Ouders adviseren

Moeders vooraan, daar gaan deze angsten over


We leven in een vreemde wereld waar een paar redenen niet zijn toegestaan, en velen van ons proberen onze mening op een niet-tegengestelde toon te uiten. We worden omringd door een stapel rijzende mythen, ijszwaarden en denkbeeldige hypocrisie. Voor elke actie en elk natuurlijk gedrag proberen we 'verstandige termen' te bedenken om ons te beschrijven als mensen, vrouwen, ouders. We voelen ons veilig in onze kleine werelden en laten niets onze balans verstoren. Daarom verdedigen we ons territorium als leeuwinnen, omdat we als moeders eindelijk weten wat het beste is voor ons en onze kinderen. Weten we?

Demagogie aan de macht?

Laten we de eerste nemen van de kust, die tegenwoordig zo populair is: ouderschap in de nabijheid. Als we ons niet houden aan alle regels voor het opvoeden van kinderen in deze trend, betekent dit dan dat we ouderschap op afstand uitvoeren, betekent het dat we kinderen grootbrengen in de kou, ze nooit knuffelen, dragen of kussen?

Waarom proberen sommigen ervan te overtuigen dat er ouderschap is, leegte, lang lang niets en aan de andere kant ouderschap dat bestaat uit het verwaarlozen van een kind?

Is het mogelijk om een ​​kind op te voeden zonder de basiskenmerken van nabijheid ouderschap: een hoofddoek, een gedeeld bed met het kind en langdurige borstvoeding? Moeten we een gevoel van falen voelen, omdat ze in de goeroe van deze methode vinden dat het onverenigbaar is met het ouderlijk instinct om het kind in de wieg achter de tralies te plaatsen en ernaast te zitten? Moeten we de bijbel van volgelingen van deze methode lezen "In de diepte van continuüm" om een ​​kind goed op te voeden? Kan niet zonder haar leven en kan vandaag geen goede moeder zijn?

Een methode om aan de behoeften te voldoen en de onafhankelijkheid van het kind te bevorderen

Er is een andere methode die ouders gebruiken, waarover we in een geest van intimiteit ter sprake komen en die met een snack spreken, waarbij de nadruk wordt gelegd op de 'archaïsche' en 'tegenspraak met de nieuwste ontdekkingen'. Voor veel mensen is het de Tracy Hogg-filosofie die familieharmonie mogelijk maakt. De auteur, die de "taal van baby's" onderwijst, laat zien hoe de onafhankelijkheid van het kind te waarborgen, terwijl aan al zijn behoeften wordt voldaan.

Het idee van deze methode is om ouders te helpen bij het opstellen van het dagplan zodat aan ieders behoeften kan worden voldaan. Simple? Het blijkt dat te veel ... Theoretisch kan het voor een kind geen verschil maken of hij in slaap valt op de bank, in zijn eigen bed, het bed van de ouders of in de wieg. Als pasgeborene heeft hij geen ideeën of vergelijkingen van deze verschillende opties. Hij slaapt gewoon ... En ouders hebben het recht om dit feit te gebruiken. Tot ze lezen dat ze hun kind pijn doen ...

Opvoeding aandacht

Buurtopvoeding en de methoden van Tracy Hogg ondersteunen de methode van gecontroleerd huilen niet. Deze ouder accepteert aandacht.

Aandachtsopvoeding is een benadering die ervan uitgaat dat het kind naast de behoefte aan voedsel, slaap, intimiteit, etc. ook moet huilen. Deze filosofie van het opvoeden van een kind laat zien dat de rol van ouders niet is om de peuter te kalmeren elke keer dat hij huilt, met behulp van alle beschikbare krachten, maar om de baby te vergezellen in huilen, in vrede en concentratie, hem te herkennen als een andere behoefte.

Slagveld

Als jonge ouder kan het je verbazen hoeveel extreme emotie de opvoeding van een kind oproept en hoeveel agressie het oproept. Je kunt je ogen vol ongeloof openen door te lezen over de 'beste methoden', 'de juiste aanpak', 'de meest geschikte oplossingen' en 'het goede van het kind'. Kennis vergaren en ... een gevoel van hulpeloosheid en schuldgevoelens.

En hoewel veel mensen zeggen dat je vandaag niet in het midden kunt staan, ben ik ervan overtuigd dat je dat kunt. Zelfs wanneer we, na het lezen van een van de gidsen en het streven om het daar uitgestippelde pad te volgen, weerstand ondervinden. Zelfs als onze persoonlijke redenen niet populair zijn en de ouders ons er anderzijds sterk van overtuigen dat we ongelijk hebben, dat we het kind pijn doen.

Hoe houd je vandaag zulke waardevolle aandacht? Vertrouw jezelf en benader de opvoeding van kinderen. Het opvoeden van een kind is niet het moment om naar de sekten te gaan die specifieke methoden belijden, het is een heel belangrijk moment waarop we open moeten staan ​​voor verschillende mogelijkheden. Hoe meer dat elke dag bij een kind zijn erg stressvol en vermoeiend kan zijn. Daarom is een goede methode die in ons specifieke geval werkt. Zelfs als het maar een moment effectief is, is het de moeite waard om er een bepaald moment naar te reiken en als het stopt met werken, zoek dan naar een ander.

Donald Woods Winnicott schreef: "Er zijn geen perfecte ouders." Waar moet je naar streven? Om goed genoeg te zijn.

Een goede moeder is niet iemand die onfeilbaar is en iedereen van haar argumenten probeert te overtuigen, ze is een moeder die aarzelt, twijfelt en dat maakt haar klaar om altijd te leren. Dit is een volwassen vrouw en zich ervan bewust dat elke oplossing zijn voor- en nadelen heeft. Hij is een persoon die luistert en observeert. Het is een bepaald bewustzijn van de geest, dat niet probeert bepaalde methoden aan het kind aan te passen, veel voorkomende uitdrukkingen voor zijn situatie, maar die onder alle methoden en aanbevelingen die kiest die bij haar past en zich aanpast aan haar kind. Dit is wat het is rationeel ouderschap. Dit is geen methode tegen een van de hierboven beschreven filosofieën. Het is openheid van geest, mindfulness en het gevoel dat een persoon zijn leven lang leert. Rationeel denkende moeders zijn niet diegenen waarvoor alles gemakkelijk en eenvoudig is, niet diegenen die het antwoord op alle vragen weten, maar diegenen die verschillende oplossingen zoeken en anderen toestaan ​​ernaar te zoeken.


Video: Kinderen voor Kinderen - Gruwelijk eng Officiële videoclip (Januari- 2022).