Zwangerschap / bevalling

Perineale massage - voorbereiding op natuurlijke bevalling


Voorbereiding op natuurlijke bevalling het is de moeite waard om te beginnen vanaf de eerste dagen van de zwangerschap. Te snel? Denk je dat Dus lees! Systematische verwerving van kennis over zwangerschap en bevalling, evenals het voorbereiden van het lichaam op deze belangrijke gebeurtenis voorkomt veel complicaties. Het geeft vertrouwen en vergemakkelijkt het omgaan met moeilijke emoties op het hoogtepunt van de geboorte van een kind.

Het is de moeite waard om perineale massage op te nemen in het voorbereidingsplan voor levering. Dit wordt systematisch goed gedaan in het derde trimester, bij voorkeur dagelijksomdat kruismassage is geweldige training voor spieren en ontspanning voor weefsels, waardoor het perineum en de bijbehorende gevolgen worden vermeden.

Perineale massage - sinds wanneer?

Het is de moeite waard om de perineale massage te starten vanaf de 34e week van de zwangerschap en door te gaan tot de bevalling.

Elke dag is een massage waard ongeveer 5-10 minuten.

Waarom een ​​perineale massage?

Elke toekomstige moeder kan thuis een perineale massage uitvoeren. Met deze eenvoudige procedure kunt u:

  • maak de weefsels elastischer en zachter,
  • huid en weefsels worden gevoeliger voor uitrekken,
  • spieren rekken gemakkelijker uit.

Perineale massage - instructies

Een perineale massage kan worden gedaan in elke positie - zitten, liggen, knielen. Buig een been iets opzij om de toegang tot het gemasseerde gebied te vergemakkelijken.

We kunnen onze favoriete oliën gebruiken voor massage - amandel, met sint-janskruid, jojoba, avocado.

Breng met één vinger olie aan op de vaginale ingang en de schaamlippen en voer zachte cirkelvormige bewegingen rond de vagina uit. We vermijden het aanraken van de urethra om infectie te voorkomen. De volgende dag proberen we de vaginale ingang te masseren met twee vingers, vervolgens drie tot vier vingers, waarmee we de vagina kunnen voorbereiden om te openen tijdens de bevalling tot een breedte van ongeveer 2/3 van het hoofd van de baby.

U kunt gebruiken voor massage ook vingers gekruist, die tot een diepte van ongeveer 3 centimeter in de vagina wordt ingebracht, moet de vagina enigszins naar alle kanten strekken.

Elk ongemak tijdens de massage - verbranding, pijn - zou ons moeten doen stoppen met werken. Massage mag niet worden uitgevoerd tijdens vaginale infecties (lees hoe om te gaan met vaginale mycose tijdens de zwangerschap).


Video: Aniball - Voorbereiding op een Gemakkelijkere Bevalling (Januari- 2022).