Klein kind

7 regels voor het omgaan met de dwazen van uw kind


Het constante antwoord van uw kind op het woord "nee" is beledigend, de deur dichtslaan en betekenisvolle stilte? Je weet niet waar dit gedrag is en hoe ermee om te gaan? Voel je je hulpeloos? De zonden van het kind vereisen een andere reactie, afhankelijk van de leeftijd. Hier zijn 7 regels om in gedachten te houden.

Hij is twee jaar oud, soms drie, soms zelfs vier. Je weet dat schreeuwen en bedreigingen niet werken, maar onverschillig voor deze manifestaties is ook geen goed idee. Omdat het kind opgroeit en conclusies trekt.

Uiteindelijk wordt hij 7, misschien 9 en weet hij precies wat hij moet doen om zijn zin te krijgen. Beledigend, niet gesproken - dit is de methode. Het is een geheim wapen, een versleten gedragspatroon. In het begin reikt hij er onbewust naar, omdat hij ziek is, omdat hij niet weet wat hij wil, omdat hij ontdekt hoe hij zichzelf kan manifesteren, maar na verloop van tijd leert hij dat chemie alles zal bereiken.

Dus wat te doen: wacht op de tijd van de wallen? Een verleidelijke optie, maar er is een probleem - wat als ze niet slagen? Of kan het ondubbelzinnig en hard reageren? Hoe kunt u uw kind het recht geven om te rebelleren en, anderzijds, wijselijk opvoeden? Hier is de transversale en longitudinale analyse van kindergewassen.

Laat het gevecht om dominantie niet over

Slechte reactie op fochs neemt wraak zeer snel. Op het kind en op de ouder. Leidt tot pijnlijke strijd om dominantie, waarin er geen winnaars zijn, verliest iedereen. Uiteindelijk blijkt dat de "partijen bij het geschil" zich voelen eenzaam, verlaten, machteloos, hongerig naar wraak.

Het ergste wat een ouder kan doen, is meedoen aan dit "spel" dat het kind onbewust begint. Eens omdat het op deze manier kan worden "getrokken" tot het niveau van "vol extreme emoties" van het kind, twee dat het heel moeilijk is om afstand te houden en de hele situatie van buitenaf te bekijken met het "volwassen" oog, drie dat wanneer er een directe botsing is, het is heel gemakkelijk om de controle over jezelf te verliezen.

De effecten zijn zeer onaangenaam, omdat een ouder die een kind probeert te leren emoties te beheersen en op een aanvaardbare manier uit te drukken, naar eigen voorbeeld lijdt aan een schandelijke mislukking, waaruit blijkt dat zijn eigen kind, een minderjarige, een enorme impact heeft op hoe een volwassen persoon gedraagt. Het kind weet dat de ouder "verloren" is en dat maakt hen bang. De peuter voelt zich nog slechter met wat er gebeurt vanwege zijn gedrag. Ik wil geen macht hebben over de reacties van mijn eigen ouders. Dit is teveel verantwoordelijkheid en hij weet het onbewust! Ik wil mijn moeder of vader in toevlucht zien.

Het kind valt je niet aan ... zelfs als het dat wel doet

"Ik haat je, je bent dom."

Wanneer u dergelijke of soortgelijke woorden hoort, lijkt het erop dat het kind u aanvalt en dat u vaak inwendig kookt omdat ... u beseft dat u uw dochter of zoon slecht opvoedt, of erger dat uw kind "slecht" is.

Onaangename woorden die recht op het hart zijn gericht, maar ze moeten je niet storen, je moet een afstand leren van wat je hoort. Het is altijd de moeite waard om te onthouden wat de oorzaak van het gedrag is. Dit voorkomt dat het kind wordt beoordeeld, waardoor het denken over de slechte bedoelingen van de dochter of zoon wordt geëlimineerd. Het maakt begrip en empathie mogelijk, wat de beste basis voor overeenstemming is.

De peuter spreekt op deze manier omdat hij een moeilijk gevecht met zichzelf vecht. Hij rebelleert en weet vaak niet wat hij wil. Eén ding is zeker, zelfs als het een geliefde pijn doet - mama of papa, heeft het op dit moment de meest wijze voogd van de wereld nodig. En ik wil niet bij mijn eigen emoties blijven ... alleen.

Een klein kind heeft geen slechte wil. De rol van de ouder is om haar niet te temmen. Integendeel, het doel van elke vader en moeder zou moeten zijn de ware bronnen van kindergedrag begrijpen - het natuurlijke verlangen om het eigen 'ik' te articuleren, om zijn "uniciteit" te ontdekken. Het is een pijnlijk en moeilijk proces.

7 regels hoe om te gaan met dwazen van een kind

Wanneer een kind haar op een natuurlijke manier neerschiet, hoewel je je vaak onbewust op de proef stelt. Uw reactie is echter erg belangrijk, omdat het uw kind gemakkelijker of moeilijker maakt om met negatieve emoties om te gaan.

Beheers je eigen emoties - Het negatieve gedrag van uw kind kan verschillende emoties voor u oproepen: schaamte, nervositeit, machteloosheid, schuldgevoel, woede. Al deze reacties zijn natuurlijk. Het is ook normaal dat je op moeilijke momenten kunt twijfelen aan het gevoel van je eigen vaardigheden als ouder. Als je je laat meeslepen, zul je waarschijnlijk de negatieve reacties van je kind intensiveren. Schreeuwen, straffen hebben weinig zin. Ieder van jullie moet de situatie kunnen beheersen.

Evalueer de bedoelingen van een kind niet negatief - als je negatieve intenties aan een kind toeschrijft, zeg dan dat de peuter zich op een ongepaste manier gedraagt, omdat hij zo'n karakter is of je boos wil maken, je reactie waarschijnlijk scherper en onvoorspelbaarder zal zijn dan in een situatie waarin je begrijpt dat het intrekken van een kind en het schieten van dwazen van vermoeidheid, verwarring, verlangen, teleurstelling.

Je kunt de dwazen negeren - in veel situaties (vooral thuis, als je geen haast hebt), kun je de bendes negeren en toch consistent blijven. Je weigerde en het kind is beledigd? Ik ben in orde Hij heeft het recht om dat te doen. Hij heeft het recht om zijn ontevredenheid te tonen, maar u hebt ook het recht om er niet naar te kijken en voor uw eigen zaken te zorgen. Overmatige interesse tonen aan een kind dat misleid is, kan dit soort gedrag vergroten. Wanneer het kind een slecht humeur heeft, zal het knuffelen, aandacht aan uw kind schenken en uitleggen dat de jam tot niets leidt.

Wees consistent - de sleutel om uw kind te laten zien dat hij het recht op dwazen heeft, maar hij niet op hen kan rekenen om iets te veranderen, is het kind ervan bewust te maken dat dergelijk gedrag geen indruk op u maakt. Foch, zelfs de langste en meest ernstige, kan je niet van gedachten doen veranderen, het zal je niet doen buigen. Integendeel, u zult volharden en de adolescente jongen laten zien dat deze methode niet effectief is. Door dit pad te kiezen, laat je je kind zichzelf bevrijden van de neiging om beledigd te zijn. U zult fotograferen bij oudere kinderen vermijden. Veel oudere mensen zijn gewend aan opzichtige mokken en reiken vaak naar hen omdat ze weten dat ze op deze manier volwassenen controleren. Als ouder kun je dit niet laten gebeuren.

Weg met schuldgevoelens - foch in de vrijlating van oudere kinderen is om te straffen, trekt de pijnlijke string in de vorm van "schuld". Het is meestal gebaseerd op gebieden die het moeilijkst zijn voor een ouder - moeders die door oudere kinderen worden "gechanteerd" door te weigeren te eten, ouders die willen dat een schooljongen een instrument speelt, weigeren te oefenen en naar lessen te gaan. De oplossing? Afstand en je peuter laten zien dat de wereld niet zal instorten als hij geen diner eet (hij gaat hongerig slapen), zal hij niet oefenen met het bespelen van het instrument vandaag (dat hoeft hij niet).

Over emoties gesproken - grappen zijn niets anders dan reacties op emoties die moeilijk te begrijpen zijn. Een goede ouder kan een kind helpen de situatie het hoofd te bieden door te proberen met het kind te praten over wat er gebeurt, individuele emoties een naam te geven, toestemming te geven om elk van hen te voelen. Er zijn geen slechte of slechtere gevoelens, alleen slechte. Het is de moeite waard om een ‚Äč‚Äčkind te leren omgaan met moeilijke emoties, laten zien hoe te reageren op een bron van dwazen - woede. Stel voor dat het kind een "enge" tekening maakt, het papier vouwt, zijn voeten stampt, enz.

Begrijp dat je weinig kunt doen - u heeft invloed op het gedrag van het kind, maar u kunt weinig doen om woede te elimineren. Ze zullen verschijnen. Jouw rol is om je kind begrip te tonen, afstand te nemen van de situatie (zonder de schuld te geven of overmatig gewicht aan gedrag toe te passen) en geduld. Een rustige, wijze houding betekent dat er met de tijd steeds minder dwazen zijn.


Video: Curious Beginnings. Critical Role. Campaign 2, Episode 1 (Januari- 2022).