, misselijkheid, malaise. Alsof Moeder Natuur ervoor zorgde dat je, ondanks de verschillende status, voor het oudere kind kon zorgen.

Bovendien is de volgende zwangerschap meestal vrouwen zijn gevoeliger voor signalen uit het lichaam komen en sneller de bewegingen van de baby in de maag voelen groeien.

Rustig

In de tweede zwangerschap is de vrouw meestal ook veel rustiger. Als moeder doorzoekt hij niet zoveel gidsen, hij bladert niet zo vaak door websites voor ontwikkeling van de foetus. Er zijn ook niet zoveel vragen en twijfels als in de eerste zwangerschap, toen veel dates angst opwekten en veel studies gecombineerd met angst.

Nu zijn haar gedachten minder over de ontwikkeling van het kind, maar meer over de vraag of ze het zal redden als moeder van twee kinderen en hoe ze een oudere peuter kan voorbereiden op de geboorte van een nieuw familielid.

Relaties tussen partners

De eerste zwangerschap is een zalige toestand die voorbijgaat mythische verwachting van het langverwachte kind. Kort na de geboorte van de baby ervaren jonge ouders vaak shock, observeren een realiteit die onvoorstelbaar is. Ze worden vaak overweldigd door te veel verantwoordelijkheden, ze maken een crisis door.

Ouderlijke visie is voor het tweede kind al meer echt, hierdoor veroorzaakt het niet langer zo vaak teleurstellingen als in het eerste geval. Toekomstige ouders zijn vrediger. De man weet dat een vrouw meer prikkelbaar, nerveus, slaperig kan zijn. Kan verandering met meer begrip benaderen en op een meer volwassen manier helpen om alle moeilijkheden te overwinnen. Hij is ook vaak nuttiger bij het bevallen, hij weet hoe de bevalling eruit ziet en wat hij moet doen om de partner te helpen.

Ouders in tweede zwangerschap vaak geleerd door ervaring ze beloven zichzelf dat ze in het geval van de tweede zwangerschap en het tweede kind niet dezelfde fouten zullen maken als in het eerste. Ze zijn meestal rustiger en hebben er meer vertrouwen in dat ze het ondanks de moeilijkheden zullen redden. Vaak gaan visies ver van de realiteit over hoe kinderen met elkaar zullen spelen en goed met elkaar kunnen opschieten. Het is niet altijd mogelijk om hun opleiding zo te sturen dat het in werkelijkheid zo is.

Meer dynamisch

In de tweede zwangerschap is het moeilijker omdat de tijd en aandacht die je zojuist had in je eerste zwangerschap, je moet delen tussen jezelf en het kind dat aandacht, interesse, zorg nodig heeft, wat vooral moeilijk is, hoe jonger het kind is. Het is moeilijk om ervoor te zorgen niet te overmeesteren, niet te overbelast raken wanneer een peuter verstoppertje, tikken en knuffelen en ook dragen vereist.

Natuurlijk kun je meer statische spellen voorstellen: boeken kijken, fotoalbums, maar het is moeilijk te verwachten dat je zelfs met de hulp van anderen zoveel tijd voor jezelf en rust hebt als je zou willen.

Een ander verhaal

Elke zwangerschap kan anders zijn, hoewel de ervaring van veel mensen en studies dat aantoont als de eerste genadig was, is de tweede meestal hetzelfde en is het verloop vaak zelfs milder. Een ander probleem is of de symptomen van de eerste zwangerschap terugkeren in de tweede. Ook hier hangt veel af van individuele aanleg en hoe een vrouw is voorbereid op de tweede zwangerschap. Er is zelfs een theorie dat als een vrouw zich in een slechte mentale situatie bevindt, materiële problemen of een relatie heeft, zwangerschap moeilijker is. Sommigen zeggen zelfs dat de reden om te braken aan het begin van de zwangerschap zelfs de onderbewuste angst voor de toekomst van haar en haar baby kan zijn.

Andere verhalen over de eerste en tweede zwangerschap zijn ook de hoop dat als het eerste kind door een keizersnede werd geboren, het tweede niet hoeft. In dit opzicht is alles mogelijk. Er wordt ook niet gezegd dat als borstvoeding mislukt is bij de eerste poging, het niet mogelijk zal zijn bij de tweede poging.

Buik is meer verontrustend

De buik in de tweede zwangerschap is meer verontrustend, niet alleen omdat deze meestal groter en sneller zichtbaar is, maar vooral vanwege het feit dat een tweede kind in de tweede zwangerschap is actiever, co is vooral merkbaar als er niet veel tijd is verstreken tussen de zwangerschappen.

In de tweede zwangerschap is er meestal een groter ademhalingsprobleem en veel vrouwen klagen dat het moeilijker is om extra kilo's te verliezen.

Gemakkelijkere levering

Natuurlijk is dit niet de regel, maar statistisch gezien is de tweede levering eenvoudiger en korter. Daarom raden gynaecologen bij zijn gelegenheid aan om al naar het ziekenhuis te gaan bij de eerste weeën, en niet zoals de eerste zwangerschap wachten op de ontwikkeling van arbeid thuis.

De ervaring van veel moeders bevestigt dat de tweede levering kost minder tijd. Velen benadrukken zelfs dat als ze zich niet haasten, ze geen tijd zouden hebben om naar de verloskamer te gaan. Aan de andere kant benadrukken gynaecologen dat als een vrouw meer dan acht jaar na elkaar bevalt, deze regel niet van toepassing is en als geboorterecht moet worden behandeld.

Dit zijn nog steeds statistieken. Eerste levering statistisch duurt 12-14 uur, terwijl de tweede ongeveer 8 uur duurt. Dit komt omdat de "baarmoederhals wat geheugen heeft" en sneller uitzet dan tijdens de eerste bevalling, hij wordt vaak ingekort en verbreed zelfs voordat de bevalling begint. Bovendien weet de vrouw zelf hoe ze moet duwen. Daarom is de tweede fase van de bevalling, die meestal ongeveer een uur duurt tijdens de eerste zwangerschap, slechts 20 minuten tijdens de tweede. Helaas, als het kind groter is of zich in de verkeerde positie bevindt, betekent dit niet dat het korter is dan de eerste bevalling, zelfs als het de volgende bevalling is.

Vragen kunnen rijzen kruis incisie. Heeft de vrouw een kruisincisie bij de eerste bevalling, moet dit zo zijn bij de tweede bevalling? Het antwoord geeft hoop dat dit niet nodig zal zijn. Vooral omdat de vaginale weefsels meestal meer rekbaar zijn en dankzij dit kunt u bevallen zonder extra interferentie. Vooral toen bij de eerste levering niet werd besloten om te snijden.

Over tijd

Artsen benadrukken dat de neiging om te bevallen na de bevalling of voor de bevalling meestal wordt waargenomen bij verschillende zwangerschappen van dezelfde vrouw. Met andere woorden: wanneer een vrouw in de eerste zwangerschap is bevallen, heeft dit meestal invloed op wanneer zij in de volgende bevalt. Hoewel er ook statistische gegevens zijn (wat weer niet de regel is!) Dat de tweede levering meestal iets eerder plaatsvindt dan de eerste.

En hoe was jouw plaats? Ben je het tweede kind voor? Heb je ooit een tweede zwangerschap gehad? Deel je ervaringen!


Video: 8 weken zwanger - Tweede zwangerschap (Januari- 2022).