Zwangerschap / bevalling

Hoe vergroot je de kans om zwanger te worden?


De droom om ouder te worden is voor veel mensen extreem sterk. Zijn uiterlijk is moeilijk te negeren, dus herkenning van dit gevoel heeft vaak een natuurlijk gevolg in de vorm van beginnen met zwanger worden. Wanneer de eerste pogingen geen effect hebben, rijst de vraag - hoe vergroot je de kans om zwanger te worden? Wat te doen om eindelijk de twee gewenste lijnen te zien?

Niet altijd uitdrukken

Er zijn paren die, vrijwel onmiddellijk vanaf het begin van de proeven, een kind kunnen verwekken. Er zijn ook mensen die nog wat langer moeten wachten. Helaas kunnen experts de vraag niet volledig beantwoorden - waarom de ene een maand of meerdere duurt en de andere tests jaren duren. Hoewel het waar is over We kennen veel vruchtbaarheid, veel problemen zijn nog steeds een mysterie. Toch zijn er manieren om je kansen om zwanger te worden te vergroten.

Het is nuttig om naar je levensstijl te kijken en deze te proberen te veranderen.

Hoe vergroot je de kans om zwanger te worden? Zorg voor voldoende slaap

Vandaag geven we de slaap op voor veel pleziertjes, en ook om tijd voor onszelf te hebben. Na een drukke, drukke dag kiezen we vaak voor een hobby, brengen we een leuke tijd door en stellen we het moment van slapen uit. Dit heeft helaas een negatief effect op onze gezondheid en vruchtbaarheid.

Het blijkt dat het lichaam heeft minimaal 7-8 uur nodig om een ​​goede werking van het endocriene systeem te waarborgen en het kan eenvoudigweg niet worden overwonnen. In dit opzicht zijn voldoende slaaptijden ook erg belangrijk - het is belangrijk om voor je regelmaat te zorgen en tegelijkertijd te gaan liggen.

Vind een manier om stress en angst te verlichten

Helaas hebben te hoge angstniveaus of constante stress geen gunstig effect op de gezondheid. Het veroorzaakt een revolutie in het endocriene systeem, wat leidt tot vruchtbaarheidsstoornissen. Daarom is het zo belangrijk om de juiste methoden voor jezelf te vinden om te ontspannen en de interne spanning te verminderen. Lees meer over de effecten van stress op de vruchtbaarheid.

Leg de koolzuurhoudende dranken opzij

Je bent wat je eet ... en drinkt.

Onderzoek uit 2012 liet zien vrij verrassend effect van kleurrijke koolzuurhoudende dranken op de vruchtbaarheid van de vrouw. Het blijkt dat vrouwen die twee of meer glazen kleurrijke gasdranken drinken hebben vruchtbaarheidscijfer tot 16% lager dan vrouwen die dergelijke dranken niet bereiken.

Optimaal gewicht - niet te weinig of te veel

beide ondergewicht en overgewicht hebben een negatief effect op de vruchtbaarheid - bij mannen en vrouwen. Daarom is het zo belangrijk om te zorgen voor de juiste gewichtsindicaties om uw lichaam te voorzien van de beste omstandigheden voor bevruchting, en voor mannen - om de juiste hoeveelheid goed sperma te garanderen, geschikt voor bevruchting.

Stop met roken en drink geen alcohol

Niet alleen de aanstaande moeder moet stoppen met roken, maar ook de man - haar partner. Als u op zoek bent naar een manier om uw kansen om zwanger te worden te vergroten, is dit het juiste advies. Sigaretten verminderen de hoeveelheid sperma en hebben een negatief effect op hun mobiliteit, het is de moeite waard om van verslavingen af ​​te komen. De situatie is vergelijkbaar met alcohol. Lees: alcohol en vruchtbaarheid - wat zijn de feiten.

Zorg voor gezonde tanden en tandvlees

Alle ontstekingen, ook die onopvallende in de mond zijn verontrustend. Ze kunnen de vruchtbaarheid nadelig beïnvloeden, dus u moet ervoor zorgen dat uw tanden gezond zijn en het tandvlees sterk is en goed functioneert. Studies hebben aangetoond dat orale problemen de tijd voor het aanvragen van een baby met maximaal 2 maanden kunnen verlengen. Daarom, als je erover nadenkt hoe je de kans om zwanger te worden vergroot - zorg er dan voor dat je tanden gezond en sterk zijn.

Trek je partner weg van de tv

Hoe vergroot je de kans om zwanger te worden? Praat met je partner als hij veel tijd doorbrengt voor de televisie of het computerscherm. In 2013 werd aangetoond dat mannen die meer dan 20 uur per week voor de ontvanger zitten, een sperma hebben dat 44% lager is dan degenen die af en toe tijd voor het scherm doorbrachten.

Train op een gematigde manier

Fit zijn is tegenwoordig trendy, maar belast je lichaam niet meer.

Er is een studie gedaan, waarbij werd bewezen dat krachtige sport 5 uur per week of meer met maar liefst 42% de kans op zwangerschap vermindert in vergelijking met degenen die niet zo intensief trainen. Lichamelijke activiteit is aangewezen, maar matig en belast het lichaam niet.

Of is het coeliakie?

Vruchtbaarheidsproblemen zijn een veel voorkomend symptoom niet-herkend en ongecontroleerd dieet voor coeliakie. Onderzoek aan de Columbia University suggereert dat tot 6% van de vrouwen met onverklaarde vruchtbaarheidsproblemen lijdt aan permanente glutenintolerantie. In hun lichaam produceren ze antilichamen die de ontwikkeling van de placenta blokkeren.

Helaas is coeliakie vaak niet gemakkelijk te diagnosticeren, vooral bij volwassenen, kunnen bloedtesten geen probleem vertonen en wordt gastroscopie niet altijd uitgevoerd. Het is echter de moeite waard om deze optie te overwegen, vooral als auto-immuunziekten in de familie voorkomen.


Video: Hoe vergroot je je vruchtbaarheid? I Fertiliteit Video (Januari- 2022).