Zwangerschap / bevalling

Hoe om niet aan te komen tijdens de zwangerschap? Vermijd extra kilo's


De titel - hoe om niet aan te komen tijdens de zwangerschap - is misschien pervers, te simplistisch, maar zeker picturaal. Hij zorgt voor bijna elke toekomstige moeder die om het uiterlijk van haar figuur geeft, zichzelf netjes wil presenteren en geen probleem heeft om terug te keren naar haar toestand voorafgaand aan de zwangerschap. Helaas moet dit al tijdens de magische 9 maanden worden gedaan.

Als we in deze periode straffeloos eten, zonder interne controlemechanismen, is er een groot risico dat de opgebouwde kilo's heel lang bij ons blijven. Als dit niet genoeg was - overmatige gewichtstoename is ook niet gunstig voor het kind - omdat het het risico op zwangerschapsbedreigende aandoeningen bij moeders verhoogt - bijvoorbeeld diabetes, hoge bloeddruk, zwangerschapscholestase.

Daarom is de vraag vandaag zo belangrijk - Hoe kom je niet aan tijdens je zwangerschap? Hoe kunt u uw kind alles geven wat hij nodig heeft, maar geen onnodige calorieën verzamelen?

Waarom is het beter om het gewicht tijdens de zwangerschap te beheersen?

De waarheid is dat zwangerschap voor veel toekomstige moeders een tijd is van oncontroleerbaar voedsel. Er is een overtuiging, tenminste in sommige groepen, dat je op dit moment goed kunt eten zonder obstakels, je moet immers niet afvallen tijdens de zwangerschap, toch?

Dit alles is echter duidelijk zwanger dieet moet gezond zijn.

Hoe om niet aan te komen tijdens de zwangerschap

Te calorische menu's tijdens de zwangerschap zijn riskant:

 • verhoogt het risico op voorkomen hoge bloeddruk
 • verhoogt het risico op voorkomen zwangerschap cholestasis
 • verhoogt het risico op voorkomen diabetes,
 • verkleint de kans op natuurlijke bevalling,
 • toeneemt hersteltijd na levering,
 • verhoogt het risico op voorkomen striae,
 • geeft ons bijna vertrouwen om mee te worstelen na de zwangerschap overmatige huidplooien, bijvoorbeeld rond de buik,
 • volgens de onderzoekers verhoogt een groter gewicht tijdens de zwangerschap helaas het risico onrust van het toekomstige kind.

Dus hoe om niet aan te komen tijdens de zwangerschap?

Bereid je voor dat je gewicht en figuur tijdens de zwangerschap zullen veranderen. Je hebt echter invloed op hoeveel je aankomt - laat je niet overtuigen dat dit buiten je bereik ligt, want in de overgrote meerderheid van de gevallen beslissen je eetgewoonten of je 25 of 13 kilo aankomt. Passende gewoonten, attitudes en gewoonten hebben een positieve invloed op uw gezondheid, het welzijn van uw kind.

 1. Eet niet voor twee maar voor twee - dit is waarschijnlijk de bekendste regel - Uw maaltijden hoeven niet groter te zijn, maar eet vaker en let op wat u eet. Eet gevarieerde, kleurrijke maaltijden, bij voorkeur bereid met seizoensgebonden, lokale producten.
 2. Als de zwangerschap geen risico loopt, moet je bewegen - u kunt lopen, fietsen op veilige rechte routes (totdat de buik een obstakel voor u is), zwemmen, oefenen met de bal.
 3. Plan een menu en wat je eet als je buiten honger hebt. Houd een gezond tussendoortje bij u, zodat u vrijwel niets kunt eten.
 4. Vermijd ongezonde gewoonten - als u chips eet tijdens het kijken naar een film, vervang dan de ongezonde vette snack door plantaardige chips.
 5. Als je van snoep houdt, ontken ze dan niet met geweld. In plaats van je schuldig te voelen dat je ze om de paar dagen zonder terughoudendheid eet, moet je jezelf elke dag een zoete snack gunnen, maar voel dat je controle hebt over je menu.

Hoe om niet aan te komen tijdens de zwangerschap? Denk aan het feit dat alles wat je eet niet alleen naar je maag gaat, maar ook naar je baby. De baby heeft waardevolle voedingsstoffen en vitamines nodig, geen lege calorieën. Hoe dan ook, je hebt ook dezelfde ...