Zwangerschap / bevalling

Navelstreng - een feest voor mensen uit de marge?


Waar is navelstreng voor? Dit is tenslotte zo'n onpraktisch gebruik. Aan de ene kant hebben we een pijnlijke vrouw vol interne angsten. Aan de andere kant droomt een man, die deelneemt aan een familiebezorging, naar de actie van een paar uur en de inspanning van zijn partner, alleen maar van een snel bad en knuffelen het kussen. Alcohol en feest zijn niet in zijn gedachten. Hij snelt naar huis om op te ruimen, alles voor te bereiden zodat hij de volgende dag met zijn partner en het kind naar huis kan terugkeren. Het is beter, rustiger en dus dicteert gewone menselijke empathie.

Daarnaast zijn er ook telefoontjes naar de familie waarin de geboorte van het kind wordt aangekondigd. Er zijn ook timide of vrij specifieke suggesties om het gezegde "een kind niet dronken - een ziek kind" serieus te nemen. Er is ook een mening dat de ontkenning van de navelstreng door vrouwen dicht bij de filosofie van de tuinhond ligt. Er zijn mannen die zeggen dat "het feit dat een vrouw pijnlijk liegt en niet kan vieren, hen niet belet de geboorte van een kind te vieren." Hoe meer ze het ziekenhuis om 19 uur moeten verlaten, wanneer het bezoek eindigt en in plaats van terug te keren naar het lege huis, delen ze liever de gevoelde vreugde, omdat ... adrenaline hen niet in slaap laat vallen.

Aangepast voor simpletons?

Navelstreng, of in sommige regio's van Polen "navelstreng" genoemd, is voor sommigen een grove gewoonte, waarbij het enige doel en de aantrekkingskracht is om dronken te worden op het lijk van een pas gebakken vader en zijn vrienden. Voor anderen een geweldige gelegenheid om de geboorte van een kind te vieren, of het nu eerst, tweede of volgend is. Bij dit alles is het echter niet van belang of je viert, maar hoe je het doet.

In de generaties van onze ouders was de zaak eenvoudiger. De vrouw bleef enkele dagen in het ziekenhuis. De man had niet de gelegenheid om deel te nemen aan de bevalling, daarom ondervond hij niet de onaangename gevolgen van de geboorte van een kind, dat pijn, angst, eenzaamheid of woede van een vrouw is. Het nieuws over de geboorte van het kind en seks bereikte hem in de hoeken, en informatie over de toestand van de moeder van het kind werd hem op kleine stukjes papier gegeven. De man in het hele proces om vader te worden, kon zich eenzaam voelen. Het was natuurlijker dat hij de nakomelingen met andere mensen wilde vieren, omdat hij geen toegang had tot de moeder van het kind. Hij kon niet in de ogen kijken, knuffelen of steunen. Nu is dit allemaal mogelijk, daarom gaat de gedachte aan alcohol, luide muziek en plezier vaak samen met een heerlijk pasgeboren baby die tegen de borst van een geliefde vrouw wordt geknuffeld.

Onuitsprekelijke vreugde

Navelstreng georganiseerd door een versgebakken papa is een oude traditie. Vreugde uitspreken over het hebben van een kind. In oude gewoonten toont ze de vervulling van de man als een vader en een persoon die heeft bijgedragen aan de voortzetting van het gezin. Zulke navelstreng, in de mening van mannen, stelt je in staat om te ontstressen, angsten te verwoorden, te praten over twijfels die moeilijk te delen zijn in normale omstandigheden. Door navelstreng-waaghalzen wordt het zelfs beschouwd als een therapeutische ontmoeting, die meer voordelen dan nadelen heeft, omdat het een man in staat stelt een nieuwe rol te vervullen met meer moed en met een gevoel van opluchting verborgen achter "praten" (zelfs als dit woord blijkbaar hier niet bij ons past argumentatie is logisch).

Hoewel drinken, entertainment en entertainment op een laag niveau vaak meerdere dagen konden duren, werd de navelstreng sociaal geaccepteerd en getolereerd door vrouwen. Tegenwoordig, wanneer het familiemodel in veel kringen is veranderd, is de navelstreek ook anders georganiseerd. Vaders die vlak na de bevalling spelen, drinken meestal minder en beëindigen het plezier sneller om te kunnen ontspannen en de volgende dag hun partner uit het ziekenhuis op te halen. Wanneer de vergadering echter plaatsvindt na thuiskomst van de partner, heeft deze meestal een familiekarakter en houdt deze verband met de mogelijkheid om een ‚Äč‚Äčkind te zien. Vrouwen en mannen spelen op zo'n navelstreng. Meestal ligt de verantwoordelijkheid voor de zorg voor een kind echter bij de vrouw, vandaar dat de pas gebakken moeder de navelstreng kan beoordelen als een vermoeiende ontmoeting en veel te lang. Zelfs als het plaatsvindt tijdens de val van de navel, dat wil zeggen ongeveer twee weken na de geboorte van het kind.

Een navelstreng geschenk

Wanneer de navelstreng in een mannelijke groep wordt uitgevoerd, nemen mannen meestal alcohol mee. Hij verschijnt als de belangrijkste attractie. Afgezien van een paar anekdotes verteld door ervaren papa's, die een mooi intermezzo zijn tussen diepere of luide gezangen.

In sommige navelstrengwervels is het strikt volgens de traditie en tijdens de ontmoeting krijgt de man - de jonge vader - een boom om te planten en een sigaar, die hij ritueel moet branden als een trotse vader.

Het geschenk kan ook vrij specifiek zijn. Op een van de forums kun je lezen dat collega's een van de papa's hebben gekocht ter gelegenheid van de navelstreng ... zinkzalf, waardoor het wordt voorbereid op de effecten van een periode van zes weken van onthouding van het bed, dat wil zeggen verslechtering van de huidaandoening.

En denk je dat de traditie van het drinken van navelstreng in Polen binnenkort zal verdwijnen? Is dit een goede manier om de vreugde van de geboorte te vieren? Schrijf!


Video: Jordy komt niet bij "die doos" in de buurt! - KERELS MET EEN KLEINTJE (Januari- 2022).