Zwangerschap / bevalling

Postpartum dieet


Gefeliciteerd !!!! Je hebt de verwachte peuter al naast je. Je hebt al je zwangerschap gegeten zoals voorgeschreven voor zwangere vrouwen en nu droom je ervan alles te bereiken wat verboden was. Of misschien zit je in de groep van die moeders die te veel hebben opgedaan tijdens de zwangerschap en nu denken ze niet aan iets anders dan een nieuw superdieet, waardoor ze snel het overtollige kunnen verwijderen.
Het maakt niet uit tot welke groep u behoort, het goede nieuws is dat dieet in het puerperium geeft veel meer vrijheid.

Dieet na levering

Als u borstvoeding geeft, heeft u nog meer kcal nodig dan toen u zwanger was. U kunt uw vraag berekenen door 500 kcal toe te voegen aan de energievraag die u nodig had om uw gewichtsverlies te ondersteunen. Als u na 6 weken aflevering geen gewichtsverlies heeft opgemerkt, kunt u uw kcal beperken tot 1.800 kcal, maar zeker niet minder. Als u geen borstvoeding geeft, zijn de dagen van uw grotere vraag naar kcal voorbij en is het tijd om de gouden drie aan te nemen: dieet, lichaamsbeweging, regeneratie.

Je moet nog steeds echt en altijd zijn principes van gezond eten:

 • koolhydraten: ze vormen de basis van een goed dieet, ze moeten afkomstig zijn van volle granen zoals brood, ontbijtgranen, macaroni, rijst.
 • Beperk vet vlees en vette zuivelproducten, de bron van vet moet noten, zaden, olijfolie en plantaardige oliën zijn.
 • Eiwit, een essentiële bouwsteen - reikwijdte van magere zuivelproducten, mager vlees en peulvruchten.
 • Groenten en fruit als de beste bron van vitamines en micro-elementen elke dag.
 • Drink water, ongeveer 8 glazen per dag.

Tijd voor lichamelijke activiteit, de geboorte van een kind kan een moeilijke tijd zijn voor jonge moeders. Geladen met nieuwe verantwoordelijkheden reageren soms slecht, voelen een afname van de stemming of de aarzeling ervan. Sport is hier een geweldige bondgenoot: de hersenen reageren erop door het niveau van endorfines te verhogen die verantwoordelijk zijn voor een goed humeur. Misschien in plaats van een reep: een wandeling (je hersenen zullen het op dezelfde manier ontvangen, en het figuur zal zeker winnen tijdens een wandeling).

Voedsel en koliek

We hebben er vaak mee te maken mythen over hoe voedsel de koliek of allergieën van je baby beïnvloedt. Laten we eens kijken hoeveel waarheid er in hen zit.

 • Heeft het eten van bonen en andere puffende producten invloed op de koliek van mijn baby?

NEE, gassen worden gevormd in de darmen, ze kunnen niet worden doorgegeven aan een kind met voedsel. Onderzoekers hebben nog geen bewijs gevonden voor het effect van moeders die gezwollen voedsel eten op koliek bij hun kinderen.
Twee tot zes uur na het eten van een gerecht kan het de geur of smaak van het voedsel beïnvloeden, als uw kind na die tijd weigert aan de borst, grimas, stortbui of koliek te zuigen, is het de moeite waard om te overwegen het product uit het menu te verwijderen en een paar te observeren dagen of echt verdwijnen de symptomen.

 • Als u de koliek beu bent, moet u stoppen met zuivelproducten.

De meeste koliekgevallen bij kinderen houden geen verband met het dieet van hun moeder.
Helaas heeft niet alles wat je eet een goede invloed op de buik van je baby. Baby's zijn niet allergisch voor voedsel, maar hun moeders kunnen soms allergisch zijn voor hun dieet. De meest voorkomende allergenen zijn: koemelk (u kunt het vervangen door geit of groente), eieren, vis, citrusvruchten, noten en tarwe (dit is echter niet van toepassing op spelttarwe, u kunt gewone speltbloem vervangen). Als uw kind allergisch is voor een bepaald voedingsmiddel, kunt u controleren door allergieproducten één voor één te elimineren en observeren of de symptomen na afwijzing verdwijnen. Als dit gebeurde, vond je de dader.

 • Wat te vermijden tijdens het geven van borstvoeding?
 1. alcohol, er is geen specifieke veilige dosis voor vrouwen die borstvoeding geven. Sommige wetenschappers zeggen dat het drinken van een glas wijn de motorische ontwikkeling van het kind tijdelijk kan vertragen.
 2. kruidenHoewel natuurlijk niet altijd veilig is, kunnen ze giftig zijn en kunnen de chemische componenten die ze bevatten in voedsel terechtkomen.
 3. Suikervervangers - we kennen het langetermijneffect van dit soort ingrediënten niet op het lichaam, daarom wijken we niet af van wat is bewezen.

Voor iedereen die zo snel mogelijk vóór de zwangerschap naar het figuur wil komen, wees geduldig. Je hebt 9 maanden aan gewichtstoename gewerkt, geef jezelf dezelfde hoeveelheid om af te vallen. Er is niets beter dan rustig aankomen vóór de zwangerschap dankzij de oefening, een goed gekozen dieet en de tijd die u besteedt aan herstel na de bevalling.


Video: Breastfeeding & Low Carb Keto Diet - Intermittent Fasting to Lose Baby Weight. Ashley Salvatori (Januari- 2022).