Klein kind

Witte vlekken op de huid bij een kind - wat kan het zijn?


Ouders van jonge kinderen denken dat de huid van een baby zou moeten zijn perfect, onberispelijk en zelfs qua kleur. Wanneer er veranderingen optreden, worden ze nerveus. Ze zijn op zoek naar informatie over waar ze vandaan komen, of ze vanzelf zullen verdwijnen, of ze op een of andere manier gevoed of behandeld moeten worden. Vaak hebben vragen betrekking op lichte gebieden, witte vlekken op de huid van de baby kan veel redenen hebben. Hier zijn de meest populaire.

Witte roos (pityriasis alba): witte vlekken op de huid van een kind

De twee meest voorkomende oorzaken van veranderingen in de witte huid bij een kind zijn witte roos en bonte roos.

Het eerste type wordt gemaakt door te onthullen, ę witte geschubde flarden, komt het meest voor op de huid van het gezicht, nek, bovenlichaam, armen. Veranderingen van dit type ontwikkelen zich vaak ongelijk hebben ze de vorm van ronde of ovale vlekken verschijnt voornamelijk na blootstelling aan zonlicht. Ze zijn soren en hebben zeer kleine witte schubben, hebben een diameter van ongeveer een halve centimeter. Het komt het meest voor bij kinderen tussen 3 en 16 jaar oud.

Deze veranderingen zijn vrij onschadelijk, vergelijkbaar met een milde vorm van eczeem. Komt het meest voor bij kinderen met droge huid, gevoelig voor huiduitslag, irritaties, kan gepaard gaan met kinderen die lijden aan allergieën, astma, keratosis pilaris.

De behandeling van laesies is van hen hydraterende, vettige huid, met delicate wascosmetica en ervoor zorgen dat het kind in warm, maar niet heet water baadt. Bovendien is het raadzaam hoge filters toepassen op zonnige dagen, om verdonkering van de huid rond de laesies te remmen en zo te beschermen tegen hun zichtbaarheid.

Ze kunnen nuttig zijn actuele steroïde crèmes. Artsen beweren echter dat witte vlekken op de huid van een kind in de categorie witte roos zelfs zonder behandeling zullen verdwijnen. Het kost echter tijd en geduld - het kan maanden of zelfs jaren duren.

Roos roos (tinea versicolor): witte vlekken op de huid

Een ander veel voorkomend probleem dat zich manifesteert als witte vlekken op de huid is Roos, een milde oppervlakkige schimmelinfectie. De aangetaste huid verandert niet door blootstelling aan de zon, daarom blijft de opperhuid wit, in de winter lijken de vlekken te verdwijnen of donker te worden.

Witte vlekken op de huid komen meestal voor in personen tussen 15 en 30 jaar oud (maar ze kunnen op elke leeftijd voorkomen). Ondanks de genezing van de huid, kunnen verdere infecties optreden en het verloop is onvoorspelbaar, een chronische ziekte. De gevoeligheid voor infecties neemt tijdens warme maanden in natte ruimtes toe.

Het risico op het ontwikkelen van veranderingen wordt verhoogd door:

  • chronische ziekten
  • zweten,
  • strakke kleding dragen.

Bij de behandeling van roos zijn de meest effectieve actuele antischimmelmiddelen, toepassing kan een zeer goede manier zijn selenium shampoo. Na de behandeling moet u uw ondergoed en beddengoed verschonen om te voorkomen dat uw ziekte terugkomt. Het wordt ook aanbevolen om de behandeling te herhalen, zelfs bij afwezigheid van symptomen, om het verschijnen van laesies te voorkomen. Witte vlekken op de huid blijven enkele weken na de behandeling achter.

Eczeem: witte vlekken op de huid

Verkleurde, witte vlekken op de huid kunnen verschijnen op de plaats van irritatie als gevolg van het verloop van eczeem. Wanneer de huid voor het eerst isrood, ruw en dan verschijnt er een witte vlek op deze plek, de reden lijkt duidelijk. De arts kan het gebruik van speciale crèmes aanbevelen voor een dergelijke veranderde huid. Het is ook raadzaam om irriterende factoren te vermijden die de huidconditie kunnen verslechteren.

Albinisme bij kinderen: witte vlekken op de huid

Witte vlekken op de huid kunnen aangeven vitiligo, een ziekte die zich manifesteert als een verlies van pigment in de huid. Het is niet levensbedreigend, helaas wel moeilijk te behandelen en een grote uitdaging vanwege esthetische waarden en mentaal ongemak. Albinisme is geen kanker, het is ook niet besmettelijk, het verloop is moeilijk te voorspellen. Het kan gebeuren dat een kleine witte vlek op de huid niet groeit en vele jaren meegaat, zonder extra veranderingen. Soms ontwikkelt de ziekte zich echter snel en zijn er steeds meer witte vlekken op de huid.

albinisme beïnvloedt melanocyten, cellen diep in de huid, beïnvloeden melanine en verhinderen de productie ervan. Op deze manier komt het erop aan huidcellen stoppen met het produceren van melanine. Dermatologen onderscheiden verschillende vormen van albinisme: brandpuntswanneer er verschillende plaatsen op de huid zijn met een verkleurde huid, algemeen - voor een groter huidoppervlak en symmetrisch - waardoor de huid symmetrisch verkleurt, wat de indruk geeft van een spiegelreflectie van de veranderingen.

Veranderingen kunnen optreden in verschillende delen van de huid. Het is zeer waarschijnlijk dat ze daarop zullen worden gebouwd gezicht, handen, lies, ellebogen en knieënen ook rond de huid rond de gaten - ogen, navel, rond de geslachtsdelen. Sommige kinderen met albinisme kunnen ook andere symptomen hebben - vroegtijdig grijs worden van haar of pigmentverlies in de iris.

Er zijn verschillende theorieën over de ontwikkeling van vitiligo - sommige geven aan dat de oorzaak ligt auto-anderzijds dat zij verantwoordelijk zijn genen. De dermatoloog bevestigt de ziekte, kijkend naar de babyhuid, kunnen ze speciale lampen met ultraviolette straling gebruiken, een biopsie wordt zeer zelden gedaan. Het is belangrijk om een ​​gedetailleerd interview te houden om te controleren of de verkleuring is veroorzaakt door brandwonden of als het een gevolg was van huiduitslag. Een bloedtest kan worden aanbevolen om diabetes of schildklierproblemen die de ontwikkeling van vitiligo kunnen beïnvloeden, te bevestigen of uit te sluiten.

Albinisme behandeling is moeilijk en langdurig. De effectiviteit van therapie hangt af van de individuele kenmerken van de huid en het verloop van de ziekte.


Video: Wat is vitiligo? Vragen van kinderen. Het Klokhuis (Januari- 2022).